Gyakran ismételt esküvői kérdések!
 

Egy olyan egzotikus helyen, mint mondjuk Thaiföld, lehetőség van arra, hogy hivatalosan is összekössük az életünket vagy csak szimbolikus formában tudunk házasságot kötni?

 • Egyes egzotikus országokban csak szimbolikus esküvőre van lehetőség – ilyen például Thaiföld, Bali, a Maldívszigetek, La Réunion és Tenerife –, viszont nagyon sok célterületen hivatalos házasságkötésre is sor kerülhet. Ezenkívül jelentős mértékű azon utasaink száma, akik a korábban kötött frigy megújítására hivatkozva szeretnék szerelmüket finom, fehér homokon állva, egy meseszép helyszínen újra megünnepelni és a boldogító igen-t újra kimondani. Ha az esküvőn már túl vagytok, de a nászút még előttetek áll, ránk akkor is számíthattok! A friss házasoknak rengeteg hotel fantasztikus szolgáltatásokkal kedveskedik.

Milyen költségei vannak egy külföldön megszervezett esküvőnek?

 • Az Amazon Travel szervezésében egy külföldi álomesküvő már akár 800.000 Ftos összegből is foglalható, azonban a határ a csillagos ég – és azon túl. Természetesen igyekszünk nektek a legköltséghatékonyabb megoldást kikalkulálni mind a repülőjegy, mind a szállásfoglalás, mind pedig az esküvői csomag tekintetében. Tudjuk, hogy mindenki más igényekkel rendelkezik, és mi ezeket figyelembe véve adjuk ki ajánlatainkat. A célunk az, hogy ti elégedettek legyetek!

Mit tartalmaz az esküvői csomag?

 • Attól függ, mely célterületet választjátok. A személyes találkozónk során a már kész csomagokat igényeiteknek megfelelően, felár ellenében egyéb extra szolgáltatásokkal is kiegészíthetitek. Az esküvői csomag ára az adott esküvőre vonatkozik. Válogassatok kedvetekre esküvői csomagjaink széles repertoárjából!

Melyek az első lépések a tengerparti oltárig vezető utunkon?

 • Először is nagy örömünkre szolgálna, ha személyesen is gratulálhatnánk a közös életetek első komoly döntéséhez. Éppen ezért arra kérünk benneteket, hogy hívjatok bennünket telefonon vagy írjatok nekünk emailt azzal kapcsolatban, hogy számotokra mikor lenne a legmegfelelőbb találkozni. Esküvői hangulatot kölcsönző irodánk otthont ad egy olyan bensőséges légkörnek, melyben négyszemközt átbeszélhetjük az elképzeléseiteket és ennek megfelelően itthonról meg is szervezzük az esküvőtöket. Fontos, hogy tudjuk a menyegző tervezett időpontját és a választott úti célt, illetve azt a költségkeretet, amelyet erre a csodálatos alkalomra szántok. Ezekután ajánlunk nektek utazási opciókat és szálláslehetőségeket. Egyeztetünk időpontot az esküvőre a kinti szolgáltatókkal. A kiválasztott üdülés lefoglalása után indulhat is a visszaszámlálás az indulásig! A helyi esküvői koordinátorral leegyeztetjük nektek az esküvői dekorációt, melyet irodánkban a rendelkezésünkre álló mintafotók alapján kiválasztottatok. Elutazás előtt az utazási dokumentumokat személyesen nálunk vehetitek át, ekkor még egyszer átvesszük a foglalás részleteit és ellátunk benneteket minden olyan célterületre jellemző információval, repüléssel, transzferrel kapcsolatos tudnivalóval, melyek jó szolgálatot tehetnek az esküvővel egybekötött nyaralásotok alatt.

Ha a repülőgép Bécsből indul, és mi nem szeretnénk a repülőtérig autóval menni, akkor foglalhatunk rajtatok keresztül transzfer-szolgáltatást?

 • Igen, természetesen! Megbízható, transzferekért felelős kollégánk készségesen áll rendelkezésetekre. Ha igényt tartatok erre a speciális, „háztól repülőtérig” szolgáltatásra, akkor azt nálunk jelezzétek. Ezen kívül parkoló kártyát is tudunk biztosítani a Bécsi repülőtérre.

Hogyan és miben szállítsuk az esküvői ruhánkat a repülőn?

 • A legjobb, ha a kézipoggyászba vagy egy ruhászsákba helyezitek biztonságba az álomesküvőtök legfontosabb kellékeit, ugyanis a feladott poggyász bármikor elkeveredhet, melyért cégünk felelősséget nem vállal.

Milyen ruhát viseljünk az esküvőn?

 • Az esküvői ruháitok könnyed, szellős anyagból készüljenek, hiszen a legtöbb egzotikus országban igazán klassz időjárás és ragyogó napsütés vár benneteket. A szállítás miatt egyszerűbb, a viselés miatt célszerűbb abroncs nélküli, egyenes szabású, térdig vagy bokáig érő menyasszonyi ruhát választani. Előfordulnak olyan desztinációk, ahol van lehetőség – de nem kötelező – helyi hagyományoknak megfelelően öltözködni. Ilyen például Thaiföld, a Francia Polinézia, azonban itt is viselhettek hagyományos mennyasszonyi ruhát.

Mely napokat választhatjuk a menyegzőnk megtartására?

 • A legtöbb úti célon – a helyi ünnepnapok kivételével – hétköznapokon, hétfőtől péntekig biztosítanak erre lehetőséget, azonban vannak olyan országok, ahol az év bármely napján egybekelhettek.

Változhat még az esküvőre kitűzött időpont vagy az a biztos, amit már itthon megbeszéltünk?

 • A szervezők az időpontváltozás jogát – váratlan körülmények bekövetkezése miatt – fenntartják. Éppen ezért kerüljétek a házasság előtt az időpont jegygyűrűkbe történő gravíroztatását.

Mi a teendő akkor, ha mi szeretnénk megváltoztatni az esküvő napját a foglalást követően?

 • Kéréseteket előbb a célterület, ill. a hotel felé közvetítjük. Az ő jóváhagyásuktól függ, hogy lehetőség vane a ceremónia időpontjának módosítására.

Hol rendezik meg az esküvői szertartásunkat?

 • A ceremóniára általában a szálloda kertjében vagy annak tengerpartján kerül sor, néhol azonban a hotelen kívül, egy romantikus partszakaszon adnak össze benneteket. Ezzel kapcsolatosan már az utazás előtt tájékoztatunk benneteket.

Ki ad bennünket össze? Kik lesznek jelen az esküvői ceremónia alatt?

 • Általánosságban elmondható, hogy az anyakönyvvezetőé az instruáló szerep, azonban a szimbolikus szertartásokat általában a szálloda menedzsere vezényli és ha igénylitek, akkor az új szolgáltatásunknak köszönhetően magyar asszisztensünk szívesen segít a tolmácsolásban.

Mi a szertartás menete?

 • Teljesen érthető, ha azt szeretnétek, hogy az esküvőtök napján minden tökéletes legyen. Éppen ezért, ha úgy kívánjátok, akkor egy fodrász és egy sminkes is a segítségetekre lesz a hozzátok illő frizura és makeup elkészítésében. Ha a vőlegény is feltűzte az inggombját, akkor indulhattok is a ceremónia helyszínére. Ha hotelen kívül házasodtok össze, akkor egy transzfer érkezik értetek egy előre leegyeztetett időpontra. Miután megérkeztek a szertartásra kijelölt helyre, kezdetét veszi a házassági ceremónia. A bevonulás alatt, a szertartás közben fotóznak és videóznak benneteket (amennyiben kéritek ezt a szolgáltatást), majd ezt követően beállított fényképeket is készítenek rólatok. Az esküvő végén visszaszállítanak benneteket a helyszínre és kezdetét veheti a közös életetek első, igazi, romantikus vacsorája és szerelmetek megünneplése egy pohár pezsgő társaságában (külön kérésre). S hogy hogyan tovább…?! A folytatás már csak rajtatok és a fantáziátokon múlik…

Milyen speciális kérésekkel fordulhatunk hozzátok? Milyen választható extra szolgáltatásaitok vannak?

 • Ha az minden álmotok, hogy egymásba kapaszkodva a tengerparton lóháton végigvágtassatok a naplementében, akkor mi ezt szívesen valóra váltjuk! Vagy inkább egy romantikus vacsorát szeretnétek elkölteni a tengerparton? A válaszunk: határozott igen! Remek ötleteiteket osszátok meg velünk is, és mi megvalósítjuk nektek!

Milyen követelményeknek kell megfelelnünk, ha hivatalosan szeretnénk összeházasodni külföldön?

 • A hivatalos esküvők jogai vonatkozásai országonként eltérőek. Legtöbb a 20 életévét betöltött természetes személy köthet házasságot. Többnyire szükségeltetik egy érvényes útlevél – melynek hazautazást követően 6 hónapig érvényesnek kell lennie –, új típusú születési anyakönyvi kivonat, családi állapotra vonatkozó igazolás – abban az esetben, ha az illető elvált, az előző házasságra vonatkozó dokumentáció, a válásról szóló bírósági végzés is elengedhetetlen, illetve ha a házasulandó személy özvegy, akkor az elhunyt személy halotti anyakönyvi kivonatát is szükségszerű benyújtani. Mivelhogy minden desztináció más elvárásokat támaszt, így a célterület szabályzataival kapcsolatosan tőlünk kaphattok releváns információt.

Milyen szükséges elintéznivalóink lesznek közvetlenül az esküvő előtt a helyszínen?

 • Amennyiben a célterületre vonatkozóan indokolt, úgy a hivatalos esküvő előtt a helyi hivatalban is meg kell jelennetek. Ez a procedúra gyakran fél napot is igénybe vehet. Bizonyos esetekben a szállodán kívül eső ügyintézéshez a transzfer önköltséges és a házasulandó pár szervezi meg a hotelből az irodáig való eljutást.

Mikor kapjuk meg a házassági dokumentumot?

 • Egyes célterületeken nagyon hamar, akár már az esküvő napját követő 12 munkanapon belül is hozzájuthattok a frigyeteket igazoló papírokhoz – melyet később itthon honosíthattok –, azonban van olyan célterület is, ahol fél évig is eltarthat az ügyintézés. Bizonyos célterületeken a tengerentúli hatóságok az esküvő után végzik el a papírmunkát. Ilyenkor az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot általában négy hónapon belül küldik meg postán a lakcímetekre.

Mit kell tennünk azért, hogy a házasságunk Magyarországon jogilag is elismert legyen?

 • A külföldön kötött esküvők esetében, amennyiben a házasság honosítható, a házassági anyakönyvi kivonat a házasságkötés pillanatában az útlevélben szereplő nevekre szól. Amennyiben a felek más nevet kívánnak választani, úgy a névmódosítási kérelmet utólag kell benyújtani.

Ha azt szeretnénk, hogy a családunk is részese legyen a frigyünknek, akkor van arra lehetőség, hogy ők is velünk tartsanak?

 • Nagyon szép tőletek, hogy a szeretteitek is magatok mellett akarjátok tudni, miközben a hitvesi csók elcsattan. A részükre történő repülőjegy és szállásfoglalásban örömmel segítünk. Lényeges tudnotok, hogy egyes hotelekben – ha a családtagjaitok nem ugyanabban a szállodában vannak, amelyben ti tartózkodtok – felár ellenében vehetnek részt a szertartáson.

Milyen utasbiztosítást ajánlatok nekünk?

 • Örülünk, hogy ilyen felelősségteljesen gondolkodtok, hiszen tudjátok, hogy a biztosítás ára sosem olyan magas, mint a megnyugvást adó komfortérzet. Sőt, ha sztornóbiztosítással kombinált betegség, baleset- és poggyászbiztosítást köttök, akkor az önrészetek 0%, így ha betegség miatt meghiúsul az utazás, egy orvosi igazolás ellenében, amely igazolja, hogy utazásképtelenek vagytok, a foglalás teljes összegét visszatérítik nektek.

Van már egy gyermekünk, akit szeretnénk az útra magunkkal vinni. Milyen családosoknak szóló ajánlataitok vannak?

 • Személyes tapasztalataink alapján számtalan gyermekbarát szállást tudunk szíves figyelmetekbe ajánlani. Foglaljatok időpontot hozzánk, hogy ismertethessük veletek az igényeiteknek megfelelő, jobbnál jobb lehetőségeket!

Ha mi itthon szeretnénk összeházasodni, de a nászutat egy egzotikus országban szeretnénk eltölteni, akkor azt foglalhatjuk rajtatok keresztül?

 • A válaszunk: igen! Ez a boldogító igen a mi részünkről, hiszen számunkra az egyik legszebb dolog, amikor boldog szerelmespárok mézesheteit segíthetjük megszervezni. Amennyiben a házassági bizonyítványotokkal igazolni tudjátok, hogy a frigyetekre 6 hónapnál nem régebben került sor, akkor speciális ajánlatokkal is kedveskedünk nektek.

Bízunk benne, hogy sok hasznos információval gazdagodtatok! Ha további kérdésetek lenne, bátran forduljatok hozzánk!

beach