Mi az, amit mindenképpen ne hagyjuk otthon az utazásunk során!

 

Az alábbiakat indulás előtt akár több héttel ellenőrizzétek, illetve szerezzük be, és írjunk róluk egy listát, hogy az indulás előtti napon biztosak lehessünk benne, hogy semmi nem marad otthon.

1.Első és legfontosabb: utazási okmányok, útlevelek, voucherek – elég nagy baj, ha a repülőtéren derül ki, hogy lejárt az útleveled, vagy hogy otthon hagytad… Legjobb, ha fénymásolatot is készítesz az útlevélről, így elég azt magadnál hordani majd a kirándulások során, az eredeti pedig pihenhet a széfben.

2. Szokásos gyógyszerek, mint fejfájás csillapító, gyomorbántalmak elleni gyógyszer..

3. Naptej, legalább 30 faktoros, de az sem baj, ha egy 50-eset is visztek (ez utóbbi akkor jön majd igazán jól, ha már sikerült is leégni, mert a 30-assal sem kentétek magatokat), ezen kívül napozás utáni balzsam, kalap, napszemüveg a trópusi napsugarak ellen.

4. Legalább egy elegáns (könnyed anyagú) ruha és hozzá illő cipő… ne feledjük, a nászutunkon vagyunk! Mi lesz, ha urunk hirtelen ötlettől vezérelve elvisz minket egy elegáns vacsorára? :)

5. Fényképezőgép! Kevés nélkülözhetetlenebb dolog van egy nászúton, ráadásul kicsit költséges pótolni… Érdemes extra memóriakártyát is bekészíteni!

6. Biztosítási kötvény a biztosító éjjel-nappal hívható telefonszámával!

7. Ragtapasz! A külön erre az útra vásárolt csodás kis topán biztos, hogy az odafelé úton fogja feltörni a lábadat…

8. Ha tengerpart a cél, egy pótfürdőruha nagy szolgálatot tehet, amikor a másik nem akar másnapra megszáradni. Vagy elszakad…

+ 1 tipp: a kézipoggyászodban legyen becsomagolva egy váltás fehérnemű és egy, a célállomás időjárásának megfelelő váltás ruha, ha esetleg a bőrönd később érkezne meg 1-2 nappal, ne legyél bajban. Érdemes a fürdőruhát is a kézipoggyászba tenni. És ha már poggyász: semmilyen értékes és/vagy elektronikus dolgot, kütyüt (ékszert, pénzt, fényképezőgépet, laptopot, tabletet, epilátort, de még töltőt se) csomagoljatok a bőröndbe! Amennyiben külföldön lesz az esküvőtök a mennyasszonyi ruhát és minden fontos esküvővel kapcsolatos iratot a kézipoggyászba rakjatok!

 

t 1