Mikor hova utazzunk?

Eldöntöttétek már, hogy melyik hónapban szeretnétek utazni? A naptár segítségével megtekinthetitek, hogy szerintünk mikor hova a legjobb utazni.

 

Január

Hová utazzatok januárban?

A karácsonyi ünnepek utáni depresszióra tökéletes gyógyír egy januári utazás. A Maldív-szigetek télen az egyik legideálisabb nyaralási célterület. Ekkor az időjárás meleg és többnyire száraz, a víz kristálytiszta, tökéletes búvárkodás szempontjából.

Azok esetében, akik az egzotikus kultúra mellett a csodálatos karibi strandokat is szeretnék élvezni, a kubai téli nyaralásokat nem lehet túllicitálni, aki pedig inkább romantikára vágyik, St Lucia hihetetlen természetes szépségét fedezze fel.

Tengerparti tippjeink: Maldív-szigetek, St Lucia, Goa, Thaiföld, Kenya, Jamaica, Srí Lanka
Ha valami különlegességre vágytok: Marokkó, Omán, Mexikó, Zanzibár, Langkawi, Vietnám
Városok: Sydney, Róma, Velence

 

Február

Hová utazzatok februárban?

Februárban a világ több pontján nagy fesztiválokat rendeznek. Például Brazíliában a legendás riói karnevált, vagy Hongkongban a kínai Holdújév-ünnepséget. Ebben a hónapban a legnagyobb rá az esély, hogy az esküvőtök időpontjában egy egész nemzet fog ünnepelni. Február kiváló alkalom arra is, hogy egy kis kultúrát élvezzetek Dél-Afrika legendás Garden Route-ja mentén, vagy meglátogassátok Kambodzsában a khmer templomok ősi városát, Angkor Wat-ot.

Tengerparti tippjeink: Maldív-szigetek, Fülöp-szigetek, Kenya, Mexikó, Jamaica
Ha valami különlegességre vágytok: Új-Zéland, Fidzsi-szigetek, Bora Bora, Barbados, Grenada, Thaiföld, Vietnám
Városok: Fokváros, Egyesült Arab Emirátusok


 

Március

Hová utazzatok márciusban?

Dél-Thaiföld kora tavaszi időjárása fantasztikus keveréke a napsütéses égboltnak és perzselő forróságnak. Koh Samui és Koh Phanang partjain sütkérezve bőséges napsütésben lehet részetek és amikor úgy érzitek, megmártózhattok a hűsítő kristálytiszta tengervízben.

Március az ideális hónap arra is, hogy meglátogassátok a kozmopolita Melbourne városát. Ekkor a higany elkezd leesni a tikkasztó ausztrál nyarat követően, és az enyhe esték tökéletesek a romantikus sétára a gyönyörű Yarra folyó mentén.

Márciusban az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb és legnépesebb városa, Dubai is szuper választás ahol az idő sokkal kellemesebb, mint a nyári hónapokban.

Tengerparti tippjeink: Maldív-szigetek, Dubai, Jamaica, Thaiföld, Srí Lanka, Dominikai Köztársaság, Mexikó, Kuba
Ha valami különlegesre vágytok: India, St Vincent, Panama, Aruba, Curaçao, Jamaica, Vietnám
Városok: Las Vegas, Melbourne & Victoria, Kairó


 

Április

Hová utazzatok áprilisban?

Tavasz a japán cseresznyevirág-szezonnal indul, amikor a nemzet leghíresebb látványossága, hogy Tokiótól Hiroshimáig az ország a rózsaszín különböző árnyalataiban pompázik.

A malajziai Borneó szigete a legjobb hely, ha orángutánokat szeretnétek nézni. Az orángután a leginkább veszélyeztetett állatfaj és a borneói Sabah állam az egyike azon országoknak, amely büszkélkedhet a világ két orángután populációjával. Valamint a Himalája és Pápua Új-Guinea közötti legmagasabb hegység és a napjainkban felfedezett új állatfajok megtekintésére is április a legideálisabb időszak.

Tengerparti tippjeink: Vietnam, St Vincent, Dominikai Köztársaság, Egyiptom, Maldív-szigetek, Seychelle-szigetek, Mexikó, Kuba
Ha valami különlegességre vágytok: Borneó, Las Vegas, Miami, Costa Rica, Antigua, Bahamák, Curaçao
Városok: Peking, Quebec City (Kanada)


 

Május

Hová utazzatok májusban?

Élvezzétek a gyönyörű tájat, kristálytiszta vizet, fehér homokos strandokat és az élénk tengeri élővilágot a csodálatos Seychelle-szigeteken, ahol májusban a legideálisabbak a feltételek a búvárkodás és a könnyűbúvárkodás szempontjából, az éghajlat is kellemes, hűvös és száraz.
A bohém San Francisco a késő tavaszi hónapokban a leghívogatóbb, ebben az időszakban felfedezhetitek ennek az egyedülálló városnak a számtalan látnivalóját és rejtett titkait.

Tengerparti tippjeink: Seychelle, Bora Bora, Ciprus, Törökország, Mexikó
Ha valami különlegességre vágytok: Kanada, Japán, Aruba, Curaçao
Városok: San Francisco, Marrakesh


 

Június

Hová utazzatok júniusban?

Mauritiuson a korai nyári időszakban nagyon kellemes a klíma, például júniusban fantasztikus döntés az indiai-óceáni sziget felé venni az irányt. Ekkor kellemesen meleg az idő, a víz kristálytiszta, és a paradicsomi fehér homokos strandokkal, gyönyörű belső terekkel, Mauritius ideális trópusi célpont a különleges alkalomra. A június hónap ideális időszak arra is, hogy Svájc lélegzetelállító alpesi tájait megcsodáljátok, és részt vegyetek egy festői vasúti utazáson vagy egy vezetett túrán.

Tengerparti tippjeink: Olaszország, Hawaii, Bali, Ciprus,
Ha valami különlegesre vágytok: Fidzsi-szigetek, Brazília, Luzern, Zanzibár, Seychelle-szigetek, Bora Bora, Hawaii, Cabo, Kuala Lumpur, Langkawi
Városok: New York, Boston (New England)

 

 

Július

Hová utazzatok júliusban?

Júliusban veszi kezdetét a Bermudai nyári szezon, amikor a szerencsés látogatók élvezhetik a rózsaszín homokos strandokat, tiszta égboltot és a meleg tengert. Kedvező feltételek a búvárkodáshoz és könnyűbúvárkodáshoz egyaránt. Ez a brit tengerentúli terület ismerős kultúrát és mégis egzotikus hangulatot biztosít - mely tökéletes kombinációja annak, hogy megünnepeljétek ezt a különleges alkalmat.

Júliusban Indonézia, különösen az egzotikus Bali szigete ideális utazási célterület Dél-Kelet-Ázsiában, ahol nagyrészt napos és meleg időjárás jellemző, mely feltételek ideálisak, hogy felfedezzétek Bali spirituális partvidékeit.

Tengerparti tippjeink: Hawaii, Bermuda, Tenerife, Bali, Ciprus, Törökország
Ha valami különlegesre vágytok: Bali, Hawaii, Indonézia, Seychelle-szigetek, Tahiti, Moorea, Bora Bora, Azori-szigetek, Madeira

Városok: Szingapúr, Los Angeles

 

Augusztus

Hová utazzatok augusztusban?

FA Föld egyik legrendkívülibb természeti látványossága a nagy migráció, mely az állatok legnagyobb vándorlása a szárazföldön. Zebrák és gnúk ezrei haladnak át a szeszélyes Mara folyón, hogy elérjék a kenyai Maasai Marát zöld legelőjét és friss vízét. Ha augusztusra tervezitek az utazást, a különleges alkalmat még emlékezetesebbé tehetitek egy kenyai látogatással. A természet szerelmesei is tehetnek városlátogatást és felfedezhetik a bájos kanadai Vancouver városát, ahol ebben az időszakban érkeznek az orka anyák a Georgia-szoroshoz.

Tengerparti tippjeink: Fidzsi-szigetek, St Vincent, Seychelle-szigetek, Ciprus, Törökország, Kanári-szigetek
Ha valami különlegesre vágytok: Kenya, Cairns (Queensland), Svájc, Tahiti, Moorea, Bora Bora, Hawaii
Városok: Vietnam, Vancouver, Brit Columbia


 

Szeptember

Hová utazzatok szeptemberben?

Amint nálunk a nyár a végéhez közeledik, az ünnepléshez válasszátok egy tanzániai szafarinak és egy gyönyörű Zanzibar-szigeti strandolásnak a kombinációját. A korai ősz tökéletes alkalom arra, hogy élvezzétek az azúrkék tengert és a mesés strandokat.

Tengerparti tippjeink: Zanzibár, Hawaii, Abu Dhabi, Seychelle-szigetek, Ciprus, Törökország, Kanári-szigetek
Ha valami különlegesre vágytok: Alaszka, Sorrento, Kanada, Tahiti, Moorea, Cook-szigetek, Hawaii, Aruba
Városok: Szingapúr, New York

 

Október

Hová utazzatok októberben?

Gyakran ismételgetik, hogy októberben a legjobb időszak meglátogatni a világ legnagyobb korallzátonyait, különösen Ausztrália Nagy-korallzátonyát. Ebben az időszakban kevés eső hullik és a feltételek tökéletesek, hogy felfedezzék a lélegzetelállító vízalatti világot.

Októberben az ókori Egyiptom csodáinak felfedezéséhez is ideális az idő, mivel a hőmérséklet nem olyan fullasztó. Egyiptom a legendák és ősi mítoszok színhelye. Fedezzétek fel Luxor templomait és sírhelyeit, Kairó piramisait vagy vegyétek az irányt a Vörös-tenger partjai felé, ahol luxus üdülőhelyek és világszínvonalú búvárkodás vár benneteket.

Tengerparti tippjeink: Mauritius, Bora Bora, Seychelle-szigetek, Zanzibár, Törökország, Kanári-szigetek
Ha valami különlegesre vágytok: Nagy-korallzátony, Las Vegas, Bahamák, Cook-szigetek, Cabo
Városok: Luxor, Hong Kong, Boston


 

November

Hová utazzatok novemberben?

Az ünnepi szezon közeledtével számos kedvenc célterületünk még csodálatosabb hangulatot áraszt, gondoljunk például a mindenki kedvenc bevásárló mekkájának számító New Yorkra.

Ha nyugodtabb és melegebb téli vakációra vágytok, akkor nehéz lekörözni Barbados kifinomult és békés partjait, különösen november második felében, mielőtt a karácsonyi főszezon elkezdődik.

Tengerparti tippjeink: Barbados, Dominikai Köztársaság, Mauritius, Seychelle-szigetek
Ha valami különlegesre vágytok: Borneó, Egyiptom, La Réunion
Városok: New York, Marrakesh, Las Vegas

 

December

Hová utazzatok decemberben?

December a tökéletes hónap arra, hogy Délkelet-Ázsia kevésbé látogatott országait felfedezzétek, míg Vietnamban strandokat, öblöket és víziutakat, Kambodzsában gyönyörű templomokat, Burmában pagodákat, sztúpákat és gyarmati emlékeket látogathattok.

Képzeljétek el magatokat, amint a tengerparton BBQ-t kóstolgattok és napsütésben karácsonyoztok. Ez alkalomból szuper ünnepi kiruccanást tehetnétek akár Sydney-be is.

Tengerparti tippjeink: Antigua, Goa, St Vincent, Maldív-szigetek, Jamaica
Ha valami különlegesre vágytok: Mexikó, Havanna, India
Városok: Angkor, Bangkok, Sydney