Hivatalos név: Mykonos
Földrajzi fekvés: a Kükládok szigetcsoporthoz tartozó görögországi sziget. Tínosz, Szírosz, Párosz és Náxosz között fekszik.
Államforma: görög köztársaság
Vallás: görög orthodox
Hivatalos nyelv: görög
Terület: 85,5 km²
Népesség: 10 134 fő
Pénznem: euró (EUR)
Időzóna: Magyarország +1 óra
Hívószám: +30
Hálózati feszültség: Magyarországéval egyező – nincs szükség konverterre.
Időjárás: tipikus földközi-tengeri éghajlat uralkodik 25°C körüli éves átlaghőmérséklettel.

Beutazási feltételek Érvényes útlevél, vagy érvényes, új típusú (kártyás) személyi igazolvány szükséges. 
Vezetői engedélyek, anyakönyvi kivonatok NEM számítanak úti okmányoknak.

Közlekedés Magyarországhoz hasonlóan jobboldali közlekedés zajlik. Az utak minősége általánosságban jó, viszont hegyes, sziklás területeken figyeljünk az esetleges útra került kövekre. A fővárosból indulnak ki a buszjáratok és velük minden ismertebb strandra el lehet jutni. Nyáron a buszjáratok jellemzően óránként közlekednek. Érdemes autót bérelni, akár egy egynapos kirándulásra is.
Vámszabályok A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Utastájékoztatója:
https://nav.gov.hu/nav/kiadvanyok/utastaj/utastajekoztato/utastajekoztato_2018

Egészségünk megőrzése Az országba való belépéshez az oltás nem kötelező, de védekezzünk hepatitis A, rubeola, kanyaró és diftéria ellen. Csapvizet csak fogmosásra és fürdésre használjunk, és kerüljük a csapvízből készült jégkockát, koktélokat és fagylaltot. A tengerparti üdülőhelyeken soha ne becsüljük le a tenger erejét, mindig legyünk nagyon óvatosak a fürdőzésnél. A napsugárzás fokozott ultra viola sugarai ellen védekezzünk magas faktorszámú naptejjel és ne töltsünk egyszerre túl hosszú időt a napon. Érdemes magunkkal vinni recept nélkül kapható antibiotikumokat, fájdalom- és lázcsillapítót, fertőtlenítőt, gézt és sebtapaszokat. Célszerű utazás előtt széleskörű utasbiztosítást kötni. Javasoljuk, hogy kössön megfelelő utazási biztosítást annak érdekében, hogy betegség, baleset esetén szélesebb körben részesülhessen ellátásban, illetőleg kártérítésben.
Időjárás Tipikus földközi-tengeri éghajlat uralkodik 25°C körüli éves átlaghőmérséklettel. A szezonális időjárás viszonylag állandó - derült, vagy majdnem derült időjárás uralkodik, 30°C körüli hőmérséklettel. A nyár párásnak bizonyul, főként júliusban és augusztusban a hőmérséklet 35°C körül ingadozik.
Néha természetesen előfordulnak záporok, viharok, de az ilyenfajta időjárás maximum egy napig tart. A legmelegebb Görögország déli részén van, a hőmérséklet itt nyáron akár 40 °C fölé is emelkedhet.
A turisták többsége azért utazik Görögországba, hogy élvezze a napsütést és a tengerben való fürdőzést, ezért fontos megemlíteni a tenger hőmérsékletét, ami áprilistól novemberig 20-25 °C körül mozog.
Pénznem Görögország hivatalos pénzneme az euró (EUR). A hivatalos fizetőeszköz évtizedekig a drachma volt, de 2002-ben bevezették az eurót. A pénzváltást célszerű még Magyarországon elintézni, mert kint a Forintot nem mindenhol váltják. A szállodák, éttermek és népszerű üzletek sok helyen elfogadják a bankkártyát, panziók esetében előre érdeklődjünk.
Biztonság Mykonos a világ egyik legbiztonságosabb üdülőövezete. Kevés a bűncselekmény, lopások azonban előfordulhatnak, ezért tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket. Piacokon, pályaudvarokon, bárokban és a strandokon ne viseljenek ékszert, és ha lehet, kevés készpénzzel induljanak útra. Készítsenek másolatot útleveleikről és csak azt vigyék magukkal. Útlevelüket, repülőjegyüket – ha lehetőség van rá – a szálloda széfjében, értékmegőrzőjében helyezzék el. Csomagjaikat ne hagyják őrizetlenül!  
 Magyarország külképviselete
Cím:  38, Vasileos Konstantinou Avenue 116 35 Athens
Előhívó:  (00)-(30)-(210)
Telefon:  72-56-820; 72 56 817
Központ ügyelet Budapesten (konzuli segélyhívás munkaidőn túl):Magyarországról: 06-80-36-80-36 Külföldről: 0036-80-36-80-36
Ügyfélfogadás: hétfő-szerda-péntek: 9.00-12.00
Konzul:Szoldatits László
E-mail:consulate.ath@mfa.gov.hu

Mykonos az egyik legszebb görög sziget, varázslatos strandokkal övezve, csodálatos természeti adottságokkal megáldva. Bájos kis falvaiban tradicionális görög ételspecialitásokat kóstolhattok és napsütötte borvidékek finom nedűit kóstolgathatjátok!

Mykonos városa, Chora

Chora a sziget szívében fekszik. Kékre és fehérre meszelt házaiban szuvenírboltokat alakítottak ki, a szűk utcácskái szélmalmokhoz és áhítatos kápolnákhoz vezetnek. Chora egészen egyszerűen szemet gyönyörködtető, minden szeglete fotózásra alkalmas. A nyári rekkenő hőségben álljatok meg egy hűsítő italra a bárok, kávézók és tavernák valamelyikében. Miután megpihentetek, vásárolhattok néhány tipikus görög szuvenírt is, mint például olívaolajat, kézzel készült bőrszandált, vagy csak pár képeslapot, melyekre otthon öröm lesz majd ránézni!

Armenistis világítótorony

A sziget észak-nyugati csücskében magasodó építményt messziről könnyű lesz felismernetek! Az Égei-tenger látványa, háttérben a szomszédos szigettel, Tinos-szal biztosan a ti szívetekbe is örökre belopja majd magát. A világítótorony kb. 7 km-re van Chora-tól, autóval Fanari irányát követve gyorsan megközelíthető.

Mykonos kis Velencéje

Az egyik kép, ami a köztudatban él Mykonosról, azt pontosan a szélmalmairól híres ’Kis Velence’ keltette életre, mert építészeti szempontból Velencére hajaz. A szélmalmokban eredetileg búzát őröltek – mely tevékenység egyébként a sziget gazdasági fellendüléséhez vezetett -, manapság azonban ezek a kőépületek mindössze a sziget ikonikus darabjainak számítanak. A ’Kis Velence’ nyugodt, csendes, közvetlenül a partra épült lokáljaiba napközben és esténként is érdemes betérnetek!

Búvárkalandra hív a tenger!

Mykonos szépségei nem korlátozódnak a szigetre; a víz alatti világ pontosan ugyanolyan szép, mint a felszín felett. A Paradise Reef egy olyan zátony, mely a tengeri élőlények széles repertoárját mutatja be nektek! A kiindulási pont a Mykonos Diving Center (búvár centrum), mely mindössze 4,5 km-re fekszik Chora-tól. A felszereléseket helyben biztosítják; a tapasztalatlan búvároktól kezdve a gyakorlott merülőkig bárki kedvére jelentkezhet!

Tartsatok piacnapot!

Matogianni Mykonos legforgalmasabb sikátora, és egyben a sziget legismertebb piaca, ahol a divat és az éjszakai élet tökéletesen megfér egymás mellett. Gyalogoljatok végig a szűk kis utcán, mely egyedi készítésű ruhadarabokat, ékszereket és természetesen ajándéktárgyakat kínál a hömpölygő tömegeknek. Ha elfáradtatok, üljetek le egy taverna árnyékos asztalához, és kóstoljatok frissen sütött, finom halételeket!

A szállodában csak szimbolikus és fogadalom megújításra van lehetőség, így csak érvényes úti okmányokra van szükség!

Nincs megjeleníthető időjárásadat.

Mykonos  - személyes tapasztalataink alapján!

A kis égei-tengeri sziget elsősorban aranyszínű partjaival, a ragyogó és kristálytiszta tengerrel valamint a Kükládokra jellemző építészeti stílusban épült, kék-fehér házakkal csábítja az idelátogatókat. A sziget további különlegessége a számos szélmalom. Mykonos változatos természeti adottságokkal rendelkezik, a Kükládok más szigetein megszokott viszonylag magas hegyek itt átadták helyüket a lapos szikladomboknak, amelyek a csodálatos partszakaszokkal valamint a kis települések zegzugos utcáival és fehérre meszelt házaival hozzájárulnak a sziget jellegzetességéhez. Természetesen a nyüzsgésre és szórakozásra vágyók se fognak csalódni, az éjszakai élet kedvelőit számos trendi bár, étterem és klub várja. A szigeten található gyönyörű strandok, a hagyományos görög és modern légkör kombinációja, valamint a helyiek nyitottsága és vendégszeretete szinte garancia a felejthetetlen élményre.