Hivatalos név: Seychelle-szigetek
Földrajzi fekvés:  Az Indiai-óceánban, Afrika keleti partjától legközelebb Szomáliához, Madagaszkártól északkeletre található.
Főváros: Victoria, 26 450 lakos
Államforma: Köztársaság
Vallás:  Katolikus
Hivatalos nyelv: angol, francia, kreol
Terület: 455 km²
Népesség: 92 000 fő
Pénznem: Seychelle-i rúpia
Időzóna: Magyarország +2 óra
Hívószám: +248
Hálózati feszültség:  240 V, a csatlakozó aljzathoz átalakító szükséges, szinte bármely boltban kapható.
Időjárás:  Egész évben meleg, trópusi a klíma, 24 és 30 fok között váltakozik a nappali hőmérséklet, mindig valamilyen mértékben párás a levegő, nincs külön meghatározható száraz évszak és az időjárást a szelek befolyásolják leginkább. Az októbertől áprilisig terjedő időszakban melegebb levegőre és több csapadékra, míg a májustól szeptemberig tartó időszakban szárazabb időjárásra számíthatunk.

Beutazási feltételek Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vízum nélkül utazhatnak a Seychelle-szigetekre. Az okmánynak a hazaérkezéstől számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei:
Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél; Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; Visszaigazolt szállásfoglalás; Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap)
További információkért látogasson el a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalára: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?seychelle-szigetek
Vámszabályok A vámokkal kapcsolatos kérdésekről tájékozódjon a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalán az alábbi linken:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?seychelle-szigetek

Egészségünk megőrzése Semmilyen kötelező védőoltásra nincs szükség a Seychelle-szigetekre való belépéshez, kivéve, ha valaki sárgalázzal fertőzött területről érkezik. Hepatitis A védőoltás javasolt. A csapvíz általában klóros, és bár viszonylag biztonságos, enyhébb gyomorrontást okozhat, ezért csak palackozott vizet ajánlott fogyasztani. Az étkezési szokások hirtelen megváltozása gyomorfájáshoz, gyomorrontáshoz vezethet, amely korlátozott mennyiségű ételfogyasztással elkerülhető. A tengerparti üdülőhelyeken soha ne becsüljük le a tenger erejét, mindig legyünk nagyon óvatosak a fürdőzésnél. A trópusi napsugárzás fokozott ultra viola sugarai ellen védekezzünk magas faktorszámú naptejjel és ne töltsünk egyszerre túl hosszú időt a napon. Érdemes magunkkal vinni recept nélkül kapható antibiotikumokat, fájdalom- és lázcsillapítót, fertőtlenítőt, gézt és sebtapaszokat. A "Chikungunya" (a szúnyogcsípés útján terjedő) vírus ellen védőoltás jelenleg nincs, gyenge egészségi állapot esetén a legrosszabb esetben magas lázzal járhat. Az egészségügyi ellátás minimális a szigeteken, a központi kórház Victoria régiójában található, ennek száma: + 248 438 8000, illetve a mentők száma 999. Feltétlenül ajánljuk az indulás előtt a megfelelő anyagi fedezetet nyújtó betegség-, baleset- poggyászbiztosítás megkötését.
Időjárás, öltözködés, mit vigyünk magunkkal A Seychelle-szigeteken egész évben nyár van, az átlagos hőmérséklet 29°C, a páratartalom magas, a napsütés garantált. Általában 24 és 30 fok között váltakozik a nappali hőmérséklet, mindig valamilyen mértékben párás a levegő, nincs külön meghatározható száraz évszak és az időjárást a szelek befolyásolják leginkább. Az októbertől áprilisig terjedő időszakban melegebb a levegő és több a csapadék, míg májustól szeptemberig hűvösebb, szárazabb időjárásra számíthatunk. A január és a február a legnedvesebb időszak, ilyenkor a trópusi esők kellemesen felfrissítik a levegőt. A terület nem esik bele a ciklonzónába, bár az Indiai-óceánon előforduló ciklonok eredményezhetnek borongós, esősebb időt december és március között. Az év többi részében az óceán szele enyhíti a hőséget. A főszezon december-januárban és július-augusztusban van. Sznorkelezni és vitorlázni egész évben pompásan lehet, szörfözni májustól szeptemberig, horgászni októbertől áprilisig, búvárkodni áprilistól októberig, túrázni májustól szeptemberig lehet a legjobban. A teknősök a tojásaikat októbertől februárig rakják le, tehát január és április között kelnek ki a kicsik.
Ami az öltözködést illeti, könnyű, lezser viselet ajánlott, általában a sportos öltözködés elfogadott majdnem minden alkalomra. A párás meleg miatt elsősorban a könnyű nyári pamut holmikat (póló, short stb.) ajánljuk, illetve kirándulásra, túrázásra alkalmas kényelmes sportcipőt vagy szandált. A szállodákban előfordulhat, hogy erős a légkondicionálás, így egy könnyebb pulóvert / blézert is érdemes csomagolni. Az általános ruhatárunkon felül természetesen vigyünk magunkkal fürdőruhát, magas faktorszámú naptejet, napszemüveget, fényképezőgépet tartalék filmekkel, videokamerát és ne 
felejtsük el rendszeresen szedendő gyógyszereinket sem.
Pénznem, pénzváltás, hitelkártya Az ország pénzneme a seychelle-i rúpia, amelynek váltópénze a cent (1 rúpia=100 cent), 1 euró 17-20 seychelle-i rúpia közt mozog általában. A főszigeten található bankokban lehet pénzt váltani, amelyek hétköznaponként 08:30 és 14:30, szombaton pedig 11:00-ig vannak nyitva. A repülőtéren is lehetséges pénzt váltani, viszont jobban járunk, ha keresünk utcai pénzváltókat, ahol mind a reptéri, mind a szállodai árfolyamoknál jobban váltanak. A legjobb, ha Mahén intézzük ezt a pénüzgyeket, hiszen ott nagyobb a verseny az utcai váltók között, mint a kisebb szigeteken. Az American Express, MasterCard és Visa kártyák széles körben elfogadottak.
Telefonálás, internet A nemzetközi előhívószám +248. A mobilszámok elé egy 2-es számot, a vezetékes számok elé 4-es számot kell tenni ezután. Két mobilszolgáltató elég jó lefedettséggel és megfelelő szintű szolgáltatással dolgozik, illetve a nemzetközi roamingszolgáltatás is jól működik. Utazás előtt érdemes Magyarországon tájékozódni a külföldi roaming díjakról. Az internet elérhető a szállások jelentős részén, de internetkávézók szintén számos helyen találhatók mindhárom főbb (Mahe, Praslin, La Digue) szigeten.
Vásárlás, üzletek nyitva tartása A helyi piacokon és üzletekben fantasztikus szuveníreket és kézzel készített portékákat szerezhetsz be, a batikolt szövetektől kezdve a fonott kosarakon és az edényeken keresztül a hagyományos fabútorokig és festményekig. Sokszor lehet látni a fákról lelógó vaníliát, de nem szabad hozzányúlni, mert kézzel is beporozható. Vaníliagubó szinte mindenhol kapható, csakúgy, mint fahéj, ami vadon nő minden szigeten, sőt, fahéjolajat is be lehet szerezni. Vásárlásra Victoria a legjobb hely, itt széles választékot kínálnak mindenből, illetve a főváros központjában szombatonként a piacon is nézelődhetünk. Az üzletek általában hétfőtől péntekig reggel 8-tól délután 5-ig és szombatonként 8-tól délig tartanak nyitva.
Gasztronómia kreol konyha, amely az afrikai, kínai, indiai, angol és francia kultúra keveréke, nagyon finoman összevegyített fűszereiről híres, no meg a kókusztejről és a kenyérfagyümölcsről. Ez utóbbit a burgonyához hasonló módon készítik el, összetörve vagy megsütve. A szigetlakók nagyon egészségesen étkeznek, rengeteg padlizsánt, lopótököt, káposztát, avokádót esznek. Kedvenc gyümölcseik a banán, a mangó, az ananász, a licsi, a papaya és a grapefruit. Homár, polip, csirke- és sertéshús is rendszeresen az asztalra kerül, a bárány és a marha azonban nagyon ritka, mert ezek importcikkek. Az üdülőközpontok és Mahé éttermei a helyi specialitások mellett nemzetközi ételeket és hozzá illő borokat, illetve más alkoholos italokat is kínálnak, az utcán azonban tilos alkoholt fogyasztani. A főszigeten olasz és kínai étterem is van.
 Borravaló Általában mindenki saját elégedettsége szerint ad borravalót, de szállodák hordárainak, személyzetének kedvességéért apróbb borravalót illik adni. Seychelle-en az éttermek áraiba gyakran már bele van építve a 15%-os forgalmi adó és az 5-10%-os szervízdíj, ha viszont nem, akkor külön fel van tüntetve, hogy ezt az összeget a számlára írják. Ezt érdemes tisztázni, és ezen felül már valóban csak a kitűnő szolgáltatásért jár az extra borravaló.
Biztonság A Seychelle-szigetek azon országok közé tartozik, ahol nyugodtan és önfeledten lehet sétálni az utcán, tengerparton, vagy akár a hegyi ösvényeken. A biztonságérzetet nem csupán a szép környezet, de a barátságos, érdeklődő Seychelle-i emberek is növelik. Néhány ésszerű szabály betartásával az esetleges lopás is minimálisra csökkenthető:
A szállás elfoglalása után érdemes elhelyezni az útlevelet, és a nagyobb értékeket a szoba széfjébe.
Az autóban látható helyen semmilyen csomag, táska ne maradjon.
Hosszabb úszás idejére ne maradjon érték őrizetlenül a tengerparton.
A tengerpartokon gyakrabban, és néha a hegyi ösvényeken is feltűnő, egyenruhás „tourist police” is a nyaralók érdekében van jelen.
Közlekedés
Belső járatok, utazás a szigetek között: a „Cat Cocos” menetrendszerinti hajójáratok, valamint a belföldi repülőjáratok bonyolítják le a főbb szigetek közti közlekedés legnagyobb részét. A Victoria kikötőből indulnak, illetve oda is érkeznek a Cat Cocos hajójáratok. A belső repülőjáratok a Mahé nemzetközi reptér mellett található belföldi terminálról indulnak. A buszok a Seychelles Nemzetközi Repülőtérről 05:30-tól 19:30-ig közlekednek, és húszpercenként indulnak a fővárosba. Az SPTC buszai 05:20 és 21:30 között járnak Mahé és Praslin szigetén, 18 üléses kisbuszaik reptéri transzferek és kirándulások alkalmával is igénybevehetők. Hajót is találni Mahén, de előre meghatározott menetrendjük nincs. Mahé, Praslin és La Digue között rendszeres a hajóforgalom.

Magyarország külképviselete Sem magyar nagykövetség, sem konzulátus nincs az országban. Amennyiben probléma merülne fel, az Európai Uniós államok konzulátusain lehet segítséget kérni. A legközelebbi magyar konzulátus Kenyában található.
Van egy tiszteletbeli konzul, aki a kenyai konzul felügyelete alatt ténykedik: Anna Butler Payette (a hölgy tud magyarul).
Cím: Kingsgate Travel Centre, Victoria, Mahe, Seychelles
Előhívó: (248)
Telefon: 292-811
Fax: 292-899
E-mail: 7south@seychelles.netA Seychelle Köztársaságnak van Budapesten tiszteletbeli főkonzulja: Kiss László
Cím: 1143 Budapest, Ilka utca 61.
Telefon: 06-1 352 2520
Fax: 383-0433
E-mail: finance@laszlo-kiss.com
Honlap: www.seychelles.lap.hu

Egyéb hasznos tudnivalók:

Ha korán reggel kimegyünk a partra, és leülünk kicsit „nézelődni”, szemtanúi lehetünk annak, ahogy a halászok visszatérnek zsákmányukkal a szigetre. Helyenként az óceán sok helyütt hullámos, zavaros és moszatos, éppen ezért a nyaralás előtt érdemes utánanézni, vagy esetleg az utazásszervezővel egyeztetni, milyen időszakban érkezünk a választott szálláshelyre, hogy amennyiben ragaszkodunk a tükörsima, tiszta vízfelülethez, esetleg módosíthassuk a választott partrészt vagy a nyaralás időpontját. Bár Seychelles-en van tömegközlekedés (csak buszok járnak, egy irányba a jegy 5 rúpia), európai szemmel nézve nagyon fapados és kiszámíthatatlan, ami időigényessé és komplikáltabbá teheti a legszebb helyek felfedezését, ezért ha tehetjük, béreljünk autót. Kezdetben kicsit fura lehet a baloldali közlekedés, de megszokható. Amihez viszont már nehezebb idomulni, azok a keskeny hegyi utak és a járdák teljes hiánya, éppen ezért főként sötétedés után vezessünk rendkívül óvatosan és körültekintően, ha pedig gyalog kelünk útra, használjunk fényvisszaverő kiegészítőket, esetleg láthatósági mellényt. Victoriában a boltok döntő többsége 17 óra után bezár, a vásárlást tehát érdemes a délelőtti órákra időzíteni, nehogy hoppon maradjunk. Azonban a szigeten minddenhol találhatunk kisebb nagyobb indiai boltokat. Ezekben szinte mindent megkapunk, legyen szó lisztről, vagy kis fűnyíróról. Pár rúpiával drágább, mint a nagy STC boltban ( olyan helyi Tesco féle) Éjszakai élet szinte nincs is. Bár wifi néhány helyen van, arra fel kell készülnünk, hogy az európai sávszélességnek csak a töredéke elérhető a szigeten, szóval filmet letölteni mindenképpen az utazás előtt kell, ha erre van igény. A legegyszerűbb módja a netes kapcsolattartásnak, ha a reptéren veszünk a helyi AIRTEL telefon szolgáltatótól egy SIM kártyát, igényünktől függően 2-3-5 gigabájtos internettel. Ezt 5-8 000 Ft-ért már megkapjuk és csak az útlevelünk kell hozzá. Így sem a GPS navigálásban, sem a kedvenc selfink posztolásában, nem állhat utunkba akadály. A seychelles-i boltokban teljesen más rendszer uralkodik, mint amihez az „EU-szabványok” hazájában hozzászoktunk. A helyiek gondolkodás nélkül teszik a lisztet a vegyszerek mellé a polcokon, és számukra nem okoz fejfájást, ha a tejtermékek nincsenek hűtőben tárolva. A választék nem csak a kisebb boltokban lehet szegényes, és az utánpótlás borzasztóan lassú, aminek általában az az oka, hogy mindent nagyon messziről és nagyon drágán tudnak csak a szigetre szállítani, ami nyilvánvalóan az itt kapható portékák árán is meglátszik. Bizonyos partszakaszokon és strandokon (pl. Cot D’or) ahol egyébként lehet fürdeni, a homokban ráják bújhatnak meg, és a velük való találkozás kisebb-nagyobb sérüléseket eredményezhet, szóval érdemes megkérdezni a szállásunk recepcióján vagy a helybéliektől, hol érdemes erre figyelni. Parkolni a szigeten ingyenesen lehet. A „fővárosban” van egy két hely, ahol fizetni kell. Automatát hiába keresünk. A postán (a Big Bennel szemben a sarkon) lehet parkoló kártyát venni. 5-10-15 rúpiás kiszerelésekben. Utóbbi egész napra elég. Mivel a szigeten nincs vagy alig van éjszakai élet, a helyiek kedvelt szórakozási formája, hogy péntektől vasárnap estig kivonulnak a strandra, vagy csak este az utcákra és a helyi boltban megvásárolt alkohollal színesítve estjüket, zenés összejövetelt tartanak. Ez ízlés kérdése, kinek, szimpatikus kinek nem, egy biztos a budapesti romkocsmák hangulatát idézi, kocsma nélkül.

Miért pont a Seychelle-szigeteket válasszam?

Te is szeretnél egy mesébe illő trópusi nyaraláson lazítani és, de még nem biztos az úti célod? Ha az egzotikum mellett már letetted a voksodat, kérlek engedd, hogy elvarázsoljunk a Seychelle-szigetek álomba illő világával, teljes magyar nyelvű asszisztenciával! Nyilván ez a következő kérdésed: Jó, akkor miért nyaraljak a Seychelle-szigeteken? Bár a szigetállam hangzatos neve már önmagában sok jót ígér, az úti célunk kiválasztásánál több fontos szempontot is figyelembe kell venni, például, hogy Magyarországhoz képest csekélynek mondható az időeltolódás mértéke (téli időszakban +3 óra, nyári időszak esetén csupán +2 óra), ami nem csak azért jó, mert kevésbé viseli meg az ember szervezetét, hanem azért is, mert könnyebb az otthoniakkal a kapcsolatot tartani. További pozitívum még, hogy eléggé messze van ahhoz, hogy el tudjunk szakadni a hétköznapi mókuskeréktől, de a karibi vagy délkelet-ázsiai üdülésekkel ellentétben nem kell ehhez napokat repülnünk, ugyanis Budapestről már egy átszállással, kevesebb mint 14 óra alatt földet érhetünk a paradicsomban! Előnyei a mesébe illő táj tele csodálatos természeti látnivalókkal és gyönyörű egzotikus virágokkal, trópusi esőerdővel és egzotikus állatfajtákkal, tiszta, a hangulat idilli, határtalan béke és nyugalom veszi körül az idelátogatókat. Tulajdonképpen Seychelle a „pihenés mekkája”, ezt mindenképpen mérlegelni kell azoknak, akik „bulizni” indulnak, erre ugyanis itt alig találnak majd alkalmat, a szigeten ugyanis nincs „minden sarkon” még étterem sem, nemhogy éjszakai élet. A szigetország nem titkolt célja továbbá, hogy luxus-élményt nyújtson, de ehhez megválogatja az ideutazókat, ehhez fő eszközük pedig az árak magasan tartása, bár a drágább árfekvést az is megalapozza, hogy a szigetre költséges beszállítani még az alapvető élelmiszereket is (pl. liszt). Ez persze nem jelenti azt, hogy ne találnánk kedvező árú szálláshelyet, „hátizsákos” turisták tömegébe azonban biztosan nem botlunk majd tengerparti sétáink alkalmával. A pénzünkért cserébe kapni fogunk azonban valamit, ami megfizethetetlen: varázslatos tengerpartok, bársonyos homok, káprázatos növényzet, tündöklő színek, mindent átható harmónia, egyszóval a testi-lelki feltöltődés kulcsát! Programlehetőségekből (pl. szigettúra, hajókirándulás, lovaglás a tengerparton, strandolás, kajakozás, snorkelezés, jet ski-zés, óriás teknősök…) nincs hiány, csak győzzük idővel és energiával a rengeteg élményt, amit szerencsére nem árnyékolnak be nagy távolságok sem, hiszen a legnagyobb szigetük (Mahé) nincs akkora, mint Buda.

 

Seychelle kontra Mauritius

Érdekes kérdés, hiszen azonos térség, sziget ez is, sziget az is, első pillantásra talán nincs nagy különbség. Ha te is épp egy ilyen döntés előtt állsz, gondold végig, mit szeretnél? Hófehér homok, határtalan idill, színes virágok, lazítás az édenkertben? Akkor a Seychelle csak Rád vár! Viszont ha inkább bulizni, vásárolgatni szeretnél, és jobban szereted, ha az emberek kezdeményezőbbek a kapcsolatteremtésben, Mauritius a megfelelő választás. Szerencsére mind a két hely luxus úti cél, így ebben semmiképpen sem kell választanod, bármelyik mellett is dönts.

 

„Meteorológiai előrejelzés”

A szigetállam viszonylag közel fekszik az egyenlítőhöz, emiatt valódi trópusi éghajlata van.

Ciklonmentes övezetben fekszik, ezért az időjárása egész évben kiegyensúlyozott, nincsenek évszakok, csupán olykor több szél, vagy több csapadék várható, de a hőmérők higanyszála szinte sosem süllyed 24 fok alá, ugyanakkor 32 fok fölé is ritkán kúszik, a levegő páradús (egész évben 80% körüli). Az óceán hőmérséklete 26 és 31 fok között ingadozik, tehát az idelátogatók kivétel nélkül mindig kényelmesen strandolhatnak benne. A monszun szél irányváltoztatásainak hatására november és április között kicsit melegebb, párásabb a levegő, míg májustól októberig némileg hűvösebb de szárazabb az időjárás. Április és november hónapokban alig fúj a szél, az óceán tükörsima, a tiszta időjárást a fényképészek, valamint a búvárkodni és strandolni vágyók élvezhetik leginkább. Július és augusztus a legszárazabb hónapok, a legtöbb esőre januárban számíthatunk, földrajzilag Mahé és Shilouette a legcsapadékosabb területek a magasabb részeik miatt. Természetesen a hőmérséklet az eső ellenére is stabilan 30 fok körüli, némi kellemetlenséget okozhat azonban, hogy a csapadék hirtelen „szakad le”, és sokszor impulzív. A Földet érintő klímaváltozás az egyenlítő környékén érezteti legkevésbé hatását, a helyiek szerint azonban Seychelles-en is érezhetőek a hatásai, ugyanis kevesebb „kiadós” eső esik, amely tápláló életerővel látja el a növényzetet.

 

Mikor nyaraljunk?

Hivatalosan a két főszezon december és január között, valamint július és augusztus között van. A hotelszobák árai is ezekben az időszakokban a legmagasabbak. Az Európából érkező turisták általában „elmenekülnek a tél elől”, így ők túlnyomó részt a december-januári szezonban érkeznek, de az utazásunk időzítése sokban függ attól, hogy mivel szeretnénk tölteni majd az időnket, milyen programokon vennénk szívesen részt, ezért a lenti táblázatban összefoglaltuk, mit mikor a „legjobb” csinálni a Seychelle-szigeteken. Bár mint fentebb említésre került, az idő egész évben „trópusi”, szóval a napozni és strandolni vágyók számára az év összes napja ideális lehet az indulásra, csupán júniustól augusztusig sodorhat kicsit több moszatot a hullámzás a partokhoz (a legérintettebb részek Mahé déli része és Praslin sziget).

 

Hol is van pontosan?

A Seychelle-szigeteket Afrikától nagyjából 1500 km-rel keletre találhatjuk az Indiai-óceánban. A Comore-szigetektől és Madagaszkártól északkeletre, Mauritiustól északra, és délnyugatra a Maldív-szigetektől. Érdekességképpen Magyarországtól kicsivel több mint 6800 km-re fekszik. A szigetállamot alkotó szigetek összterülete kevesebb mind Budapest egymagában, csupán 455 négyzetkilométer. Hogy pontosan hány sziget is alkotja Seychelles-t, arról nincs egységes álláspont, egyesek szerint a számuk 115, ám a hivatalos alkotmányban 155 szigetről tesznek említést, melyeknek több mint a kétharmada korallsziget, a többi gránitsziget, turisztikai szempontból szinte kizárólag az utóbbiak érdekesek (az utazási irodák képein Seychelles-t kivétel nélkül vakító fehér homokos és gránitsziklás partokkal reklámozzák), a 3 fő sziget is ezek közé tartozik. A legfontosabb sziget az ország területének kicsivel több mint egyharmadát elfoglaló Mahé, ahol a főváros, Victoria is megtalálható. Tőle északkeletre a területi rangsorban következő sziget Praslin, gyönyörű strandokkal és izgalmas természetvédelmi területtel. Praslin-tól délkeletre a harmadik „dobogós” La Digue, a maga 10 négyzetkilométerével, amit az ember akár könnyedén át is biciklizhet, keleti partjain elbűvölő eldugott kis öblök várják az érintetlen tájak iránt vágyódó turistákat.

 

Fizetni, de mivel?

A szigetállam „apró termete” ellenére saját fizetőeszközzel rendelkezik, ez pedig nem más mint a seychelles-i rúpia (SCR) és cent. „Papír pénzből” 10, 25, 50, 100 és 500 rúpiás címletek vannak, érmékből rúpia 1 és 5, cent pedig 1, 5, 10 és 25 értékben léteznek. A reptereken és a szállodákban általában tudunk pénzt váltani, ám érdemesebb felkeresni utcai pénzváltókat, akik a vevőkért való verseny miatt jóval jutányosabban váltanak helyi pénzt, ezek közül is a legkedvezőbb árakkal Mahén találkozhatunk. A rúpián kívül azonban bizonyos helyeken elfogadják az eurót és az amerikai dollárt is, valamint bankkártyás fizetés lehetséges pl. éttermekben, szállodákban, autókölcsönzőkben, esetleg élelmiszerboltokban. ATM-ekből (amelyek biztosan vannak: Mahén, Praslin-en, La Digue-en) azonban csak rúpiához juthatunk pénzfelvételkor, és egyes helyeken csak Visa kártyát fogadnak el (pl. Beau Vallon).

 

Egy kis történelem

A Seychelle-szigetek a 18. századig a „senki földjének” számítottak. Bár látogatói az arab kereskedők, portugál felfedezők, és az errefelé portyázó kalózok jóvoltából már korábban is voltak a szigetcsoportnak, állandó lakosai csak a növekvő gyarmatosítási kedv következtében lettek. A páratlan szépségű hófehér homokkal szegélyezett táj elsőként a franciák érdeklődését keltette fel, ők érkeztek ide először hosszabb távú letelepedési szándékkal, érdekesség, hogy nevét XV. Lajos pénzügy-minisztere, Vicomte des Séchelles után kapta. Később azonban az angolok is harcba szálltak a terület birtoklásáért, amit a következő század elején meg is szereztek Mauritiusszal együtt egy békeszerződés alapján. Ám a britek úgyszólván „csak papíron” vették birtokba Seychelle-t, egy időben angliai elítélteket szállítottak ide „sínylődni” (bár tekintettel arra, hogy csak úgy „kitették” őket és bezárva nem voltak, arról sokáig vitatkozhatnánk, hogy ez büntetés volt-e vagy áldás). A szigeteken több ezer, túlnyomóan Fekete Afrikából származó ember talált otthonra, akiket a britek felségvizeiken elfogott arab rabszolgaszállító hajókról mentettek meg és kitettek a legközelebbi szárazföldön, ez volt Seychelles. Európai származásúakat tekintve legnagyobb számban azonban francia telepesek éltek itt, akiknek nyelvét a mai napig nem hivatalosan használják a szigetállamban, illetve az itteni kevert kreol nyelv alapjaiban szintén a mai napig felfedezhetőek a francia gyökerek. 1976-ban vált független köztársasággá, s bár történelme elég rövidnek mondható, politikailag annál eseménydúsabb, fegyveres puccskísérletekkel tarkított, összességében tekintve azonban ahhoz képest, hogy Afrika önálló államainak egyike, hosszú távon viszonylag békésnek volt mondható a belpolitikája, amely kedvezett a turizmus kialakulásának.

 

Az itt élő emberekről

A népesség összetételét nézve kijelenthetjük, hogy a kép nagyon vegyes. Az ide szállított afrikai rabszolgák felszabadulását követően az ültetvényeken jelentős arányban kezdtek dolgozni az idevándorolt kínai és indiai csoportok, ugyanakkor a francia – és néhol brit – telepesek leszármazottai sem tűntek el a szigetről, így bőrszín tekintetében gyakorlatilag az összes variációra találhatunk példát, a sok éves együttélés eredményeként Seychelles a Kárpát-medencéhez hasonlóan a népek olvasztótégelyévé vált. Az ország nemzetközi álláspontja alapján nagy hangsúlyt fektet az egyenlőség megkövetelésére az élet minden területén, de belső viszonyokban elmondható, hogy a politikai élet irányítói a „fehér lakosság” köreiből kerülnek ki, és egy láthatatlan rangsor húzódik meg az itteniek között, ahol a bőrszín alapján kategorizálják egymást maguk a helyiek is. A lakosság döntő hányada (90%) római katolikus (ez a világos bőrszínnel és a francia nyelv ismeretével egy kalap alatt presztízs kérdés), de a szigeten más vallások (anglikán, evangélikus, hindu, buddhista, iszlám) hívői is előfordulnak, ami ugyanakkor nem gátolja meg őket abban, hogy higgyenek babonás dolgokban, szellemekben vagy a boszorkányságban. Mindennapjaik során az itteniek a fentebb már említett kreol nyelvet beszélik, a hivatalos ügyintézés nyelve viszont már az angol, és a lakosság jelentős hányada beszéli a franciát is a mai napig. A helybéliek segítőkészek és barátságosak a turistákkal, ugyanakkor nem tolakodóak, diszkrét tartózkodás jellemzi a viselkedésüket az itt nyaralók felé, ha utóbbiak nem fordulnak kifejezetten hozzájuk valami miatt. Életvitelük európai szemmel csigalassúnak tűnhet, a seychelles-iek lazák, komótosan, békésen élik az életüket, élvezik a csodálatos környezetet ami körülveszi őket, munka után sokszor spontán lemennek sütögetni a partra. Turistaként tehát a legjobb amit tehetünk, hogy „sodródunk az árral” és felvesszük a helyiek életritmusát, de tulajdonképpen kinek is esne nehezére „kényelmesen” felkelni és gyönyörködni egy kicsit az egzotikus környezetben a reggeli kávéja mellett? Azt azonban érdemes tudatosítani magunkban, hogy a helyieket „nem viszi el a szívroham” bizonyos munkafolyamatok kivitelezése közben sem (pl. a szállodában, az éttermekben), s ezért lassabban haladhatnak, mint ahogyan azt esetleg elvárnánk, ilyenkor nem érdemes idegeskedni, hiszen nekik ez természetes! Nem túl sietős munkavégzésüknél azonban százszor többet ér, hogy jóindulatúak és segítőkészek, félénkségük oldódását követően pedig akár még kifejezetten barátságosak is! Tekintettel arra, hogy némileg „elzártan” élnek a világtól, a (más országokhoz viszonyított) kevés itt lakó törekszik elkerülni minden olyan szituációt, amivel őt „rossz hírbe” hozhatják. Szégyenlősségük az öltözködésben is kifejezésre jut: bár turistaként egészen nyugodtan hordhatunk könnyű, laza, nyárias darabokat, ugyanakkor a nagyon kirívó-kihívó darabokat (pl. térdig érő dekoltázs, „kőművesdekoltázs”) igyekezzünk kerülni, és a fedetlen testrészekkel történő napozást lehetőleg ne a zsúfolt strandokon kivitelezzük. Bizonyos szállodák meghatározhatnak dress code-ot az esti vacsorákon való részvétel előfeltételeként, de ezt is a maguk „laza”, seychelles-i módján teszik (pl. a férfiak számára hosszú nadrág viselése).

 

Seychelle napjainkban

Az ország fő profilja tehát a turizmus, a lakosság jelentős hányada keresi „nyaraltatással” a mindennapi betevőt. Fontos bevételi forrást nyújtanak még a halászatra épülő iparágak is. Más afrikai országokhoz képest nincs okuk panaszra, de európai szemmel néha úgy érezhetjük, mintha le lennének maradva néhány évtizeddel, nem csak gazdaságilag. Mindenesetre több évadnyi sorozat arzenálokat ne a seychelles-i nyaralásunk alkalmával akarjunk megnézni (hacsak le nem töltöttük előre), az internet itt jóval lassabb, mint amihez mi Európában szoktunk. A politikai élet inkább több mint kevesebb sikerrel úszkál a demokrácia vizén, bár némi devizagazdálkodási probléma azért a Seychelles-iek által is borsot tör a jó öreg IMF orra alá. Mivel az ország a turizmusra épít, aminek egyik alapvető pillére a páratlan, paradicsomi környezet és élővilág, nagy hangsúlyt fektetnek ennek védelmére, aminek hála nem takarják el a mesébe illő kilátást gigantikus felhőkarcolók és toronymagas hotelek, bár a szemétszállítás és a csatornázás kérdésében a mai napig lenne mit javítani. Akik üdültek már Mauritiuson, különbségként vehetik észre, hogy nincsenek ultramodern hotelek, és talán egy kicsit „szegényesebbnek” is ítélhetik a Seychelle-szigetek településeit, de sokak szerint itt nemis a szállás a legfontosabb látnivaló itt, hanem a környezet, aminek páratlan szépsége az érintetlenség illúziójával van átitatva, és az utánozhatatlan hangulat, melynek fenntartásáért a helyiek sok erőfeszítést tesznek, egészen biztosan kárpótolni fog mindenkit az aranyozott WC-ülőkék hiánya miatt!

Coco, Felicite és Curieuse szigetek hajóval

La Digue szigetéről indulva, paradicsomi táj az Indiai óceán közepén

A program leírása

 • A hotel transzfer után katamaránnal indulunk felfedezni ezt a 3 szigetet.
 • Ajánlott a csomagokat vízálló zacskóba csomagolni, és a biztonsági előírásokat betartani, ami a mentőmellényt illeti.
 • A snorkeling szerelmeseinek garantáltan Coco sziget adja a legnagyobb élményt Seychellen.
 • A túra vezetője nagy szakértelemmel vezet be minket a helyi élővilág rejtelmeibe.
 • Remek alkalom nyílik a pihenésre, napozásra, úszásra egész nap
 • Az út közben ízletes kreol BBQ ebédet szolgálnak fel a vendégeknek a hajón.
 • Curieuse sziget a nagy populációjú óriás teknősökről híres, amelyek közül néhány a tengerparton található természetes tó mellett látható.
 • Indulás vissza a szigetről.

Az ár tartalmazza

 • Transzfer
 • Biztosítás
 • Angol nyelvű túravezető
 • Ebéd
 • Ivóvíz/cola
 • Snorkeling felszerelés

Megjegyzés

 • A hajó kedden, csütörtökön indul
 • rossz idő esetén a program biztonsági okokból nem indul

Transzfer

 • A transzfer a hotelbe érkezik a megadott időben és oda is viszi vissza a vendégeket a program után. Amennyiben privát házban, bungalóban van a szállás, természetesen az autó oda is kimegy.

A program ára

Felnőtt belépő: Hamarosan! € /fő
Gyerek belépő (2-12) Hamarosan! €/fő

 

Curieuse és St. Pierre Szigetek hajóval

La Digue szigetéről indulva a kiránduláson az Indiai óceán közepén egy paradicsomi tájat fedezhetünk fel.

A program leírása

 • A hotel transzfer után katamaránnal indulunk felfedezni ezt a 2 szigetet.
 • Cousin természeti rezervátumába viszik a vendégeket, hogy megakadályozzák a különböző kártevők esetleges bejutását a szigetre.
 • Ajánlott a csomagokat vízálló zacskóba csomagolni, és a biztonsági előírásokat betartani, ami a mentőmellényt illeti.
 • A túra vezetője nagy szakértelemmel vezet be minket a helyi élővilág rejtelmeibe.
 • Ezután 30 perces hajóút következik Curieuse szigetre
 • Az út közben ízletes kreol BBQ ebédet szolgálnak fel a vendégeknek a hajón.
 • Curieuse sziget a nagy populációjú óriás teknősökről híres, amelyek közül néhány a tengerparton található természetes tó mellett látható.
 • Az utazás snorkelingezéssel zárul a csöppnyi St. Pierre szigeten.
 • Indulás vissza a szigetről.

Az ár tartalmazza

 • Transzfer
 • Biztosítás
 • Angol nyelvű túravezető
 • Ebéd
 • Ivóvíz/cola
 • Snorkeling felszerelés

Megjegyzés

 • A hajó kedden, csütörtökön indul
 • rossz idő esetén a program biztonsági okokból nem indul

Transzfer

 • A transzfer a hotelbe érkezik a megadott időben és oda is viszi vissza a vendégeket a program után. Amennyiben privát házban, bungalóban van a szállás, természetesen az autó oda is kimegy.

A program ára

Felnőtt belépő: Hamarosan! € /fő
Gyerek belépő (2-12) Hamarosan! €/fő

 

Esküvői információk, fontos tudnivalók!

Szükséges dokumentumok a Seychelle-szigeteki esküvőkhöz:

– születési anyakönyvi kivonat-lefordítva (www.euforditas.hu)
– érvényes útlevél
– ha valamelyik fél elvált, válást igazoló okmány
– Névváltozást igazoló okmány (ha volt ilyen)
– halotti anyakönyvi kivonat, ha a volt társ elhunyt
– családi állapot igazolás

A dokumentumokat angol nyelvre kell fordítani!
Hivatalos esküvőhöz szükséges dokumentumokat 3-4 héttel az esküvő napja előtt elektronikusan el kell küldeni a evelin@amazontravel.hu mail címre. Az eredeti
okmányokkal kell utazni, ha esetleg a hivatal kéri, be lehessen mutatni. Az esküvői papírokat 1-2 napon belül a pár megkapja.

Seychelle szigetekre nem kell vízum. Beutazáskor a szállásigazolást kell felmutatni.

Mi a helyzet az útleveleinkkel?
Az útlevéllel legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a Seychelle-szigetek becsült indulási dátumától számítva.

Honosítható-e Magyarországon a házasság?
Igen, a jogszerűen folytatott házasságok a Seychelle-szigeteken világszerte elismertek és honosíthatóak.

Mikor van szükségünk a dokumentumok másolataira?
Ajánlott 2 hónappal előbb, de legalább 12 nappal az esküvő napja előtt el kell küldeni akár elektronikusan a szükséges dokumentumok másolatait. Mégis célszerű minél előbb mert bármilyen hihetetlen Seychelle szigeteken napi 3-5 esküvőt tartanak, így fontos, hogy időben be tudjuk foglalni a választott időpontot.

Hogyan küldjük el a dokumentumainkat?
Egyszerűen ellenőrizze az összeset, és küldje el e-mail címünkre, megerősítjük az átvételt, miután megkaptuk.

Mikor kell a kért dokumentumok eredeti dokumentumait bemutatni?
Amikor a Seychelle-szigetekre érkezik, meg kell legyen az összes dokumentum eredeti példánya vagy hitelesített másolata.

Meghívhatunk vendégeinket esküvői ünnepségünkre?
A strand-esküvőre természetesen meghívhatja vendégeit.
Abban az esetben, ha ünnepélyes szállodai esküvőre vágyik, meg kell vizsgálnunk a hozzáférhetőséget és a lehetőségeket, de mindent megteszünk, hogy bármi is legyen az álma, azt mi kivitelezni tudjuk. 
Abban az esetben, ha Önnek az esküvő mellé szüksége van a szállásra, kérjük, tudassa velünk, hogy hány vendég fog részt venni az esküvőn, és a foglalási csapatunk segítséget nyújt a vendégek szállásfoglalásában is.

Hogyan juthatok el a menyasszonyi ruhámhoz a Seychelle-szigetekig?
Ha lehetséges, javasoljuk, hogy a ruhát professzionálisan csomagolja be, és vigye a kézipoggyászába – ha a csomagját esetleg elveszti, akkor is az esküvő napján a választott ruhájában mehet férjhez.

Ki végzi el ünnepségünket?
Az esküvőket a hivatalvezető a Seychelle-törvénynek megfelelően végzi. Ő biztosítja, hogy esküvője teljesen törvényes keretek között folyjon le. Ez a ceremónia angol nyelven történik és mi magyar fordítással támogatjuk vendégeinket.

Milyen nyelven tartják az ünnepségünket?
Angolul (magyar asszisztenciával).

Mennyi ideig tart az ünnepség?
Az ünnepség körülbelül 20-30 percig tart.

Szükségünk van tanúkra?
Két 18 évesnél idősebb tanúnak jelen kell lennie az eljárás során. Örülünk, ha vannak barátok, családtagok, akik jelenlétükkel támogatják önöket, de ha csak ketten utaztak, mi kérésre ingyen biztosítunk tanukat.

Mennyi ideig tart, amíg megkapjuk a házassági bizonyítványunkat?
A házassági bizonyítványt a polgári ünnepség után 2-3 munkanapon belül állítják elő. Ezt személyesen elvisszük önöknek, ha választottak fotózást is, addigra a retusált képeket is megkapják pen driveon.

Mi az Apostille?
Az Apostille hivatalos megerősítést jelent, hogy egy dokumentumon megjelenő aláírás, pecsétel vagy bélyegző valódi.  Amennyiben igénylik 40€-ért igényelhetnek ügyvédi apostillt.

Hány órakor érdemes a ceremóniát tartani?
Mi vagy a 11 órát vagy a délután 4 órát szoktuk ajánlani. Az elsőnek az előnye, hogy a szertartás után egy finom ebéddel lehet ünnepelni. Ezután egész délután fürdőzhetünk a csodás tengerben és a meghitt ünnepi hangulatban. A második előnye a fantasztikus fényviszony. Aki fotózkodni szeretne, ekkor a legideálisabb a természetes fény és a naplementét is élvezhetjük.

Lesznek-e mások is a strandon az esküvőnk alatt?
Mi ellenben más szolgáltatókkal, kicsi és meghitt strandokat preferálunk. Itt kevesebb az esély, hogy egy fürdőző turista lesz a fotónk hátterében vagy helyi látványosságnak tekintve esküvőnket lencsevégre kap minket. Mivel a strandok közkincsek, sehol nem lehet lezárni, és a ceremóniára lefoglalni partszakaszt.

Kell-e vízum?
Nem kell, beutazáskor a szállásigazolást fel kell mutatni.

Nincs megjeleníthető időjárásadat.

La Digue - személyes tapasztalataink alapján!

A 3 legnagyobb sziget közül La Digue éppen a harmadik. Egy fél órás kompútra található Praslin-től, amolyan igazi kis ékszerdoboz a „világ végén”, paradicsomi környezettel megfűszerezve. A szigeten alig 2000 helyi lakos él, autóknak szinte nyoma sincs, ám kerékpárnak (mellyel az egész sziget bejárható könnyűszerrel) és szekérnek annál inkább, utóbbi legnagyobb meglepetésünkre errefelé bevett közlekedési eszköz! A szigeten mind az állat-, mind pedig a növényvilág különleges fajokat tartogat számunkra, a teljesség igénye nélkül a leginkább említésre méltóak kiemelésével ezek: takamaka fa, indiai mandula, orchidea, vanília, fekete papagáj, zebrapinty, kínai bölömbika és teknősbékák különböző fajtái. Akik szeretnének kicsit elbújni a rohanó világ hatásai elől, megtalálták a helyet, amit kerestek, ugyanis La Digue szigetén megáll az idő. Ahhoz, hogy fel tudjuk venni a sziget ritmusát – mely a lakottsága ellenére Seychelles szigetei közül a legérintetlenebbnek mondható -, érdemes több napra szállást foglalni itt, amikor csak élvezzük a napfény és az óceán simogatását, s erre a nyugalomra áthangolódva testi-lelki feltöltődésben lehet részünk, amit egy 1 napos átruccanás alkalmával nem biztos, hogy megérzünk. Egy Mahé-ra szervezett nyaralás kiváló lezárása lehet néhány nap La Digue-en eltöltött vakáció.

Látnivalók, programok La Digue-n:

L’Union Estate: Ezen a helyen korábban egy kókuszpálma ültetvény volt, ám mára már egy park üzemel a helyén, ahol bemutatják a kókuszolaj készítésének folyamatát. A parkban lovak és óriásteknősök is vannak, további látványosságnak számítanak az itt lévő hatalmas gránitsziklák. A belépő díja fejenként 100 rúpia (bankkártyás fizetésre nincs lehetőség), belépés 7 órától 17 óráig lehetséges. Nem messze L’Union Estate-től, a sziget nyugati részénél egy óriási, 750 millió éves gránitszikla is fellelhető, amit az itteniek nemzeti emlékműnek tartanak. A sziklaóriáson az idő és az időjárás fura formák képében hagyták ott névjegyüket, ennek a látogatása a parkkal megegyező nyitvatartási időben lehetséges.

Source d’Argent: Ez a partszakasz talán a kristálytiszta vize, és a szép gránitsziklák nyújtotta összhatás miatt vált a turisták egyik kedvenc célpontjává, az itt szemügyre vehető festői környezet képeslapra való. Egy jelképes összegű belépőért cserébe jókat sétálhatunk ebben a páratlan idillben, sőt, nem messze található néhány hajóroncs is, amikkel roppant jó képeket lehet készíteni, mintha egy hollywood-i film forgatásának helyszínén jártunk volna. A délelőtti órákban érdemes érkezni, így akár miénk lehet az egész part egy kis ideig, amíg meg nem érkezik két keréken a többi itt üdülő.

Veuve Reserve Természetvédelmi Terület: Ez a természetvédelmi terület egy kisebb erdőt foglal magában, ami rengeteg madárnak ad otthont, közülük a legnagyobb hírnévnek a paradicsom-légyvadász örvend. A belépőért itt nem kell fizetnünk, viszont amennyiben vezetővel szeretnénk bebarangolni a tájat, azért már igen, és ne lepődjünk meg, ha előre elkérik a meghatározott összeget, ez itt így szokás. Reggel 8 és délután 4 között léphetünk be a területre, akár sétálva vagy biciklizve.

Nid d’Aigle: La Digue legmagasabb pontja ez, a maga 333 méterével. A kilátás páratlan és felejthetetlen, már csak ezért is érdemes útba ejteni.

 

Ha több időt töltünk a szigeten, mindenképpen érdemes mind az északi, mind pedig a déli part strandjait egyenként felfedezni és kipróbálni. Ezeken a strandokon ajánlott az úszócipő használata, lehetőleg ne felejtsük el még otthon becsomagolni a bőröndbe!

Anse Source d’Argent: A sziget délnyugati partjainál található a világ legtöbbet fotózott strandja, utóbbi állítást az is igazolni látszik, hogy a helyszínen rendszeresen forgatnak mesés reklámfilmeket. Ugyanakkor nem kell tartanunk a strand felkapottságától, mert bár látogatója sok van, a helyszín nagysága lehetővé teszi, hogy lepakoljunk egy félreeső kis részen anélkül, hogy a zsúfoltság miatt egymás hegyén-hátán lennénk. A strand előtti zátonynak köszönhetően a víz meglehetősen nyugodt és viszonylag sekély, azon túl viszont erős áramlatokkal kell számolni! A belépésért fizetni kell, ez fejenként 100 rúpia.

Anse Pierrot: Az Anse Source d’Argent „meghosszabbítása” a következő strand, amely bár látványban kissé alul marad a korábbihoz képest, a víz itt is sekély és kellemes, strandolásra tökéletesen alkalmas a folyó másik oldalán található.

Grand Anse és Petit Anse: Mindkét strand – amiket egy kis ösvény választ el – La Digue délkeleti részén található, az Anse Pierrot-val szemközt. Egyikük sem alkalmas (sőt mi több, kifejezetten veszélyes) fürdésre a folyamatos, erős szél miatt és a hullámoknak köszönhetően. Ám ha szörfözni támad kedvünk, keresve sem találunk jobb helyet a közelben. Piknikezni vagy napozni szintén remek választás, és talán még kevesebben is lesznek mint a fent már említett partokon.

Anse Patates: Akik nem rajonganak az egész napos nyugodt pancsolásért, vagy átmenetileg csak megunták azt egy kicsit, vegyék az irányt északnak, ahol az Anse Patates partrészen remek úszó- és sznorkelező helyre bukkanhatnak. A víz nyugodt, a parton pedig szép hófehér homok van, egyszóval minden ideális a lebegéshez!

Anse Union: A víz kristálytiszta és sekély, a hullámok kicsik, úgy tűnik egy újabb sznorkel-paradicsomra bukkantunk! Családosok számára is remek választás lehet ez a strand, mivel a zátonynak hála a szülők nyugodtan hátradőlhetnek, a gyerekek a vízben is biztonságban vannak. Kevésbé híres rész, így tömegre sem kell számítani, ami jó hír azoknak, akiknek a nagy nyüzsgés helyett esetleg jobban esne kicsit „elvonulni”. A közeli faluban találunk üzleteket.

Anse Severe: Ezen strand legfőbb erényei a védett óceáni víz és a Praslinra nyíló utánozhatatlan kilátás, ami naplementekor egyenesen lélegzetelállító. Pici hátrány azonban, hogy a vízben egész évben kissé moszatos. Szintén családbarát strand parkolóval és árnyékkal, ám az előbbihez képest már jóval látogatottabb, köszönhetően talán a strandon található kis snack-boltnak és butiknak, illetve annak, hogy a helyszínen lehetőség kínálkozik evezni is. Az utóbbi időben pedig építési munkálatok kezdődtek, aminek következtében hamarosan még jobb lesz a partszakasz elérhetősége, így hosszú távon a forgalom növekedésére kell számítani.

Ande La Reunion: Egyesek szerint a Reunion La Digue legjobb strandja. Családbarát, sekély víz, sok árnyék, sosem zsúfolt, könnyen megközelíthető, bár parkoló kifejezetten nincs, az autók otthagyhatók bizonyos szálláshelyek kijelölt részein, nagyon biztonságos kicsik és nagyok számára egyaránt, ráadásul a közelben vannak a sziget legnépszerűbb szálláshelyei. Sznorkelezéshez és szörfözéshez felszerelés bérelhető, a naplementében kihagyhatatlan itt sétálni egyet, üzletek és éttermek vannak a közelben.

Anse Gaulettes: Ezen a részen úszni kifejezetten veszélyes, gyerekeseknek nem ideális úti cél, ráadásul a keskeny partszakasz el is tűnik a dagály során, napozásra alkalmas, nem forgalmas szakasz. AA strand vonzóereje mégis egyedülálló, hiszen a közelében található egy művészeti galéria és egy ínyenc snack bár. A kilátás a környező szigetekre nagyon szép, valamint további látványosság a part mentén végigfutó hosszú fal is. A strand mögött egy narancs ültetvény található, amely a mai napig virágzik bizonyos időközönként.

Anse Cocos: La Digue keleti részén található ez a gyönyörű, arany homokos strand, sekély, természetes medencével, ami magabiztos tudással úszásra is alkalmas. Egy egész délelőtt eltölthető itt akár pihenéssel, akár egyéb sporttevékenységek űzésével (pl. evezéssel), de kirándulóhelynek is ideális. Kb. 30 percre található Grand Anse-tól, sok emberre egyáltalán nem kell itt számítani. Bár szolgáltató létesítmények nem nagyon vannak a közelben, ennek ellenére érdemes eljönni megnézni a strandot a szép táj és a hűs víz miatt.

Anse Bonnett Carré: Anse Bonnett Carré egy elszigetelt, üres strand a sziget déli partján. A vízben lévő lapos korallfelületek látványa elkápráztatja a sznorkelezőket, ugyanakkor a sík tengerfenék nem nyújt védelmet a hullámokkal szemben. Az egyedülálló „vad” hangulat, amellyel ez a strand rendelkezik, talán annak is köszönhető, hogy az idevezető út felér egy kisebb túrázással, és veszélyes is: az út gránitsziklás, amelyek felszíne nedves (ami kedvező a csúszó-mászó élőlények számára), s ennek következtében csúszós lehet, nem mindegy tehát, hová lép az ember, érdemes megfontolni egy idegenvezető felfogadását. A strandra vezető út egyébként az Union Estateen-en keresztül lehetséges, a belépés díja fejenként 100 rúpia.

Sznorkel Kisokos: La Digue legalkalmasabb helyei a sznorkelezésre: Anse Severe és Anse Gaulettes, itt rengeteg, a szivárvány színeiben pompázó, különleges formájú halat figyelhetünk meg. Az állandó hullámzás azonban ellehetetleníti a víz feletti lebegést Grande Anse-nál, Petit Anse-nál és Anse Cocos-nál. Felejthetetlen élményt nyújt még sznorkelezés tekintetében a La Digue közelében lévő Coco Island,  ahová egy napi túrát érdemes befizetni.

Búvár Kisokos:  La Digue partjai közül pedig a délkeletiek említésre méltóak, ugyanakkor a két sziget közötti részeken is számos jónak mondható helyet találhatunk merülésre.