Hivatalos név: Seychelle-szigetek
Földrajzi fekvés:  Az Indiai-óceánban, Afrika keleti partjától legközelebb Szomáliához, Madagaszkártól északkeletre található.
Főváros: Victoria, 26 450 lakos
Államforma: Köztársaság
Vallás:  Katolikus
Hivatalos nyelv: angol, francia, kreol
Terület: 455 km²
Népesség: 92 000 fő
Pénznem: Seychelle-i rúpia
Időzóna: Magyarország +2 óra
Hívószám: +248
Hálózati feszültség:  240 V, a csatlakozó aljzathoz átalakító szükséges, szinte bármely boltban kapható.
Időjárás:  Egész évben meleg, trópusi a klíma, 24 és 30 fok között váltakozik a nappali hőmérséklet, mindig valamilyen mértékben párás a levegő, nincs külön meghatározható száraz évszak és az időjárást a szelek befolyásolják leginkább. Az októbertől áprilisig terjedő időszakban melegebb levegőre és több csapadékra, míg a májustól szeptemberig tartó időszakban szárazabb időjárásra számíthatunk.

Beutazási feltételek Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vízum nélkül utazhatnak a Seychelle-szigetekre. Az okmánynak a hazaérkezéstől számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei:
Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél; Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; Visszaigazolt szállásfoglalás; Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap)
További információkért látogasson el a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalára: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?seychelle-szigetek
Vámszabályok A vámokkal kapcsolatos kérdésekről tájékozódjon a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalán az alábbi linken:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?seychelle-szigetek

Egészségünk megőrzése Semmilyen kötelező védőoltásra nincs szükség a Seychelle-szigetekre való belépéshez, kivéve, ha valaki sárgalázzal fertőzött területről érkezik. Hepatitis A védőoltás javasolt. A csapvíz általában klóros, és bár viszonylag biztonságos, enyhébb gyomorrontást okozhat, ezért csak palackozott vizet ajánlott fogyasztani. Az étkezési szokások hirtelen megváltozása gyomorfájáshoz, gyomorrontáshoz vezethet, amely korlátozott mennyiségű ételfogyasztással elkerülhető. A tengerparti üdülőhelyeken soha ne becsüljük le a tenger erejét, mindig legyünk nagyon óvatosak a fürdőzésnél. A trópusi napsugárzás fokozott ultra viola sugarai ellen védekezzünk magas faktorszámú naptejjel és ne töltsünk egyszerre túl hosszú időt a napon. Érdemes magunkkal vinni recept nélkül kapható antibiotikumokat, fájdalom- és lázcsillapítót, fertőtlenítőt, gézt és sebtapaszokat. A "Chikungunya" (a szúnyogcsípés útján terjedő) vírus ellen védőoltás jelenleg nincs, gyenge egészségi állapot esetén a legrosszabb esetben magas lázzal járhat. Az egészségügyi ellátás minimális a szigeteken, a központi kórház Victoria régiójában található, ennek száma: + 248 438 8000, illetve a mentők száma 999. Feltétlenül ajánljuk az indulás előtt a megfelelő anyagi fedezetet nyújtó betegség-, baleset- poggyászbiztosítás megkötését.
Időjárás, öltözködés, mit vigyünk magunkkal A Seychelle-szigeteken egész évben nyár van, az átlagos hőmérséklet 29°C, a páratartalom magas, a napsütés garantált. Általában 24 és 30 fok között váltakozik a nappali hőmérséklet, mindig valamilyen mértékben párás a levegő, nincs külön meghatározható száraz évszak és az időjárást a szelek befolyásolják leginkább. Az októbertől áprilisig terjedő időszakban melegebb a levegő és több a csapadék, míg májustól szeptemberig hűvösebb, szárazabb időjárásra számíthatunk. A január és a február a legnedvesebb időszak, ilyenkor a trópusi esők kellemesen felfrissítik a levegőt. A terület nem esik bele a ciklonzónába, bár az Indiai-óceánon előforduló ciklonok eredményezhetnek borongós, esősebb időt december és március között. Az év többi részében az óceán szele enyhíti a hőséget. A főszezon december-januárban és július-augusztusban van. Sznorkelezni és vitorlázni egész évben pompásan lehet, szörfözni májustól szeptemberig, horgászni októbertől áprilisig, búvárkodni áprilistól októberig, túrázni májustól szeptemberig lehet a legjobban. A teknősök a tojásaikat októbertől februárig rakják le, tehát január és április között kelnek ki a kicsik.
Ami az öltözködést illeti, könnyű, lezser viselet ajánlott, általában a sportos öltözködés elfogadott majdnem minden alkalomra. A párás meleg miatt elsősorban a könnyű nyári pamut holmikat (póló, short stb.) ajánljuk, illetve kirándulásra, túrázásra alkalmas kényelmes sportcipőt vagy szandált. A szállodákban előfordulhat, hogy erős a légkondicionálás, így egy könnyebb pulóvert / blézert is érdemes csomagolni. Az általános ruhatárunkon felül természetesen vigyünk magunkkal fürdőruhát, magas faktorszámú naptejet, napszemüveget, fényképezőgépet tartalék filmekkel, videokamerát és ne 
felejtsük el rendszeresen szedendő gyógyszereinket sem.
Pénznem, pénzváltás, hitelkártya Az ország pénzneme a seychelle-i rúpia, amelynek váltópénze a cent (1 rúpia=100 cent), 1 euró 17-20 seychelle-i rúpia közt mozog általában. A főszigeten található bankokban lehet pénzt váltani, amelyek hétköznaponként 08:30 és 14:30, szombaton pedig 11:00-ig vannak nyitva. A repülőtéren is lehetséges pénzt váltani, viszont jobban járunk, ha keresünk utcai pénzváltókat, ahol mind a reptéri, mind a szállodai árfolyamoknál jobban váltanak. A legjobb, ha Mahén intézzük ezt a pénüzgyeket, hiszen ott nagyobb a verseny az utcai váltók között, mint a kisebb szigeteken. Az American Express, MasterCard és Visa kártyák széles körben elfogadottak.
Telefonálás, internet A nemzetközi előhívószám +248. A mobilszámok elé egy 2-es számot, a vezetékes számok elé 4-es számot kell tenni ezután. Két mobilszolgáltató elég jó lefedettséggel és megfelelő szintű szolgáltatással dolgozik, illetve a nemzetközi roamingszolgáltatás is jól működik. Utazás előtt érdemes Magyarországon tájékozódni a külföldi roaming díjakról. Az internet elérhető a szállások jelentős részén, de internetkávézók szintén számos helyen találhatók mindhárom főbb (Mahe, Praslin, La Digue) szigeten.
Vásárlás, üzletek nyitva tartása A helyi piacokon és üzletekben fantasztikus szuveníreket és kézzel készített portékákat szerezhetsz be, a batikolt szövetektől kezdve a fonott kosarakon és az edényeken keresztül a hagyományos fabútorokig és festményekig. Sokszor lehet látni a fákról lelógó vaníliát, de nem szabad hozzányúlni, mert kézzel is beporozható. Vaníliagubó szinte mindenhol kapható, csakúgy, mint fahéj, ami vadon nő minden szigeten, sőt, fahéjolajat is be lehet szerezni. Vásárlásra Victoria a legjobb hely, itt széles választékot kínálnak mindenből, illetve a főváros központjában szombatonként a piacon is nézelődhetünk. Az üzletek általában hétfőtől péntekig reggel 8-tól délután 5-ig és szombatonként 8-tól délig tartanak nyitva.
Gasztronómia kreol konyha, amely az afrikai, kínai, indiai, angol és francia kultúra keveréke, nagyon finoman összevegyített fűszereiről híres, no meg a kókusztejről és a kenyérfagyümölcsről. Ez utóbbit a burgonyához hasonló módon készítik el, összetörve vagy megsütve. A szigetlakók nagyon egészségesen étkeznek, rengeteg padlizsánt, lopótököt, káposztát, avokádót esznek. Kedvenc gyümölcseik a banán, a mangó, az ananász, a licsi, a papaya és a grapefruit. Homár, polip, csirke- és sertéshús is rendszeresen az asztalra kerül, a bárány és a marha azonban nagyon ritka, mert ezek importcikkek. Az üdülőközpontok és Mahé éttermei a helyi specialitások mellett nemzetközi ételeket és hozzá illő borokat, illetve más alkoholos italokat is kínálnak, az utcán azonban tilos alkoholt fogyasztani. A főszigeten olasz és kínai étterem is van.
 Borravaló Általában mindenki saját elégedettsége szerint ad borravalót, de szállodák hordárainak, személyzetének kedvességéért apróbb borravalót illik adni. Seychelle-en az éttermek áraiba gyakran már bele van építve a 15%-os forgalmi adó és az 5-10%-os szervízdíj, ha viszont nem, akkor külön fel van tüntetve, hogy ezt az összeget a számlára írják. Ezt érdemes tisztázni, és ezen felül már valóban csak a kitűnő szolgáltatásért jár az extra borravaló.
Biztonság A Seychelle-szigetek azon országok közé tartozik, ahol nyugodtan és önfeledten lehet sétálni az utcán, tengerparton, vagy akár a hegyi ösvényeken. A biztonságérzetet nem csupán a szép környezet, de a barátságos, érdeklődő Seychelle-i emberek is növelik. Néhány ésszerű szabály betartásával az esetleges lopás is minimálisra csökkenthető:
A szállás elfoglalása után érdemes elhelyezni az útlevelet, és a nagyobb értékeket a szoba széfjébe.
Az autóban látható helyen semmilyen csomag, táska ne maradjon.
Hosszabb úszás idejére ne maradjon érték őrizetlenül a tengerparton.
A tengerpartokon gyakrabban, és néha a hegyi ösvényeken is feltűnő, egyenruhás „tourist police” is a nyaralók érdekében van jelen.
Közlekedés
Belső járatok, utazás a szigetek között: a „Cat Cocos” menetrendszerinti hajójáratok, valamint a belföldi repülőjáratok bonyolítják le a főbb szigetek közti közlekedés legnagyobb részét. A Victoria kikötőből indulnak, illetve oda is érkeznek a Cat Cocos hajójáratok. A belső repülőjáratok a Mahé nemzetközi reptér mellett található belföldi terminálról indulnak. A buszok a Seychelles Nemzetközi Repülőtérről 05:30-tól 19:30-ig közlekednek, és húszpercenként indulnak a fővárosba. Az SPTC buszai 05:20 és 21:30 között járnak Mahé és Praslin szigetén, 18 üléses kisbuszaik reptéri transzferek és kirándulások alkalmával is igénybevehetők. Hajót is találni Mahén, de előre meghatározott menetrendjük nincs. Mahé, Praslin és La Digue között rendszeres a hajóforgalom.

Magyarország külképviselete Sem magyar nagykövetség, sem konzulátus nincs az országban. Amennyiben probléma merülne fel, az Európai Uniós államok konzulátusain lehet segítséget kérni. A legközelebbi magyar konzulátus Kenyában található.
Van egy tiszteletbeli konzul, aki a kenyai konzul felügyelete alatt ténykedik: Anna Butler Payette (a hölgy tud magyarul).
Cím: Kingsgate Travel Centre, Victoria, Mahe, Seychelles
Előhívó: (248)
Telefon: 292-811
Fax: 292-899
E-mail: 7south@seychelles.netA Seychelle Köztársaságnak van Budapesten tiszteletbeli főkonzulja: Kiss László
Cím: 1143 Budapest, Ilka utca 61.
Telefon: 06-1 352 2520
Fax: 383-0433
E-mail: finance@laszlo-kiss.com
Honlap: www.seychelles.lap.hu

Egyéb hasznos tudnivalók:

Ha korán reggel kimegyünk a partra, és leülünk kicsit „nézelődni”, szemtanúi lehetünk annak, ahogy a halászok visszatérnek zsákmányukkal a szigetre. Helyenként az óceán sok helyütt hullámos, zavaros és moszatos, éppen ezért a nyaralás előtt érdemes utánanézni, vagy esetleg az utazásszervezővel egyeztetni, milyen időszakban érkezünk a választott szálláshelyre, hogy amennyiben ragaszkodunk a tükörsima, tiszta vízfelülethez, esetleg módosíthassuk a választott partrészt vagy a nyaralás időpontját. Bár Seychelles-en van tömegközlekedés (csak buszok járnak, egy irányba a jegy 5 rúpia), európai szemmel nézve nagyon fapados és kiszámíthatatlan, ami időigényessé és komplikáltabbá teheti a legszebb helyek felfedezését, ezért ha tehetjük, béreljünk autót. Kezdetben kicsit fura lehet a baloldali közlekedés, de megszokható. Amihez viszont már nehezebb idomulni, azok a keskeny hegyi utak és a járdák teljes hiánya, éppen ezért főként sötétedés után vezessünk rendkívül óvatosan és körültekintően, ha pedig gyalog kelünk útra, használjunk fényvisszaverő kiegészítőket, esetleg láthatósági mellényt. Victoriában a boltok döntő többsége 17 óra után bezár, a vásárlást tehát érdemes a délelőtti órákra időzíteni, nehogy hoppon maradjunk. Azonban a szigeten minddenhol találhatunk kisebb nagyobb indiai boltokat. Ezekben szinte mindent megkapunk, legyen szó lisztről, vagy kis fűnyíróról. Pár rúpiával drágább, mint a nagy STC boltban ( olyan helyi Tesco féle) Éjszakai élet szinte nincs is. Bár wifi néhány helyen van, arra fel kell készülnünk, hogy az európai sávszélességnek csak a töredéke elérhető a szigeten, szóval filmet letölteni mindenképpen az utazás előtt kell, ha erre van igény. A legegyszerűbb módja a netes kapcsolattartásnak, ha a reptéren veszünk a helyi AIRTEL telefon szolgáltatótól egy SIM kártyát, igényünktől függően 2-3-5 gigabájtos internettel. Ezt 5-8 000 Ft-ért már megkapjuk és csak az útlevelünk kell hozzá. Így sem a GPS navigálásban, sem a kedvenc selfink posztolásában, nem állhat utunkba akadály. A seychelles-i boltokban teljesen más rendszer uralkodik, mint amihez az „EU-szabványok” hazájában hozzászoktunk. A helyiek gondolkodás nélkül teszik a lisztet a vegyszerek mellé a polcokon, és számukra nem okoz fejfájást, ha a tejtermékek nincsenek hűtőben tárolva. A választék nem csak a kisebb boltokban lehet szegényes, és az utánpótlás borzasztóan lassú, aminek általában az az oka, hogy mindent nagyon messziről és nagyon drágán tudnak csak a szigetre szállítani, ami nyilvánvalóan az itt kapható portékák árán is meglátszik. Bizonyos partszakaszokon és strandokon (pl. Cot D’or) ahol egyébként lehet fürdeni, a homokban ráják bújhatnak meg, és a velük való találkozás kisebb-nagyobb sérüléseket eredményezhet, szóval érdemes megkérdezni a szállásunk recepcióján vagy a helybéliektől, hol érdemes erre figyelni. Parkolni a szigeten ingyenesen lehet. A „fővárosban” van egy két hely, ahol fizetni kell. Automatát hiába keresünk. A postán (a Big Bennel szemben a sarkon) lehet parkoló kártyát venni. 5-10-15 rúpiás kiszerelésekben. Utóbbi egész napra elég. Mivel a szigeten nincs vagy alig van éjszakai élet, a helyiek kedvelt szórakozási formája, hogy péntektől vasárnap estig kivonulnak a strandra, vagy csak este az utcákra és a helyi boltban megvásárolt alkohollal színesítve estjüket, zenés összejövetelt tartanak. Ez ízlés kérdése, kinek, szimpatikus kinek nem, egy biztos a budapesti romkocsmák hangulatát idézi, kocsma nélkül.

Miért pont a Seychelle-szigeteket válasszam?

Te is szeretnél egy mesébe illő trópusi nyaraláson lazítani és, de még nem biztos az úti célod? Ha az egzotikum mellett már letetted a voksodat, kérlek engedd, hogy elvarázsoljunk a Seychelle-szigetek álomba illő világával, teljes magyar nyelvű asszisztenciával! Nyilván ez a következő kérdésed: Jó, akkor miért nyaraljak a Seychelle-szigeteken? Bár a szigetállam hangzatos neve már önmagában sok jót ígér, az úti célunk kiválasztásánál több fontos szempontot is figyelembe kell venni, például, hogy Magyarországhoz képest csekélynek mondható az időeltolódás mértéke (téli időszakban +3 óra, nyári időszak esetén csupán +2 óra), ami nem csak azért jó, mert kevésbé viseli meg az ember szervezetét, hanem azért is, mert könnyebb az otthoniakkal a kapcsolatot tartani. További pozitívum még, hogy eléggé messze van ahhoz, hogy el tudjunk szakadni a hétköznapi mókuskeréktől, de a karibi vagy délkelet-ázsiai üdülésekkel ellentétben nem kell ehhez napokat repülnünk, ugyanis Budapestről már egy átszállással, kevesebb mint 14 óra alatt földet érhetünk a paradicsomban! Előnyei a mesébe illő táj tele csodálatos természeti látnivalókkal és gyönyörű egzotikus virágokkal, trópusi esőerdővel és egzotikus állatfajtákkal, tiszta, a hangulat idilli, határtalan béke és nyugalom veszi körül az idelátogatókat. Tulajdonképpen Seychelle a „pihenés mekkája”, ezt mindenképpen mérlegelni kell azoknak, akik „bulizni” indulnak, erre ugyanis itt alig találnak majd alkalmat, a szigeten ugyanis nincs „minden sarkon” még étterem sem, nemhogy éjszakai élet. A szigetország nem titkolt célja továbbá, hogy luxus-élményt nyújtson, de ehhez megválogatja az ideutazókat, ehhez fő eszközük pedig az árak magasan tartása, bár a drágább árfekvést az is megalapozza, hogy a szigetre költséges beszállítani még az alapvető élelmiszereket is (pl. liszt). Ez persze nem jelenti azt, hogy ne találnánk kedvező árú szálláshelyet, „hátizsákos” turisták tömegébe azonban biztosan nem botlunk majd tengerparti sétáink alkalmával. A pénzünkért cserébe kapni fogunk azonban valamit, ami megfizethetetlen: varázslatos tengerpartok, bársonyos homok, káprázatos növényzet, tündöklő színek, mindent átható harmónia, egyszóval a testi-lelki feltöltődés kulcsát! Programlehetőségekből (pl. szigettúra, hajókirándulás, lovaglás a tengerparton, strandolás, kajakozás, snorkelezés, jet ski-zés, óriás teknősök…) nincs hiány, csak győzzük idővel és energiával a rengeteg élményt, amit szerencsére nem árnyékolnak be nagy távolságok sem, hiszen a legnagyobb szigetük (Mahé) nincs akkora, mint Buda.

 

Seychelle kontra Mauritius

Érdekes kérdés, hiszen azonos térség, sziget ez is, sziget az is, első pillantásra talán nincs nagy különbség. Ha te is épp egy ilyen döntés előtt állsz, gondold végig, mit szeretnél? Hófehér homok, határtalan idill, színes virágok, lazítás az édenkertben? Akkor a Seychelle csak Rád vár! Viszont ha inkább bulizni, vásárolgatni szeretnél, és jobban szereted, ha az emberek kezdeményezőbbek a kapcsolatteremtésben, Mauritius a megfelelő választás. Szerencsére mind a két hely luxus úti cél, így ebben semmiképpen sem kell választanod, bármelyik mellett is dönts.

 

„Meteorológiai előrejelzés”

A szigetállam viszonylag közel fekszik az egyenlítőhöz, emiatt valódi trópusi éghajlata van.

Ciklonmentes övezetben fekszik, ezért az időjárása egész évben kiegyensúlyozott, nincsenek évszakok, csupán olykor több szél, vagy több csapadék várható, de a hőmérők higanyszála szinte sosem süllyed 24 fok alá, ugyanakkor 32 fok fölé is ritkán kúszik, a levegő páradús (egész évben 80% körüli). Az óceán hőmérséklete 26 és 31 fok között ingadozik, tehát az idelátogatók kivétel nélkül mindig kényelmesen strandolhatnak benne. A monszun szél irányváltoztatásainak hatására november és április között kicsit melegebb, párásabb a levegő, míg májustól októberig némileg hűvösebb de szárazabb az időjárás. Április és november hónapokban alig fúj a szél, az óceán tükörsima, a tiszta időjárást a fényképészek, valamint a búvárkodni és strandolni vágyók élvezhetik leginkább. Július és augusztus a legszárazabb hónapok, a legtöbb esőre januárban számíthatunk, földrajzilag Mahé és Shilouette a legcsapadékosabb területek a magasabb részeik miatt. Természetesen a hőmérséklet az eső ellenére is stabilan 30 fok körüli, némi kellemetlenséget okozhat azonban, hogy a csapadék hirtelen „szakad le”, és sokszor impulzív. A Földet érintő klímaváltozás az egyenlítő környékén érezteti legkevésbé hatását, a helyiek szerint azonban Seychelles-en is érezhetőek a hatásai, ugyanis kevesebb „kiadós” eső esik, amely tápláló életerővel látja el a növényzetet.

 

Mikor nyaraljunk?

Hivatalosan a két főszezon december és január között, valamint július és augusztus között van. A hotelszobák árai is ezekben az időszakokban a legmagasabbak. Az Európából érkező turisták általában „elmenekülnek a tél elől”, így ők túlnyomó részt a december-januári szezonban érkeznek, de az utazásunk időzítése sokban függ attól, hogy mivel szeretnénk tölteni majd az időnket, milyen programokon vennénk szívesen részt, ezért a lenti táblázatban összefoglaltuk, mit mikor a „legjobb” csinálni a Seychelle-szigeteken. Bár mint fentebb említésre került, az idő egész évben „trópusi”, szóval a napozni és strandolni vágyók számára az év összes napja ideális lehet az indulásra, csupán júniustól augusztusig sodorhat kicsit több moszatot a hullámzás a partokhoz (a legérintettebb részek Mahé déli része és Praslin sziget).

 

Hol is van pontosan?

A Seychelle-szigeteket Afrikától nagyjából 1500 km-rel keletre találhatjuk az Indiai-óceánban. A Comore-szigetektől és Madagaszkártól északkeletre, Mauritiustól északra, és délnyugatra a Maldív-szigetektől. Érdekességképpen Magyarországtól kicsivel több mint 6800 km-re fekszik. A szigetállamot alkotó szigetek összterülete kevesebb mind Budapest egymagában, csupán 455 négyzetkilométer. Hogy pontosan hány sziget is alkotja Seychelles-t, arról nincs egységes álláspont, egyesek szerint a számuk 115, ám a hivatalos alkotmányban 155 szigetről tesznek említést, melyeknek több mint a kétharmada korallsziget, a többi gránitsziget, turisztikai szempontból szinte kizárólag az utóbbiak érdekesek (az utazási irodák képein Seychelles-t kivétel nélkül vakító fehér homokos és gránitsziklás partokkal reklámozzák), a 3 fő sziget is ezek közé tartozik. A legfontosabb sziget az ország területének kicsivel több mint egyharmadát elfoglaló Mahé, ahol a főváros, Victoria is megtalálható. Tőle északkeletre a területi rangsorban következő sziget Praslin, gyönyörű strandokkal és izgalmas természetvédelmi területtel. Praslin-tól délkeletre a harmadik „dobogós” La Digue, a maga 10 négyzetkilométerével, amit az ember akár könnyedén át is biciklizhet, keleti partjain elbűvölő eldugott kis öblök várják az érintetlen tájak iránt vágyódó turistákat.

 

Fizetni, de mivel?

A szigetállam „apró termete” ellenére saját fizetőeszközzel rendelkezik, ez pedig nem más mint a seychelles-i rúpia (SCR) és cent. „Papír pénzből” 10, 25, 50, 100 és 500 rúpiás címletek vannak, érmékből rúpia 1 és 5, cent pedig 1, 5, 10 és 25 értékben léteznek. A reptereken és a szállodákban általában tudunk pénzt váltani, ám érdemesebb felkeresni utcai pénzváltókat, akik a vevőkért való verseny miatt jóval jutányosabban váltanak helyi pénzt, ezek közül is a legkedvezőbb árakkal Mahén találkozhatunk. A rúpián kívül azonban bizonyos helyeken elfogadják az eurót és az amerikai dollárt is, valamint bankkártyás fizetés lehetséges pl. éttermekben, szállodákban, autókölcsönzőkben, esetleg élelmiszerboltokban. ATM-ekből (amelyek biztosan vannak: Mahén, Praslin-en, La Digue-en) azonban csak rúpiához juthatunk pénzfelvételkor, és egyes helyeken csak Visa kártyát fogadnak el (pl. Beau Vallon).

 

Egy kis történelem

A Seychelle-szigetek a 18. századig a „senki földjének” számítottak. Bár látogatói az arab kereskedők, portugál felfedezők, és az errefelé portyázó kalózok jóvoltából már korábban is voltak a szigetcsoportnak, állandó lakosai csak a növekvő gyarmatosítási kedv következtében lettek. A páratlan szépségű hófehér homokkal szegélyezett táj elsőként a franciák érdeklődését keltette fel, ők érkeztek ide először hosszabb távú letelepedési szándékkal, érdekesség, hogy nevét XV. Lajos pénzügy-minisztere, Vicomte des Séchelles után kapta. Később azonban az angolok is harcba szálltak a terület birtoklásáért, amit a következő század elején meg is szereztek Mauritiusszal együtt egy békeszerződés alapján. Ám a britek úgyszólván „csak papíron” vették birtokba Seychelle-t, egy időben angliai elítélteket szállítottak ide „sínylődni” (bár tekintettel arra, hogy csak úgy „kitették” őket és bezárva nem voltak, arról sokáig vitatkozhatnánk, hogy ez büntetés volt-e vagy áldás). A szigeteken több ezer, túlnyomóan Fekete Afrikából származó ember talált otthonra, akiket a britek felségvizeiken elfogott arab rabszolgaszállító hajókról mentettek meg és kitettek a legközelebbi szárazföldön, ez volt Seychelles. Európai származásúakat tekintve legnagyobb számban azonban francia telepesek éltek itt, akiknek nyelvét a mai napig nem hivatalosan használják a szigetállamban, illetve az itteni kevert kreol nyelv alapjaiban szintén a mai napig felfedezhetőek a francia gyökerek. 1976-ban vált független köztársasággá, s bár történelme elég rövidnek mondható, politikailag annál eseménydúsabb, fegyveres puccskísérletekkel tarkított, összességében tekintve azonban ahhoz képest, hogy Afrika önálló államainak egyike, hosszú távon viszonylag békésnek volt mondható a belpolitikája, amely kedvezett a turizmus kialakulásának.

 

Az itt élő emberekről

A népesség összetételét nézve kijelenthetjük, hogy a kép nagyon vegyes. Az ide szállított afrikai rabszolgák felszabadulását követően az ültetvényeken jelentős arányban kezdtek dolgozni az idevándorolt kínai és indiai csoportok, ugyanakkor a francia – és néhol brit – telepesek leszármazottai sem tűntek el a szigetről, így bőrszín tekintetében gyakorlatilag az összes variációra találhatunk példát, a sok éves együttélés eredményeként Seychelles a Kárpát-medencéhez hasonlóan a népek olvasztótégelyévé vált. Az ország nemzetközi álláspontja alapján nagy hangsúlyt fektet az egyenlőség megkövetelésére az élet minden területén, de belső viszonyokban elmondható, hogy a politikai élet irányítói a „fehér lakosság” köreiből kerülnek ki, és egy láthatatlan rangsor húzódik meg az itteniek között, ahol a bőrszín alapján kategorizálják egymást maguk a helyiek is. A lakosság döntő hányada (90%) római katolikus (ez a világos bőrszínnel és a francia nyelv ismeretével egy kalap alatt presztízs kérdés), de a szigeten más vallások (anglikán, evangélikus, hindu, buddhista, iszlám) hívői is előfordulnak, ami ugyanakkor nem gátolja meg őket abban, hogy higgyenek babonás dolgokban, szellemekben vagy a boszorkányságban. Mindennapjaik során az itteniek a fentebb már említett kreol nyelvet beszélik, a hivatalos ügyintézés nyelve viszont már az angol, és a lakosság jelentős hányada beszéli a franciát is a mai napig. A helybéliek segítőkészek és barátságosak a turistákkal, ugyanakkor nem tolakodóak, diszkrét tartózkodás jellemzi a viselkedésüket az itt nyaralók felé, ha utóbbiak nem fordulnak kifejezetten hozzájuk valami miatt. Életvitelük európai szemmel csigalassúnak tűnhet, a seychelles-iek lazák, komótosan, békésen élik az életüket, élvezik a csodálatos környezetet ami körülveszi őket, munka után sokszor spontán lemennek sütögetni a partra. Turistaként tehát a legjobb amit tehetünk, hogy „sodródunk az árral” és felvesszük a helyiek életritmusát, de tulajdonképpen kinek is esne nehezére „kényelmesen” felkelni és gyönyörködni egy kicsit az egzotikus környezetben a reggeli kávéja mellett? Azt azonban érdemes tudatosítani magunkban, hogy a helyieket „nem viszi el a szívroham” bizonyos munkafolyamatok kivitelezése közben sem (pl. a szállodában, az éttermekben), s ezért lassabban haladhatnak, mint ahogyan azt esetleg elvárnánk, ilyenkor nem érdemes idegeskedni, hiszen nekik ez természetes! Nem túl sietős munkavégzésüknél azonban százszor többet ér, hogy jóindulatúak és segítőkészek, félénkségük oldódását követően pedig akár még kifejezetten barátságosak is! Tekintettel arra, hogy némileg „elzártan” élnek a világtól, a (más országokhoz viszonyított) kevés itt lakó törekszik elkerülni minden olyan szituációt, amivel őt „rossz hírbe” hozhatják. Szégyenlősségük az öltözködésben is kifejezésre jut: bár turistaként egészen nyugodtan hordhatunk könnyű, laza, nyárias darabokat, ugyanakkor a nagyon kirívó-kihívó darabokat (pl. térdig érő dekoltázs, „kőművesdekoltázs”) igyekezzünk kerülni, és a fedetlen testrészekkel történő napozást lehetőleg ne a zsúfolt strandokon kivitelezzük. Bizonyos szállodák meghatározhatnak dress code-ot az esti vacsorákon való részvétel előfeltételeként, de ezt is a maguk „laza”, seychelles-i módján teszik (pl. a férfiak számára hosszú nadrág viselése).

 

Seychelle napjainkban

Az ország fő profilja tehát a turizmus, a lakosság jelentős hányada keresi „nyaraltatással” a mindennapi betevőt. Fontos bevételi forrást nyújtanak még a halászatra épülő iparágak is. Más afrikai országokhoz képest nincs okuk panaszra, de európai szemmel néha úgy érezhetjük, mintha le lennének maradva néhány évtizeddel, nem csak gazdaságilag. Mindenesetre több évadnyi sorozat arzenálokat ne a seychelles-i nyaralásunk alkalmával akarjunk megnézni (hacsak le nem töltöttük előre), az internet itt jóval lassabb, mint amihez mi Európában szoktunk. A politikai élet inkább több mint kevesebb sikerrel úszkál a demokrácia vizén, bár némi devizagazdálkodási probléma azért a Seychelles-iek által is borsot tör a jó öreg IMF orra alá. Mivel az ország a turizmusra épít, aminek egyik alapvető pillére a páratlan, paradicsomi környezet és élővilág, nagy hangsúlyt fektetnek ennek védelmére, aminek hála nem takarják el a mesébe illő kilátást gigantikus felhőkarcolók és toronymagas hotelek, bár a szemétszállítás és a csatornázás kérdésében a mai napig lenne mit javítani. Akik üdültek már Mauritiuson, különbségként vehetik észre, hogy nincsenek ultramodern hotelek, és talán egy kicsit „szegényesebbnek” is ítélhetik a Seychelle-szigetek településeit, de sokak szerint itt nemis a szállás a legfontosabb látnivaló itt, hanem a környezet, aminek páratlan szépsége az érintetlenség illúziójával van átitatva, és az utánozhatatlan hangulat, melynek fenntartásáért a helyiek sok erőfeszítést tesznek, egészen biztosan kárpótolni fog mindenkit az aranyozott WC-ülőkék hiánya miatt!

Praslin és La Digue komppal

Reggel 07:30kor a színvonalas cat coco visz minket Praslin és La Digue szigetére, ahol látványos tengerpart és gyönyörű gránitsziklák övezik a partot. Mahé után ez a két legnagyobb sziget az államokban. Ez a kb. 11 órás kirándulás (mely néha La Digue-n kezdődik) remek lehetőség, hogy egy nap alatt lássuk Seychelle szigetek leghíresebb látnivalóit.

A program leírása

 • 15 kor transzfer a hotelből, indulás a katamarán kikötőbe, Viktória városába.
 • indulás Mahé szigetéről Praslin szigetére a fantasztikus Cat Coco hajóval
 • A hajó először Praslin-on áll meg, ahol megtekintheti a világörökség részeként számon tartott Vallée de Mai-t, a különleges, ősi pálmaerdőt, mely otthont ad mintegy 7.000 Coco de Mer pálmának és a ritkaságnak számító Black Parrot papagáj fajtának.
 • Strandolás a híres anse Lazaio strandon
 • 45-kor indulás komppal La Digue szigetére. A fél órás út alatt, ha szerencsések vagyunk delfineket is láthatunk, eredeti környezetükben.
 • 12-kor megérkezünk La Digue szigetre, ahol a 21 század és a régi idők hangulata csodás összhangban keveredik. Ezen a szigeten alig látunk autót, viszont annál több biciklit és ökör szekeret.
 • egyből indulunk az ízletes creol ebédet elfogyasztani a helyi étteremben. Vegetáriánus menü is megoldható. Ez kb 13. óráig tart.
 • Helyi transzferrel indulás L’Unionba egy kopra-üzembe, ami egy kókusz feldolgozó üzem. Láthatunk óriás teknősöket és vanillia ültetvényt is.
 • Indulunk Anse source D’argent strandra ami a bounty reklámok otthona, kezdődhet a szabad program, melyben lehetőség nyílik snorkelingezésre, úszásra, a környező természet megismerésére vagy csak egy csodás napozásra.
 • Indulás vissza Mahé szigetére.
 • 30 körül érkezés a hajókikötőbe és indulás a hotelba

Az ár tartalmazza

 • Transzferek, belépők, kreol ebéd, angol idegenvezetés

A program ára

Felnőtt belépő: 215 € / fő, gyerek belépő (2-12) 140 € / fő

 

Praslin és La Digue hajóval

A program leírása

 • indulás Mahé szigetéről Pralé szigetére speed boat hajóval, Viktória marine charter kikötőből. Ha alacsony a vízállás, Eden Island-ról indul a hajó. Az utazás kb 1 órás.
 • A hajó először Praslin-on áll meg. A kikötőbe vár minket a transzfer, ami az egész szigeten körbevisz minket.
 • Megtekinthetjük a világörökség részeként számon tartott Vallée de Mai-t, a különleges, ősi pálmaerdőt, mely otthont ad mintegy 7.000 Coco de Mer pálmának és a ritkaságnak számító Black Parrot papagáj fajtának. Egy szép kis vízeséshez is elkalauzol minket az idegenvezető, ahol szép fotókat készíthetünk.
 • Ezután fürdőzhetünk a világ jelenleg legszebb strandjaként számon tartott Anse Lazio parton.
 • Következik a tengerparton felállított barbeque ebéd, ami általában ízletes creol rizs, saláta, fűszervajas kenyér, és sült nyársak ízletes válogatása.
 • indulás La Digue szigetére, ahol helyi kisbusszal megyünk tovább. A szigeten pár autó van, a helyiek és a turisták is biciklivel közlekednek.
 • Lehetőség nyílik megtekinteni L’Unionba egy kopra-üzemet (egy kókusz feldolgozó üzem). Láthatunk óriás teknősöket és vanillia ültetvényt is. Mindenki saját kedve szerint választhat, mivel tölti a szigeteken az időt.
 • Indulunk Anse source D’argent-re ami a bounty reklámok otthona, kezdődhet a szabad program, melyben lehetőség nyílik snorkelingezésre, úszásra, a környező természet megismerésére vagy csak egy csodás napozásra.
 • 17.30-kor indulás vissza Mahé szigetére

Az ár tartalmazza

 • Speed boat, snorkeling felszerelés, innivaló, kreol ebéd a tengerparton, angol idegenvezetés, busz transfer a szigeteken

Transzfer

 • A transzfer nincs benne az árban, kérésre 40€/ csoport/ oda vissza áron rendelhető (ugyanennyi az ár, akár hány embert visz a kisbusz)

A program ára

 • Felnőtt belépő: 200 € /fő, gyerek belépő (2-12) 120 € /fő

 

Egész napos séta és vitorlázás

 • Csodás lehetőség, hogy a páratlan seychelli természetet felfedezzük. Egy kalandtúrával kezdünk, ami a látványos Anse Majornál végződik, majd innen katamaránnal hajózunk tovább.
 • A hotel transzfer után Danzillestől indulunk egy kalandtúrára
 • Az elhagyatott északnyugati part mentén levő pálmafészkes ösvényen haladunk, amiket a híres seychelli gránit sziklák határolnak, tapasztalt útmutatók a növény- és állatvilág csodáiról beszélnek.
 • A 1,5-2 órás séta az “Anse Major” -on végződik, ahol a “Catalina” katamarán a csodás védett öbölben vár ránk. Erre a részre csak hajóval lehet eljutni, ezért nagyon nyugalmas és csendes. A sziget egyik legszebb része tárul elénk.
 • Csónakból felszállunk a hajóra
 • A nap kirándulása folytatódik egy körutazással a Bay Ternay tengeri nemzeti parkban.
 • Hajónk megáll néhány gyönyörű snorkeling helyszínen, ahol a nem úszni kívánó vendégek is tölthetnek időt, miközben halakat etetnek vagy napoznak a tágas fedélzeten.
 • A fedélzeten egy finom Creole büféebédet szolgálnak fel.
 • Azok a vendégek, akik nem szívesen túráznak, hajóval utazhatnak végig. Végigcsodálhatják a partokat és a túrázó kedvű vendégeket itt megvárhatják.
 • Ebéd után a képeslapba illő parton elnyújtózhatunk a fehér homokos tengerparton és pihenhetünk, strandolhatunk kedvünkre.
 • indulás vissza a szigetről

Az ár tartalmazza

 • Transzfer, biztosítás, angol nyelvű túravezető, ebéd, ivóvíz/cola, snorkeling felszerelés

A program ára

 • Felnőtt belépő: 135 € /fő, gyerek belépő (2-12) 96 €/fő

 

Egész napos buszos kirándulás

Fedezzük fel a világ egyik legkisebb városának, Viktóriának látnivalóit. A kirándulás Viktória belvárosában és a helyi piacon kezdődik. Lehetőség nyílik megtekinteni a „clocktower”-t, ami az Angol Big Ben kicsit giccses, kicsinyített mása, a belvárost, a helyi piacot, ahol sok friss gyümölcs, helyi zöldség, és fantasztikus fűszereket szerezhetünk be.

A program leírása

 • Transzfer a hotelből Viktória városába,
 • Az angol idegenvezetéssel egybekötött Viktória városnézés ezután következik.
 • Sir Selwyn Clark piac, Hindu templom, Creol Souvenir árusok, shopingolás és a helyi zöldség, gyümölcspiac, ahol számos creol specialitás vásárolható.
 • Indulás Viktóriából Le Sans Soisi irányában, ahol a következő megálló a Mission Lodge kilátó. 
 • Ezután következik az ízletes világáról méltán híres Creol ebéd vagy az Eden Isnad Maharadja éttermében, vagy a Jardin du Roi kert éttermében. Vegetáriánus menü kérhető előrendeléssel.
 • Csodás autókázás a nyugati parton, ahol lélegzetelállító tengerpart kíséri utunkat.
 • Látogatás a Jardin du Roi fűszerkertbe: Érdekes látni napjaink fűszereit növekvő formában. Van lehetőség vásárlásra is, de azt tudni kell, hogy az árak a piacon olcsóbbak. A kilátás fenséges Anse Royale-ra, ha valaki megéhezik, az étteremből is csodálhatja a panorámát. A házi készítésű fagyit érdemes megkóstolni (főleg a fahéj sorbet-t), bár az árak az étteremben nem olcsók. 
 • Indulás dél felé, a sziget csodás tengerpartjára, ahol a sziget egyik legszebb fehér homokú tengerpartján tudunk fürdeni, pihenni.
 • Visszafelé megállunk a craft village helyi kézműves kisfaluban, ahol számos kedves kis szuvenírt vásárolhatunk. Az árak kb ugyanolyanok, mint a városban.
 • A program délután 4.00 körül ér véget és visszaviszi a vendégeket a szállásra.

Az ár tartalmazza

 • Transzfer a hotelba oda vissza, angol nyelvű túravezető, kreol ebéd, üdítők

A program ára

 • részvételi díj ebéddel / fő esetén: 135 € /főgyermek esetén: 85 € /fő
 • részvételi díj ebéd nélkül / fő esetén: 95 € /főgyermek esetén: 60 € /fő
 • Magyar nyelvű tolmács asszisztencia 150€-ért rendelhető (per kirándulás)

 

Egész napos Mahé túra a tengeren

A program leírása

 • a túra alatt lehetőség nyílik sznorkelezésre és pihenésre.
 • gyülekező a kikötőben, indulás amikor a vendégek szeretnék, Eden Island kikötőből
 • beszállás a bérelt hajóba.
 • megérkezés az első szigethez (a hajó nem köt ki), ahol a tenger csodálatos koralljaiban, színes halaiban, snorkelingezés közben gyönyörködhettek
 • lehetőség nyílik a halakat etetni is.
 • indulás a gyönyörű kis szigetre ahol a helyi szokások szerint a tengerparton egy grill ebéd fogadja az utasokat. Az ebéd: grillezett friss hal melyet a kifogott halakból csinál a személyzet nekünk. Csirke saslik, rák saslik, fűszervajas kenyér, csípős kókuszos rizs, kevert saláta, drillezett burgonya vagy banán. Az utazás során a vendégek vizet és colát is kapnak.
 • Ha szeretnénk, van lehetőség kikötni és ebéd után a képeslapba illő szigeten elnyújtózhatunk a fehér homokos tengerparton.
 • A képzett személyzet segít, nekünk melyik részen jó kikötni, bárhol kedvünk szerint időzhetünk. Nem vagyunk időhöz kötve. A legcsodásabb módja, hogy megismerjük Mahé szigetét.
 • a program kb. délután 4-5-ig tart.

Az ár tartalmazza

 • Biztosítás, privát hajó bérlést, ebéd, ivóvíz/cola, sznorkeling felszerelés

Transzfer

 • A program nem tartalmazza a transzfer árát, kérésre 40€/ csoport/ oda vissza áron rendelhető (ugyanennyi az ár, akár hány embert visz a kisbusz)
 • Igény szerint a transzfer a hotelbe érkezik a megadott időben és oda is viszi vissza a vendégeket a program után. Amennyiben privát házban, bungalóban van a szállás, természetesen az autó oda is kimegy.

A program ára

Felnőtt díj (max. 10 fő): 1350 € /hajó

 

Egész napos privát autós kirándulás

Fedezzük fel a világ egyik legkisebb városának, Viktóriának látnivalóit. Mivel Az autó a mi rendelkezésünkre áll, lehetőségünk van kiválasztani, mihez van kedvünk. Az autó max 7 utast tud a sofőrön kívül szállítani, ha igény van a magyar kíséretre maximum 6 utas vehet részt a programon.

A program leírása

 • Transzfer a hotelből Viktória városába, ahol lehetőség nyílik a vásárlásra. A kirándulást, vizsgázott helyi idegenvezető tartja, és Zsu, seychelli magyar vendégkísérőnk tolmácsolja.
 • Az idegenvezetéssel egybekötött Viktória városnézés ezután következik. Creol Souvenir árusok, shopingolás és a helyi zöldség, gyümölcspiac, ahol számos creol specialitás vásárolható.
 • Sir Selwyn Clark piac. Kaphatók itt zöldségek, gyümölcsök, halak és fűszerek. A kis boltokban és butikokban pedig szuveníreket, ruhákat és kézműves termékeket árulnak. Érdemes kóstolgatni is, főleg a sokféle banánt és mangót.
 • Nemzeti múzeum. A sziget történetét mutatja be a múzeum, több nyelven. 
 • Big Ben. A londoni óratorony mintájára készült el a főváros központjában a helyi verzió.
 • Hindu templom, Arul Mihu Navasakthi Vinayagar hindu templom. Az egyetlen hindu emlékhely a szigeteken. 
 • Eden Island. Ha valaki egy kis európai shoppingolásra vágyik, érdemes az Eden Islandon körbenézni, ami a sziget egyetlen Plázája. Itt található a sziget fő, kikötője, ami megér egy sétát. 
 • Botanikus kert. A leghíresebb látnivalója a helyi kókuszpálma, a coco de mer. A kert néhány percre van a városközponttól. Nem túl nagy, egy óra alatt körbejárható.
 • Indulás Viktóriából Le Sans Soisi irányában, ahol lehetőség van útközben megállni a Coppolia Lodgeban, ami a híres seychelli YI KING organikus kókuszolajból készült termékcsalád otthona. Bemutatóteremben lehetőség nyílik, saját személyiségünknek megfelelő illóolaj keverékből készített csodákat vásárolni, akár magunknak, akár ajándékba.
 • Panoramikus kilátás is nyílik a nyugati partra, tökéletes fotózásra, minden szép kilátásnál megállhatunk, fotózni.
 • Teagyár. A seychelle-i teatermesztést és feldolgozást mutatja be. A sziget egyik legszebb panorámájával büszkélkedhet a hely.
 • Igény szerint Creol ebéd tengerparti éttermében. A Del Plas tengerparti étterem, híres konyhájáról és csodás kilátásáról. Egy főétel kb 5-6000FT.
 • Útközben számos alkalom nyílik frissítőt, hideg seychelli sört vagy snack-et vásárolni a helyi kisboltokban.
 • Amennyiben 6-8 órás kiránduláson veszenk részt, javasoljuk a tengerparti fűrdőzést is. Indulás észak felé, a sziget csodás tengerpartjára, ahol a sziget egyik legszebb fehér homokú tengerpartján tudunk fürdeni, (Ephelia 5 csillag) Az idegenvezetés itt véget ér, szabad program, pihenés a tengerparton

  Északon választható programok:
 • Kreolfleurage Parfums. A kicsi laboratórium a North East Point közelében található. 
 • Strandlolás és ebéd Beau Vallon strandján, ahol alkalmunk nyílik számos vízi sport kipróbálására is.

  Délen választható programok:
 • Le Jardin du Roi. Láthatjuk napjaink fűszereit növekvő formában. Van lehetőség vásárlásra is, de az árak a piacon olcsóbbak. A kilátás fenséges Anse Royale-ra, ha valaki megéhezik, az étteremből is csodálhatja a panorámát.
 • Anse Royal csodás partjainál érdemes egy rövidet fürdőzni.
 • Igény szerint Creol ebéd tengerparti éttermében. Javaslatunk: Surfers Beach
 • Aki a művészetet kedveli, érdemes látogatást tenni az Adam Michelle házban. 
 • Domaine de Val des Prés. A kreol életet és mesterségeket bemutató falucska.
 • Javasolt strandolás, választható: Petite Anse. Sokan a sziget legszebb strandjának tartják. A Four Seasons Hotel partszakasza, így a szálloda recepcióján keresztül közelíthető meg egy 15 perces sétával.
 • Anse Intendance. Gyönyörű partszakasz fehér homokkal és türkiz vízzel, viszont nincs a part előtt zátony, amitől az óceán itt sokkal hullámosabb. 
 • MAIA hotel strand. Csodálatos. Keskeny de csendes, szörfözésre alkalmas partszakasz. Kedvelt helyszíne az esküvőknek.
 • A tengerpartra a transzfer délután 4.30-5.00 körül érkezik és visszaviszi a vendégeket a szállásra.
 • Külön kérésre napi 150 €-ért magyar nyelvű idegenvezetés rendelhető (per csoport)

Az ár tartalmazza

 • kérésre magyar nyelvű idegenvezetés7 személyes autóval kirándulásbelépőjegyekegyedi kérések

Megjegyzés

 • A transzfer a hotelbe érkezik reggel 9 óra körül és oda is viszi vissza a vendégeket.
 • A program hossza választható, max nyolc órás. Amennyiben privát házban, bungalóban van a szállás, természetesen az autó oda is kimegy.

A program ára (min. 2 fővel indul)

 • részvételi díj 2 fő esetén 10-14 óráig: 115 € /fő, 10-16 óráig: 135 € /fő, 10-18 óráig: 150 € /fő
 • részvételi díj 3-4 fő esetén 10-14 óráig: 105 € /fő (gyermek 50€), 10-16 óráig: 115 € /fő (gyermek 50€), 10-18 óráig: 135 € /fő (gyermek 50€)
 • részvételi díj 5-6-7 fő esetén 10-14 óráig: 95 € /fő (gyermek 45€), 10-16 óráig: 105 € /fő (gyermek 45€), 10-18 óráig: 115 € /fő (gyermek 45€)

 

Egész napos horgászat a tengeren

A program leírása

 • gyülekező a kikötőben, indulás délelőtt amikor mi szeretnénk.
 • beszállás a bérelt hajóba.
 • megérkezés az első szigethez (a hajó nem köt ki), ahol a tenger csodálatos koralljaiban, színes halaiban, snorkelingezés közben gyönyörködhettek
 • lehetőség nyílik a halakat etetni is.
 • indulás a gyönyörű kis szigetre ahol a helyi szokások szerint a tengerparton egy grill ebéd fogadja az utasokat. Az ebéd: grillezett friss hal melyet a kifogott halakból készíti el a személyzet számunkra. Ezen felül BBQ ebédet fogyaszthatunk.
 • Ha szeretnénk, van lehetőség kikötni és ebéd után a képeslapba illő szigeten elnyújtózhatunk a fehér homokos tengerparton.
 • A képzett személyzet segít, nekünk hogyan kezeljük a horgászbotokat. Ezen a túrán biztos, hogy hatalmas élménnyel gazdagodhatnak a horgászat szerelmesei. Aki nem szereti ezt a sportot, pihenhet és napozhat a hajón kedvére.
 • indulás vissza a szigetről.
 • a program kb. délután 4-5-ig tart.

Az ár tartalmazza

 • Biztosítás, horgászfelszerelés, ebéd, ivóvíz/cola, sznorkeling felszerelés

Megjegyzés

 • A hajó max. 6 fős
 • rossz idő esetén a program nem indul

Transzfer

 • A program nem tartalmazza a transzfer árát, kérésre 40€/ csoport/ oda vissza áron rendelhető(ugyanennyi az ár, akár hány embert visz a kisbusz)
 • Igény szerint a transzfer a hotelbe érkezik a megadott időben és oda is viszi vissza a vendégeket a program után. Amennyiben privát házban, bungalóban van a szállás, természetesen az autó oda is kimegy.

A program ára

Felnőtt díj (max. 6 fő):
880 € /hajó
2 főnél 440€ /fő
4 főnél 220€ /fő
6 főnél 146€ /fő

 

Sznorkelezés, pihenés Long Self szigeten

A program leírása

 • gyülekező a kikötőben, indulás délelőtt 10 órakor
 • beszállás az üveg aljú hajóba.
 • indulás, kb. egy órás tengeri utazás a hajóval.
 • az utazás során gyönyörű korallok felett utazunk, így az is megcsodálhatja a tengeri élővilágot, aki nem akar snorkelezni.
 • megérkezés az első szigethez (a hajó nem köt ki), ahol a tenger csodálatos koralljaiban, színes halaiban, snorkelingezés közben gyönyörködhettek
 • lehetőség nyílik a halakat etetni is.
 • indulás a gyönyörű kis szigetre ahol a helyi szokások szerint a tengerparton egy grill ebéd fogadja az utasokat. Az ebéd: grillezett friss hal, csirke saslik, rák saslik, fűszervajas kenyér, csípős kókuszos rizs, kevert saláta, drillezett burgonya vagy banán. Az utazás során a vendégek vizet és colát is kapnak.
 • Ebéd után a képeslapba illő szigeten elnyújtózhatunk a fehér homokos tengerparton.
 • csodálatos pihenés a mesés szigeten 3 és fél órán keresztül.
 • kezdődhet a szabad program, melyben lehetőség nyílik snorkelingezésre, úszásra, a környező természet megismerésére vagy csak egy csodás napozásra.
 • aki szeretne 150 RS ért átutazhat, egy közeli privát szigetre ahol kis séta után találkozhat óriás teknősökkel is.
 • vagy választhatja, hogy tovább csodálja a vízi világot snorkelezés közben.
 • indulás vissza a szigetről.
 • a program kb. délután 5-ig tart.

Az ár tartalmazza

 • Biztosítás, angol nyelvű túravezető, ebéd, ivóvíz/cola, snorkeling felszerelés

Megjegyzés

 • A hajó max. 20 fős
 • rossz idő esetén a program nem indul

Transzfer

 • A program nem tartalmazza a transzfer árát, kérésre 40€/ csoport/ oda vissza áron rendelhető (ugyanennyi az ár, akár hány embert visz a kisbusz)

A program ára

 • Felnőtt díj egésznapos (10-16): 135€ /fő, gyerek díj (2-12éves) 95 €/fő
 • Felnőtt díj  fél napos (10-13 vagy 14-17): 100€ /fő, gyerek díj (2-12éves) 50 €/fő

 

Coco, Felicite és Curieuse szigetek hajóval

Mahé szigetéről indulva a kiránduláson az Indiai óceán közepén egy paradicsomi tájat fedezhetünk fel.

A program leírása

 • A hotel transzfer után katamaránnal indulunk felfedezni ezt a 3 szigetet.
 • Ajánlott a csomagokat vízálló zacskóba csomagolni, és a biztonsági előírásokat betartani, ami a mentőmellényt illeti.
 • A snorkeling szerelmeseinek garantáltan Coco sziget adja a legnagyobb élményt Seychellen.
 • A túra vezetője nagy szakértelemmel vezet be minket a helyi élővilág rejtelmeibe.
 • Remek alkalom nyílik a pihenésre, napozásra, úszásra egész nap
 • Az út közben ízletes kreol BBQ ebédet szolgálnak fel a vendégeknek a hajón.
 • Curieuse sziget a nagy populációjú óriás teknősökről híres, amelyek közül néhány a tengerparton található természetes tó mellett látható.
 • Indulás vissza a szigetről.

Az ár tartalmazza

 • Transzfer, biztosítás, angol nyelvű túravezető, ebéd, ivóvíz/cola, snorkeling felszerelés

Megjegyzés

 • A hajó kedden, csütörtökön indul
 • rossz idő esetén a program biztonsági okokból nem indul

Transzfer

 • A transzfer a hotelbe érkezik a megadott időben és oda is viszi vissza a vendégeket a program után. Amennyiben privát házban, bungalóban van a szállás, természetesen az autó oda is kimegy.

A program ára

 • Felnőtt belépő: 240 € /fő
 • Gyerek belépő (2-12) 140 € /fő

 

Cousin, Curieuse és St. Pierre szigetek hajóval

Mahé szigetéről indulva a kiránduláson az Indiai óceán közepén egy paradicsomi tájat fedezhetünk fel.

A program leírása

 • A hotel transzfer után gyülekező a Baie St Anna mólótól 2 km-re lévő kereszteződésnél és 9 órakor indulunk felfedezni ezt a 3 szigetet.
 • Cousin természeti rezervátumába viszik a vendégeket, hogy megakadályozzák a különböző kártevők esetleges bejutását a szigetre.
 • Ajánlott a csomagokat vízálló zacskóba csomagolni, és a biztonsági előírásokat betartani, ami a mentőmellényt illeti.
 • A túra vezetője nagy szakértelemmel vezet be minket a helyi élővilág rejtelmeibe.
 • Ezután 30 perces hajóút következik Curieuse szigetre
 • Az út közben ízletes kreol BBQ ebédet szolgálnak fel a vendégeknek a hajón.
 • Curieuse sziget a nagy populációjú óriás teknősökről híres, amelyek közül néhány a tengerparton található természetes tó mellett látható .
 • Az utazás snorkelingezéssel zárul a csöppnyi St. Pierre szigeten.
 • Indulás vissza a szigetről.

Az ár tartalmazza

 • Transzfer, biztosítás, angol nyelvű túravezető, ebéd, ivóvíz/cola, snorkeling felszerelés

Megjegyzés

 • A hajó kedden, csütörtökön indul
 • Rossz idő esetén a program biztonsági okokból nem indul

A program ára

Felnőtt belépő: 236 € /fő, gyerek belépő (2-12) 123 € /fő

 

Lovaglás privát tengerparton

 • Ha a lovaglás szerelmese vagy, csak vonz a gyönyörű Barbarons-i privát azúr tengerparton a lovaglás, ezt a csomagot neked találtuk ki. Lehetsz profi lovas vagy kezdő egyaránt. Naponta 2-3 lovas a maximum, amit a farm fogad.
 • A kezdőket tapasztalt kollegáink vezetik. A kezdő lovasok számára megengedett, hogy egyedül lovagoljanak, de egy útmutató jelen lesz a helyszínen, hogy szükség esetén segíti az ellenőrzéseket.
 • A tapasztat lovasok pedig az Útmutató lovaglót kell kövessék a tengerparton.
 • A 6-15 éves korosztály tapasztalat szintjétől függetlenül csak vezetéssel lovagolhat.
 • egy órás lovaglás a tengerparton 150€/fő
 • két órás lovaglás a tengerparton 230€/fő
 • kezdő lovasoknak a felár 70€/fő

Egyedi ajánlataink

 • Trópusi ösvénylovaglás
  • A trópusi ösvénylovaglás a buja trópusi erdei ösvény mentén halad, ahol láthatja a türkiz vizet, miközben áthaladtok egy régi fahéj és kókuszültetvényen.
  • 40 perces trópusi ösvénylovaglás 115€/fő
 • 5 órás tengerparti lovaglás
  • Csatlakozzon hozzánk egy olyan felfedezésre, amely a fehér homokos strandok szép hosszú szakaszain halad át. Egy tiszta természet által körülvett misztikus hegyre kúszik fel, ahol egy óriási lépcsőzetes vízesés vár rád, itt egy frissítő fürdőzésben és egy remek piknikezésben lesz részed.
  • A kirándulás időtartama 5 óra, 3,5 órás lovaglás és 1,5 óra pihenés, piknik, úszás és a környék felfedezése. Ez egy technikai út és alkalmas, illetve ajánlott a gyakorlott lovasoknak. Győződjön meg róla, hogy megfelelő edzőket vagy túracipőket hozz.
  • Az 5 órás program ára 2 főre (egy párnak) 965€
 • Romantikus tengerparti piknik lovaglással
  • Élvezzétek a 40 perces trópusi erdőlovaglást, majd egy üveg Moet & Chandon Champagne-t és egy finom Tapas tálcát romantikusan megterített privát tengerparti környezetben.
  • Romantikus tengerparti piknik és 40 perc lovaglás
  • 2 főre (egy párnak): 560 €
 • Tündérmese egy esküvőre
  • Tündérmese egy esküvőre, a gyönyörű sziget hátterével és a fenséges Appaloosa lovakkal. Ragadd meg a pillanatot a varázslatos esküvői vagy nászút fotózás során.
  • Esküvői lovaglás 150 € / óra / ló.
  • (fotós nincs benne az árban)
  • Esküvői lovas fotózás 200€ az első óra, minden további óra 100€

 

Helikopteres kirándulás

 • Ha szeretnéd Seychelles gyönyörű tengerpartjait madártávlatból látni itt az alkalom. Választhatsz 15-30-45 perces sétarepülést, mely során a pilóta a te kérésedre arra repül, amerre szeretnéd. A kirándulás normál esetben a reptérről indul, de megrendelhető a legtöbb hotelből való indulással is.
 • Ezen felül lehetőséged nyílik egy csodás pezsgős naplemente kirándulásra is. Ezt a csomagot kifejezetten nászutasoknak álmodtuk meg.
 • Azoknak a pároknak, akik esküvői fotózást szeretnének, javasoljuk a délután 5-6 órai repülést a gyönyörű naplemente miatt.

A program ára

 • 30 perc sunset helikopter repülés a központból transzferrel: 860€
 • 30 perc sunset helikopter repülés az Ephelia hotelből: 1060€
 • 30 perc sunset helikopter repülés a Four season hotelből: 1315€
 • 30 perc sunset helikopter repülés a Kempinksi hotelből: 1040€
 • 30 perc sunset helikopter repülés a MAIA hotelből: 1060€
 • 15 perc helikopter repülés a központból transzferrel: 480€
 • 15 perc helikopter repülés az Ephelia hotelből: 680€
 • 15 perc helikopter repülés a Four season hotelből: 800€
 • 15 perc helikopter repülés a Kempinksi hotelből: 665€
 • 15 perc helikopter repülés a MAIA hotelből: 680€
 • 30 perc helikopter repülés a központból transzferrel: 860€
 • 30 perc helikopter repülés az Ephelia hotelből: 1040€
 • 30 perc helikopter repülés a Four season hotelből: 1160€
 • 30 perc helikopter repülés a Kempinksi hotelből: 1025€
 • 30 perc helikopter repülés a MAIA hotelből: 1040€
 • 45 perc helikopter repülés a központból: 1180€
 • 45 perc helikopter repülés az Ephelia hotelből: 1400€
 • 45 perc helikopter repülés a Four season hotelből: 1520€
 • 45 perc helikopter repülés a Kempinksi hotelből: 1385€
 • 45 perc helikopter repülés a MAIA hotelből: 1400€

Megjegyzés

 • A foglalt időpont előtt 30 perccel az indulás helyszíne előtt kell lenni. Minden vendégnek pontos nevet és súly adatokat meg kell adni. (325 kilót nem haladhatja meg az utasok súlya) A foglalásnak minimum 2 nappal a repülés előtt be kell érkezzen és a foglalás a fizetéssel történik meg.

 

Sport szolgáltatások

Vízi sportok

minden motoros sport kizárólag Beau Vallonban érhető el

 • Parasailing: 700 SCR /fő
 • Parasailing dupla: 900 SCR / 2fő
 • Banana raide: 200 SCR /fő
 • Kettő nagy kör vízisí: 600 SCR /fő
 • 20 perc jetski: 700 SCR /fő
 • 1 óra szörfözés: 300 SCR /fő
 • Két fő vízi fánk: 600 SCR / 2fő
 • Három fő vízi fánk: 700 SCR /fő
 • Egy fős kenu: 100 SCR /fő
 • Két fős kenu: 150 SCR /fő
 • 1 óra hibie cat: 400 SCR /fő
 • Minden kedves vendégünknek 30 perc ajándék kenu!

Golf

 • Mahén és Praslin Lemuria hotelben elérhető

Szörf

 • Kezdő szörf oktatás: 3500 SCR /fő
 • Haladó szörf oktatás: 2500 SCR /fő
 • Profi szörf oktatás: 2000 SCR /fő
 • Szörf board bérlés: 500 SCR /fő
 • Kezdő SUP: 1250 SCR /fő
 • SUO Kirándulás: 1500 SCR /fő
 • Egész napos SUP bérlés: 700 SCR /fő
 • 2 órás SUP bérlés: 500 SCR /fő

Esküvői információk, fontos tudnivalók!

Szükséges dokumentumok a Seychelle-szigeteki esküvőkhöz:

– születési anyakönyvi kivonat-lefordítva (www.euforditas.hu)
– érvényes útlevél
– ha valamelyik fél elvált, válást igazoló okmány
– Névváltozást igazoló okmány (ha volt ilyen)
– halotti anyakönyvi kivonat, ha a volt társ elhunyt
– családi állapot igazolás

A dokumentumokat angol nyelvre kell fordítani!
Hivatalos esküvőhöz szükséges dokumentumokat 3-4 héttel az esküvő napja előtt elektronikusan el kell küldeni a evelin@amazontravel.hu mail címre. Az eredeti
okmányokkal kell utazni, ha esetleg a hivatal kéri, be lehessen mutatni. Az esküvői papírokat 1-2 napon belül a pár megkapja.

Seychelle szigetekre nem kell vízum. Beutazáskor a szállásigazolást kell felmutatni.

Mi a helyzet az útleveleinkkel?
Az útlevéllel legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a Seychelle-szigetek becsült indulási dátumától számítva.

Honosítható-e Magyarországon a házasság?
Igen, a jogszerűen folytatott házasságok a Seychelle-szigeteken világszerte elismertek és honosíthatóak.

Mikor van szükségünk a dokumentumok másolataira?
Ajánlott 2 hónappal előbb, de legalább 12 nappal az esküvő napja előtt el kell küldeni akár elektronikusan a szükséges dokumentumok másolatait. Mégis célszerű minél előbb mert bármilyen hihetetlen Seychelle szigeteken napi 3-5 esküvőt tartanak, így fontos, hogy időben be tudjuk foglalni a választott időpontot.

Hogyan küldjük el a dokumentumainkat?
Egyszerűen ellenőrizze az összeset, és küldje el e-mail címünkre, megerősítjük az átvételt, miután megkaptuk.

Mikor kell a kért dokumentumok eredeti dokumentumait bemutatni?
Amikor a Seychelle-szigetekre érkezik, meg kell legyen az összes dokumentum eredeti példánya vagy hitelesített másolata.

Meghívhatunk vendégeinket esküvői ünnepségünkre?
A strand-esküvőre természetesen meghívhatja vendégeit.
Abban az esetben, ha ünnepélyes szállodai esküvőre vágyik, meg kell vizsgálnunk a hozzáférhetőséget és a lehetőségeket, de mindent megteszünk, hogy bármi is legyen az álma, azt mi kivitelezni tudjuk. 
Abban az esetben, ha Önnek az esküvő mellé szüksége van a szállásra, kérjük, tudassa velünk, hogy hány vendég fog részt venni az esküvőn, és a foglalási csapatunk segítséget nyújt a vendégek szállásfoglalásában is.

Hogyan juthatok el a menyasszonyi ruhámhoz a Seychelle-szigetekig?
Ha lehetséges, javasoljuk, hogy a ruhát professzionálisan csomagolja be, és vigye a kézipoggyászába – ha a csomagját esetleg elveszti, akkor is az esküvő napján a választott ruhájában mehet férjhez.

Ki végzi el ünnepségünket?
Az esküvőket a hivatalvezető a Seychelle-törvénynek megfelelően végzi. Ő biztosítja, hogy esküvője teljesen törvényes keretek között folyjon le. Ez a ceremónia angol nyelven történik és mi magyar fordítással támogatjuk vendégeinket.

Milyen nyelven tartják az ünnepségünket?
Angolul (magyar asszisztenciával).

Mennyi ideig tart az ünnepség?
Az ünnepség körülbelül 20-30 percig tart.

Szükségünk van tanúkra?
Két 18 évesnél idősebb tanúnak jelen kell lennie az eljárás során. Örülünk, ha vannak barátok, családtagok, akik jelenlétükkel támogatják önöket, de ha csak ketten utaztak, mi kérésre ingyen biztosítunk tanukat.

Mennyi ideig tart, amíg megkapjuk a házassági bizonyítványunkat?
A házassági bizonyítványt a polgári ünnepség után 2-3 munkanapon belül állítják elő. Ezt személyesen elvisszük önöknek, ha választottak fotózást is, addigra a retusált képeket is megkapják pen driveon.

Mi az Apostille?
Az Apostille hivatalos megerősítést jelent, hogy egy dokumentumon megjelenő aláírás, pecsétel vagy bélyegző valódi.  Amennyiben igénylik 40€-ért igényelhetnek ügyvédi apostillt.

Hány órakor érdemes a ceremóniát tartani?
Mi vagy a 11 órát vagy a délután 4 órát szoktuk ajánlani. Az elsőnek az előnye, hogy a szertartás után egy finom ebéddel lehet ünnepelni. Ezután egész délután fürdőzhetünk a csodás tengerben és a meghitt ünnepi hangulatban. A második előnye a fantasztikus fényviszony. Aki fotózkodni szeretne, ekkor a legideálisabb a természetes fény és a naplementét is élvezhetjük.

Lesznek-e mások is a strandon az esküvőnk alatt?
Mi ellenben más szolgáltatókkal, kicsi és meghitt strandokat preferálunk. Itt kevesebb az esély, hogy egy fürdőző turista lesz a fotónk hátterében vagy helyi látványosságnak tekintve esküvőnket lencsevégre kap minket. Mivel a strandok közkincsek, sehol nem lehet lezárni, és a ceremóniára lefoglalni partszakaszt.

Kell-e vízum?
Nem kell, beutazáskor a szállásigazolást fel kell mutatni.

Nincs megjeleníthető időjárásadat.

Mahé - személyes tapasztalataink alapján

Az ország három legjelentősebb szigete közül Mahé áll az első helyen Területileg a maga 154 négyzetkilométerével a legnagyobb a szigetek közül és ezen sziget északkeleti részén foglal helyet a Seychelle Köztársaság fővárosa, Victoria (24 ezer lakossal), amelytől a reptér csupán 11 kilométer távolságra van. A lakosság majdnem 90%-ának otthona is Mahén található, s tekintve, hogy a középső részek magasabbak és csapadékosabbak, a helybeliek élete többnyire a tengerparton zajlik, a turisták által legkedveltebb strandok pedig a sziget északnyugati és déli részein lelhetőek fel. Mahé bőséggel kínál látnivalókat az ide látogatók számára, ám gyönyörű strandjaival pihenésre is tökéletes. Mahén sznorkelezésre és egyéb vízisportokra is remek lehetőség kínálkozik. 

Látnivalók Mahé szigetén

Seychelles-i Big Ben: A híres londoni óratorony kistestvére, melyet a helyiek „Lorloz”-ként ismernek, Victoria központjában található. Az itteniek úgy tartják, nem látta a seychelles-i fővárost, aki nem járt a Kis Big Ben-nél.

Nemzeti Múzeum: A Kis Big Ben-től délre kapott helyet a sziget történetét bemutató épület. Csak a történelem elkötelezett híveinek ajánljuk a látogatást, Mahé múltja ugyanis alig 200 éves, így nagy történelmi bravúrokra nem számíthatunk, ami a világháborúkon edzett európai turistáknak esetleg kevésbé izgalmasan hathat.

Sir Selwyn Clarke piac: Szintén Victoriában található ez az egzotikus piac. Ha egy igazán színes, nyüzsgő élményre vágysz, Neked is itt a helyed! Ha finnyás vagy, európai élményhez ragaszkodsz és a spár zöldség, gyümölcs kínálata, színvonala az elvásásod, nem itt a helyed. A piac kínálatából szinte bármit be tudunk szerezni, amire itt szükségünk lehet, és még szuveníreket is vásárolhatunk! Érdemes kalandozni egy kicsit az „ismeretlen” halak, zöldségek, gyümölcsök és egzotikus fűszerek között. A banán nagyon finom, de mivel itt többfélét is árulnak (külön sütéshez, főzéshez is!), ha megenni szeretnénk, szóljunk előre az eladónak. Az itt kapható vanília még ajándéknak is kiváló! A butikokban rengeteg csecsebecsét árulnak és sok „kínai gyártmánnyal” is összetalálkozhatunk, de amit többnyire a helyiek készítenek, azok a kókuszból készült dolgok, a kézműves ékszerek és a selyemfestmények. A piac minden nap üzemel 7:00-tól 17:30-ig, szombaton (6:00-14:00) azonban „piac nap” van, így akik akkorra időzítenék az idelátogatást, készüljenek fel a tömegre.

Kot Ma-Ya Egzotikus Virág Kert: Szintén a szigetállam fővárosában található a Kot Ma-Ya, amely egyedülálló élményt kínál mind a természet szerelmeseinek, mind a virágok rajongóinak. A káprázatos, színes trópusi virágok – köztük több mint 200 féle trópusi virág és orchidea fajta – forgataga mellett találhatunk még itt gyömbért, gyümölcsfákat (pl. banán, papaya), csillaggyümölcsöt, édesburgonyát, curry-t és citromfüvet, valamint gyógynövényeket is. A csodálatos, magával ragadó szín- és formavilágú növényeken túl további látnivalóként érdemes felfedezni a kertben élő óriás teknősöket, zöld gekkókat, tengerimalacokat, nyulakat, békákat, a seychelles–szigeteki nektármadarat és egyéb madárféléket. Az egzotikus kert látogatása 8 és 17 óra között lehetséges, felnőtteknek a belépőjegy 150 rúpiába kerül, gyerekeknek pedig 75 rúpiába.

Botanikus Kert: Szintén a természet szerelmeseinek kedvez a Victoria városközpontjától alig pár percre található Botanikus kert. Az itt élő növények közül a legnevezetesebb a coco de mer, vagyis a helybeli kókuszpálma. Azoknak, akik nem csak az egzotikus látványban szeretnének gyönyörködni, érdemes vezetővel útnak indulniuk, mivel az egyes növények nem minden esetben vannak a nevüket, fajtájukat jelölő tájékoztató táblával ellátva. A kert otthont ad pár óriás teknősnek is. Eső után néhány ösvény kicsit csúszósabbá válhat, ezeken érdemes ilyenkor elővigyázatosan közlekedni, valamint bármikor is látogatunk a Botanikus kertbe, szúnyogriasztóval mindenképpen fújjuk be előtte magunkat. A helyszínen működik egy kis kávézó és két mellékhelyiség, előbbi nyitvatartása azonban sokszor bizonytalan, így innivalót érdemes magunkkal hozni. A kert látogatása 8 és 17 óra között lehetséges, a belépő ára 100 rúpia, viszont a parkolás ingyenes.

Le Jardin de Roi: Ha valaki az előbbi két „természetjárás” után még mindig nem tud betelni Seychelles hangulatával, a következő célállomás mindenképpen ez az eldugott kis ékszerdoboz, a Le Jardin du Roi fűszerkert kell legyen a fővárostól kb. fél órára! Bár területileg csak a töredéke az előbbi két kertnek, ám annál több érdekesség található itt meg, a vaníliától és a borstól kezdve a fahéjon és a szegfűszegen át, minden ami csak szem-szájnak ingere! Fantasztikus élmény látni felcseperedés közben azokat a fűszereket, melyek a tányérjainkon is megtalálhatóak egy-egy étkezés alkalmával. Étterem van a helyszínen (a konyha délután háromig üzemel), akinek van módja kipróbálni, a házilag készített fahéj sorbet-et semmiképpen se hagyja ki! Természetesen az ott termelt fűszerekből van lehetőség vásárolni, de aki spórolni szeretne, inkább a piacon szerezze be ezeket. A belépő 110 rúpiába kerül, a kert hétköznaponként 10-17:30 között látogatható.

Teagyár: Az ízek és aromák forgatagában érdemes még útba ejtenünk a szigeten működő aprócska manufaktúrát, ahol nyomon követhetjük a tea útját a termesztéstől egészen a feldolgozásig, ami azért szolgál érdekességként, mert a legtöbb munkafolyamatot kézzel végzik, kicsit olyan mint egy időutazás. A helyszínen csodálatos panoráma nyílik az öbölre, amiért már önmagában megéri ide eljönni. A belépő díja 25 rúpia ha éppen nyitva van a hely (kártyával sajnos nem lehet fizetni), látogatni reggel 7-től délután 16-ig lehet. Az itt kapható vanília tea kiváló ajándék az otthon maradt családtagoknak, barátoknak, és olcsóbb is mint a piacon.

Arul Mihu NAvasakthi Vinayagar hindu templom: Seychelles-en egyetlen hindu templom található. A szentély 1992-ben épült, nevét a biztonság és jólét hindu istenéről, Vinayagar-ról kapta. A páratlan látványt nyújtó szentély a nap első felében 6 és 12 óra között látogatható, míg a délutáni órákban a belépés 17 és 21 óra között engedélyezett.

Eden Plaza: A sziget egyetlen plázája. Színvonalas, sok féle (Seychelli mértékkel nézve-kb 20 ) üzlet található itt. Mélygarázsban parkolhatsz, ahol az első óra ingyenes és utána is kb 200 ft-ot kérnek el a következő 4 óráért. Vásárolhatsz isteni fagyit, sport és elegáns ruhákat, sport kiegészítőket, illatos szappanokat. Van smoothie bár, és számos étterem. Ékszerboltokból kettő is akad. Az egyik egy fenséges ékszergyűjteménynek is otthont ad: a drágakövek, gyémántok és gyöngyök forgatagában ugyanakkor páratlan szépségű kézműves termékeket is találunk héjakból és magvakból. A JOUEL márkanévre hallgató ékszerekből a helyszínen is lehet vásárolni. Illetve a CREOLOR helyi ékszerköltemények is megvásárolhatóak itt. hétköznap 9 és 17 óra között, szombati napon pedig 9-től13 óráig (árak kb. 5 és 25 eurótól kezdődnek) aki pedig esetleg elmulasztotta ezt a helyszínen, a repülőtéren még bepótolhatja.

Anse Intendance: Fehér homokból és türkiz színű vízből az Anse Intendance nevű partszakaszon sincs hiány. A látvány gyönyörű, amiért azonban „vadregényes” tájon kell átautóznunk, és érdemes azzal számolni, hogy zátony híjján az óceán meglehetősen hullámos ezen a részen. Bár úszni nem tilos, az áramlatokkal bánjunk óvatosan, helyenként ugyanis erősebbek lehetnek, mint amire számítunk. A sűrű növényzet kellemes árnyékot kínál, és a közelben még étterem és parkoló is van, utóbbi azonban gyorsan betelik. A part látogatottsága ritkán túlzsúfolt, kisgyermekeseknek nem ez a rész a legideálisabb.

Bel Air Cemetery: Aki szívesen felderítené a 18. századi seychelles-iek sírhelyeinek maradványait, vagy családi mauzóleumainak jelenkori látképét, látogasson el a Bel Air Cemetery-be. A síremlékek romjaira az őserdőben bukkanhatunk, de szerencsére nem csak kocsival közelíthetjük meg, a közelben van buszmegálló is. Külön ezért ideutazni nem érdemes, viszont ha a környéken járunk, érdemes tenni errefelé egy kis kitérőt.

Domaine de Val des Prés: Vixtóriától 16 km-re található egy bemutató falu, ahol közelebbi képet kaphatunk a hagyományos kreol kultúráról, mesterségekről. Megismerhetjük a kreol építészetet, gasztronómiát, kézművességet, láthatunk egy ültetvényházat, egy 20. századi munkásosztálybeli otthont, egy "kókusz házat" különböző kókuszból készült termékekkel és kézműves műhelyeket, ahol természetesen vásárolni is van lehetőség. A falu 8 és 16 óra között van nyitva.

Kreolfleurage Parfums: Az Indiai-óceán térségének egyetlen parfümmanufaktúrája található Seychelles-en, North East Point-tól nem messze. Különlegessége, hogy helyi alapanyagokat (olajok, esszenciák) használnak fel az illatkreációikhoz, melyeket akár meg is lehet vásárolni. A nyitva tartás hétfőtől szombatig reggel 9 órától indul, hétköznapokon 17 óráig, szombaton pedig csak 14 óráig tart.

Petite Anse: Ha a seychelles-i prospektusok álomszép képeit keressük élőben a szigeten, a Four Seasons Hotel partszakaszán lévő strandot kell megkeresnünk. A strand a szálloda főbejárata felől érhető el, és ha szerencsénk van, az odavezető 15 perces sétát is „megúszhatjuk”, ugyanis a személyzet készségesen felveszi az arra tartókat kis elektromos autóval, ha arra járnak. A homok vakítóan hófehér és bársonyosan puha, egyesek szerint a legszebb, legromantikusabb hely a fürdőzésre, sznorkelezésre pedig egyenesen kiváló. A parton található étterem jó, de van még napozóágy és játszótér is, valamint a strand végén egy gyönyörű kert ahol még teknősök is vannak. S bár zavaró tömegre nem kell számítani, az utóbbi években egyre több turista látogat id

Morne Sychellois Nemzeti Park: A túrázás szerelmeseinek igazán testhez álló úti cél ez a Mahé 1/5-ét beterítő nemzeti park. A több, szabadon választható és megfelelően kijelölt túraútvonal közül mindenki megtalálhatja a maga számára ideálisat, attól függően, hogy a mangrove- és esőerdők szívében szeretne barangolni, vagy az óceán partján. A parkba nincs belépő díj, csupán a tájékoztató füzet kerül 15 rúpiába.

Toris Freres Peak Trail: Ez a legkedveltebb „ösvény”, amelynek 800 méteres hosszán több mint 200 méter szintkülönbséget teszünk meg. A túra során különleges fűszereket fedezhetünk fel növekvő formában, illetve a keleti partrészre és a repülőtérre vetülő mesébe illő panorámában is gyönyörködhetünk. Ez az útvonal a Sans Souci Foresty station felől érhető el legkönnyebben.

Dans Gallas Nature Trail: Aki nagyobb kihívást keres, annak ez az útvonal az ideális a maga 2 kilométeres hosszával és 310 méternyi szintkülönbségével, ami már próbára teheti az állóképességünket, de megéri, hiszen itt is gyönyörködhetünk a festői környezetben, csodálatos kilátással Beau Vallon Bay-re, Silhouett-re, a fővárosra és North Islandre.

Mare aux Cochnos Natore Trail: Itt kedvünkre válogathatunk, ugyanis ez a túraútvonal 6 különböző szakaszt foglal magában, melyeket külön-külön is 3-4 óra végig járni, tehát akár egy egész napos programnak is ideális lehet, csak tartalékoljunk némi energiát hazafelé is.

Anse Major Nature Trail: Azoknak, akik inkább az óceánban szeretnének gyönyörködni, de mindezt nem csak a hófehér homok meleg ölelésében, vagy strandolás közben szeretnék megtenni, remek választás lehet ez az útvonal! A hossza nagyjából 2,5 kilométer, amit a sziklás parton kell megtennünk, de megijedni nem kell, 2 óra alatt megtehető ez a táv.

Morbe Blanc Nature Trail: Mahé legmagasabb pontja is ebben a nemzeti parkban található, ami a Morne Seychellios névre hallgat. Aki nem szeretne hazamenni anélkül, hogy megcsodálná a sziget látképét a „csúcsról”, annak ezen az útvonalon kell tennie egy közel másfél órás túrát, 1 kilométer hosszan felfelé.

Copolia Nature Trail: A keleti part és a Sainte Anne Island felé a legszebb kilátás erről a túraútvonalról nyílik, a hossza nagyjából 2 óra. Különlegessége még, hogy az út végén található egy kancsó alakú húsevő növény fajta (a Nepenthes Pervillei), amely kizárólag Seychelles-en található meg.

Egy 2012-ben megjelent tanulmány (Nature című tudományos folyóirat) a lakott területek partjaival kapcsolatban lévő óceánok közül a Seychelle-szigetekit ítélte az egyik legegészségesebbnek Nyár elejétől kora őszig azonban a strandolni vágyóknak számolniuk kell azzal, hogy a déli monszun okán Mahé bizonyos részein a tenger állandó hullámzása, a víz zavarossága miatt vízbe menni egyáltalán nem lehet, amit piros zászlóval is jelezni szoktak. Éppen ezért utazás előtt érdemes tájékozódni róla, hogy az általunk kiválasztott időszakban mely részeken lesz lehetőség strandolásra, sznorkelezésre, hogy lehetőleg ne olyan részre foglaljunk szállást, ahol ezekben az élményekben nem lehet részünk.

Beau Vallon: Kétségtelenül ez Mahé legkedveltebb strandja, és nem csak a turisták, hanem a helyiek körében is! A sziget északnyugati részén található, a partján gyönyörű fehér a homok, rengeteg vízi sportra kínálkozik alkalom, és egyéb sporttal kapcsolatos programokban sincs hiány, amelyekre kedv és lehetőség szerint lehet befizetni, valamint a környéken viszonylag sok étterem is van. Kisgyermekesek számára ideális a partszakasz, mivel a vízben nem kell tartanunk sziklás, korallos részektől és áramlatoktól sem, valamint szeles időben is meglehetősen nyugodtnak mondható a vízfelület. Továbbá nagy előnye még, hogy az apály nem befolyásolja a strandolási viszonyokat, és szinte bármikor lehet fürödni, ami a többi strandról már nem mondható el. Az egyetlen partszakasz ahol motoros sportokat lehet igénybe venni.

Port Launay: Szintén Mahé északnyugati részén található a következő strand, melynek sekély, fokozatosan mélyülő, nyugodt vize, valamint a parton található sok árnyékos része miatt szintén ideális célpont lehet családosok és párok számára. Hínárosodásra júniustól szeptemberig lehet számítani, ám az év többi időszakában remekül lehet itt sznorkelezni, a gyönyörű korallok és színes halrajok forgatagában. A Seychelle-szigetek egyik legbővebb vízisport-választékát kínálják itt (lehet pl.: kajakozni, kenuzni, szörfözni és vitorlázni…stb.), éppen ezért érdemes ezt kihasználni az aktívabb pihenést kedvelőknek, de a romantikusabb programokra vágyók hajókázhatnak egyet a naplementében.  Port Launay legnagyobb vonzereje mégis az, hogy könnyen megközelíthető autóval, taxival, de akár tömegközlekedve is, éppen ezért sok látogatója van, főként hétvégenként zsúfolt lehet. Tudni kell azonban, hogy a strand a tengeri nemzeti park része, ezért akármennyire is tetszenek a színes, formás kagylók és korallok, nem szabad őket elhozni!

Baie Teranay: Ez a strand autóval nem megközelíthető (az ide vezető út ugyanis le van zárva), éppen ezért többnyire búvárkodók és vitorlázók jutnak el ide, de természetesen hajóval is megközelíthető még. Ha nem szeretjük a nagy nyüzsgést és a túlzsúfoltságot, érdemes áthajókáznunk erre az „eldugott” részre.

Anse Souillac: A Port Launay és a Baie Ternay strandok között bújik meg ez a kis öböl, amely bár kevésbé látványos az előbbiekhez képest, egy megállót azért mindenképpen megér, ha szeretnénk felfedezni Mahé strandjait. Ez a gránit sziklákkal elárasztott strand elhagyatottabb az előző kettőnél, úszásra, pancsolásra és sznorkelezésre viszont éppolyan kiváló.

Sunset Beach: Még mindig északnyugaton, Glacis-tól nem messze bújik meg ez a partszakasz, amelyet kizárólag gyalog tudunk megközelíteni a közeli főútról, ahol egy parkoló is van. A víz úszásra és sznorkelezésre kiváló (a hotelhez közelebb eső sziklák mentén teknősökkel is találkozhatunk!), vsizont gyorsan mélyül, kisgyerekeseknek nem ideális, hiába a sok árnyékos rész. A képeslapra illő naplemente viszont kihagyhatatlan Sunset Beach-en, ha tehetjük, romantikázzunk itt az egyik este.

Anse Intendance: Sokan ezt gondolják az Indiai-óceán legszebb strandjának a maga 1 km hossznyi hófehér homokjával. A partot nem védi zátony, így hullámosabb a többinél, amit a szörfözni vágyók előszeretettel ki is használnak, de napozni is egy élmény ezen a strandon, és ha szerencsénk van, akár kisteknősöket is láthatunk itt.

Police Bay és Petit Police: Mahé délnyugati csúcsának két oldalán terül el ez a két, varázslatos öböl. Az nagy hullámok és az erős áramlatok miatt az úszás ezen a szakaszon veszélyes, ám a puha homok kiváló napozásra, hosszú sétákra, a part tiszta, és sokszor „senki sincs rajtunk kívül”, valamint remek fotókat is lehet készíteni.

Anse aux Pins és Turtle Bay: A Mahé délkeleti részén húzódó hosszú partszakasz bár keskeny, több sekély vizű strandot rejt, amelyek közel vannak a főúthoz. Ha a dagály nem túl magas, láthatóvá válnak a zátonyok, és a homokos-sziklás parton gyaloholva a vízzel telt medencékben felfedezhetjük a tenger élővilágát. A helyi halászok gyakran használják ezt a szakaszt halcsapdák felállítására és polip vadászatra.

Anse Forbans: Ez az egyik legnépszerűbb öböl Mahé délkeleti részén árnyékkal, sekély, nyugodt vízzel – köszönhetően a szemközti korallzátonynak, rengeteg szálláshellyel a közelben és buszmegállóval, parkoló viszont nincs. A part egy részét ellepi a magas dagály, fürdéshez, sznorkelezéshez és horgászáshoz remek partrész. Érdekesség, hogy régebben kalózok kötöttek ki ezen a szakaszon.

Section Anse Royale: A délkeleti rész újabb strandja, ahol október és május között remekül lehet fürdeni, az év többi részében azonban túlzottan szeles. Úszni a zátonyon belül érdemes, sznorkelezni pedig éppen a zátony közelében. A part méretes gránit sziklái több kisebb részre osztják a partot, ahol kényelmesen megpihenhetünk a pálmafák árnyékában, élvezve a paradicsomi környezetet. Ha pedig megéheznénk, a közelben van étterem is.

Anse a La Mouche: A délnyugati rész egyik legkedveltebb strandja az Anse a La Mouche. Kisgyermekeseknek is kiválóak a körülmények: az öbölben sekély a víz, nincsenek sem hullámok sem áramlatok, a közelben van étterem.

Anse Boileau: Az előzőhöz hasonlóan ez is egy újabb, délnyugati fekvésű „gyerekbarát” strand. Mellette szól a könnyű megközelíthetőség, a főúthoz nagyon közel van.

Anse Soleil: Természetesen a délnyugati part sem maradhat sznorkelezők nélkül, és ez a strand ezen tevékenység fellegvára. A széles strandot árnyékot adó fák szegélyezik, ahol főként hétvégén még a helyiek is örömmel piknikeznek. A parton egy picike kávézó üzemel, ahová érdemes beülni egy hűsítő italra vagy valami snack-re, de a bevállalósabbak a tengeri herkentyűkkel is kísérletezhetnek, megbánni nem fogják! Bár nappali viszonyok között a szomszédja, Anse a La Mouche a felkapottabb, sötétedés után az itt fellelhető világító halak és egyéb élőlények látványa kihagyhatatlan, s bár megközelítése nem egyszerű, a fáradozásért cserébe kapható élmény felbecsülhetetlen!

Baie Lazare: A délnyugati strandok sorában a következő egy ívelt öböl a maga vékony partrészével, amely viszonylag sekély vize és kis hullámai miatt szintén ideális úszáshoz és sznorkelezéshez, szörfözéshez. A víz tiszta és türkiz színű, melyhez magától értetődően kapcsolódik a selymes homok és a rengeteg árnyék, s így összességében a színek kölcsönhatása kimagaslóan szép fotók készítését teszi lehetővé. A környéken fekvő szállodák, és a jó megközelíthetőség eredményeképpen nagy az öböl látogatottsága. Állítólag régebben a helyiek eltemetett kalóz kincseket találtak itt, amelyeket napjainkban a nemzeti múzeumban lehet megnézni.

Grand Anse: A leghosszabb és legnyitottabb a délnyugati strandok közül. A tenger türkiz vize és a homok között lenyűgöző a kontraszt, amit csak tetéz a háttérben meghúzódó hegyek által nyújtott lélegzetelállító panoráma. A víz viszont viszonylag mély, az áramlatok erősek, a hullámok pedig magasak, ez a strand tehát kétségkívül a szörfözni vágyók paradicsoma, ugyanakkor úszni csak magabiztos tudással szabad elindulni. Könnyen megközelíthető, a közelben van parkoló és buszmegálló is. A nagy kiterjedésű partszakasz kiváló sétálni, fotózni, de piknikekhez és családi játékokhoz is jó választás.

Petit Anse / Anse La Liberte: Azok számára, akiknek az Anse Soleil túlságosan nyüzsgő, érdemes egy kicsit tovább menni erre a varázslatos szépségű, fehér homokos, gránitsziklás strandra. Ugyan az idejutás kicsit körülményes, a parkolóból még kb. 20 percet kell sétálni, de elszigeteltségét tekintve jóval nyugodalmasabb, s ezáltal teljes békében napozhatunk, úszhatunk, vagy csak gyönyörködhetünk a szemkápráztató panorámában.

Nort East Point: Ennek a sziklás partrésznek a legnagyobb vonzereje, hogy a fővárostól, Victoriától mindössze 10 percre van. Hosszan elnyúló, szűk partrész, maga előtt zátonnyal, ami ennek ellenére úszásra csak helyenként, inkább szörfözésre és sétálgatásra alkalmas.

Carana Beach: Ez az északi strand a vízi sportok számára kedvez inkább, úszni sem a gyerekek, sem a felnőttek számára nem igazán alkalmas, mivel a víz hirtelen mélyül, a hullámok pedig nagyon erősek. Az aktív kikapcsolódást kedvelők azonban bátran látogassanak el ide.

Anse Major: Mahé északnyugati sarkában található ez a partrész, ahol egy strand és egy lagúna találkozik. A látvány elképesztő, fürödni biztonsággal lehet, sznorkelezésre kiváló a helyszín, ugyanis a vízfelszín alatt gazdag tengeri élővilággal és jó állapotú korallokkal találkozhatunk. Az idejutás azonban már kicsit komplikáltabb, ha nem akarunk taxival vagy hajóval jönni, be kell vállalnunk egy 3 órás sétát, amit egybe kapcsolhatunk egy kis túrázással a Morne Seychellois Nemzeti Park erdején keresztül.

Sznorkel Kisokos: Akik kifejezetten a sznorkelezés szenvedélyének szeretnének hódolni a nyaralásuk során, Mahé szigete a legjobb választás. Itt ugyanis szinte bárhol találhatunk erre alkalmas helyet, mindössze Grand Anse és Victoria környékét kell e tekintetben elkerülni. Lehetőség szerint a legjobb döntés a saját felszerelésünket vinni, bérelni ugyanis drága és a kapott eszközök minősége sem a legjobb a rutinosok szemével nézve. Ha igazán mesés helyeken szeretnék úszkálni a tenger világát mustrálva, a legjobban tesszük, ha befizetünk egy erre specializálódott hajókirándulásra, ahol elvisznek bennünket a víz kevésbé forgalmas részeire is. A hínáros parti részeken mellőzzük a sétálást, ilyen területen ugyanis könnyebben kaphatunk el fertőzést a szúnyogoktól.

Búvár Kisokos: A fősziget a búvárkodás tekintetében is tartja kiemelkedő pozícióját, erre a legmegfelelőbb helyek az északkeleti, északnyugati és déli részeken találhatóak, olykor a parttól kicsit messzebb.