Berjaya Langkawi****

Malajzia 300.000 négyzetkilométeren terül el és egy nagyon vegyes, sokszínű társadalmi közösséget fogad magába. Ennek is, és persze mesebeli strandjainak, lakatlan szigeteinek és a Világörökség részeként nyilvántartott helyeinek köszönhetően évente rengeteg turista jön el ide, hogy kulturálódjon, kikapcsolódjon és végül feledhetetlen élményekkel térjen haza!

Petronas Towers

Látogassátok meg a világ egyik legikonikusabb felhőkarcolóját, mely a világ legmagasabb ikertornyaival a fővárosban, Kuala Lumpurban tör az ég felé. Az épületegyüttes legizgalmasabb része a híd, mely összeköti a két tornyot, s mely lélegzetelállító panorámát kínál a városra nézve!

Tunku Abdul Rahman National Park

Ez a nemzeti park valójában 5 szigetet foglal magába, melyek Kelet-Malajzia részén fekszenek. A park komppal közelíthető meg. Mindegyik sziget más-más jellegzetes vonással rendelkezik – míg Gaya Island nyüzsgőbb, addig Sulung Island nyugodt, szinte érintetlen környezettel várja a partraszállókat. Természetesen van bennük némi közös is: nagyon jó alkalmat teremtenek túrázásra, hegymászásra, úszásra és búvárkodásra.

Taman Negara National Park

Malajzia egyik nagy büszkeségének számít a világ leghosszabb kötélhíddal kiépített nemzeti parkja. Legyetek bár kezdők, vagy gyakorlott mászók, itt bőven lesz lehetőségetek próbára tenni a bátorságotokat és az erőtöket! A kalandok közepette vegyétek szemügyre a park növény -és állatvilágát, és ha már itt jártok, jó, ha tudjátok, hogy ősi maláj törzsek is laknak itt.

Gentling Highlands

Malajzia bővelkedik a ’legekben’. A Titiwangsa hegyek között húzódó témapark turisták tömegeit vonzza zöldség -és gyümölcsültetvényeivel, tematikus parkjaival, bárjaival, éttermeivel és éjszakai lokáljaival. A legnagyobb attrakció persze akkor is a Genting Skyway marad, melyet a világ leggyorsabb, és Dél-Kelet Ázsia leghosszabb libegőjeként tartanak számon.

Malacca

Malacca vagy Melaka úgy is ismert, mint „A történelmi város”. Kuala Lumpur-tól alig több, mint 100 km-re fekszik, déli irányban. Az azonos nevű állam székhelye portugál gyarmat volt egykoron, később holland fennhatóság alá került. Ekkor épült a város egyik legismertebb épülete, a téglavörös színű Christ Church, melynek kézzel faragott padjain jól esik az elmélkedés, elcsendesülés.

Az esküvői csomagok szimbolikus szertartásra vonatkoznak!
Csak az érvényes útlevélre van szükség, melynek hazautazást követően 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

Malajzia

Érdemes Malájziát választani uticélunknak, mert természeti szépségei, látnivalói és a helyi lakosok kedvessége és közvetlensége is megragadó. Olyan építészeti csodákat láthatunk, mint a Twin Towers, amely Kuala Lumpur, a főváros egét karcolja a maga 452 méteres magasságával és a világ legmagasabb épületének számított 2004-ig, vagy ennek szöges ellentétét: a borneói hosszúházakat, amelyekben a mai napig élnek az őslakosok. A Maláj félszigeten még a fűszálak is vigyázban állnak, viszont a kissé távolabbi Borneó szigetén, amelyen Malájzia Indonéziával és a Brunei Szultánsággal osztozik olyan hatalmas őserdőket találhatunk, amelyekben nemhogy a füvet nem vágják, de még ember sem nagyon járt. Itt élnek természetes környezetükben az orangutánok, teknősök és még megszámlálhatatlan állatfaj, amelyeket eddig csak könyvekben láthattunk. A Maláj-félszigettől 30 km-re, a thaiföldi határnál fekszik Langkawi,az Indiai-óceán ölelésében. A kalózok egykori kedvenc búvóhelye ma másról híres: a Budapest nagyságú sziget központját buja dzsungel koronázza, a domboldalakon festői falvak bújnak meg a rizsteraszok között, a partokon pedig fehér homokos álomstrandok várják a látogatót.Az ország északnyugati részén elhelyezkedő Penang szigetén épült az első angol gyarmati bázis Malájziában, valamikor az 1700-as évek végén. A britek után nem sokkal érkeztek meg a kínai kereskedők, hozva sajátos kultúrájukat. Igazi ázsiai olvasztótégely tehát Penang, ennek minden előnyével! A gasztronómiai kínálat például egészen rendkívüli, az éttermek kínálata lenyűgöző, a fesztiválok pedig szinte egymást érik egész évben.