Hivatalos név: Vietnámi Szocialista Köztársaság
Földrajzi fekvés: délkelet-ázsiai ország. Északról Kína, nyugatról Laosz és Kambodzsa, keletről pedig a Vietnámi-öböl határolja.
Államforma: köztársaság
Vallás: Az ország vallási megoszlása: népi vallású, vagy nem vallásos 73,2%, buddhista – 12,2%, katolikus – 6,8%, a kaodaizmus híve – 4,8%, protestáns –1,5%, egyéb – 1,5%
Hivatalos nyelv: Vietnámi. Az ország északi és déli részén beszélt vietnámi dialektus jelentősen eltér.
Terület:  331 689 km²
Népesség: 91 700 000 fő
Pénznem: Vietnámi đồng (VND)
Időzóna:  Magyarország +5 óra
Hívószám:  +84
Hálózati feszültség: A konnektor 127 V és 220 V, 50 Hz – szükség van konverterre.
Időjárás: Éghajlata monszun. Két évszak van: a száraz, hűvösebb, illetve a májustól októberig tartó forró és esős.

Beutazási feltételek Magyar állampolgárok valamelyik vietnami külképviseleten előzetesen beszerzett, általában egyszeri beutazást lehetővé tévő, 30 nap tartózkodást biztosító turista vagy üzleti vízummal léphetnek be az országba. Az úti okmány érvényessége legalább 6 hónappal haladja meg a tervezett elutazás időpontját. Az országba való beléptetés a nemzetközi normáknak megfelelő.
Közlekedés A közúti közlekedés mind a városokban, mind a lakott területeken kívül európai szemmel kaotikus. A forgalomban történő gyalogos, kerékpáros illetve motoros részvétel esetén javasoljuk a folyamatos, minden irányban történő tájékozódás fenntartását! A turistáknak az első alkalmakkor kihívás lehet egy forgalmas úton történő biztonságos átkelés is. A forgalom egyik alapelve a jelentős számú motorkerékpár és gépkocsi folyamatos haladása. A lassú, de folyamatos közlekedés elsősorban irányváltásoknál, kereszteződéseknél okoz gyakori koccanásokat, motoros-motoros ütközéseket. A bukósisak viselete kötelező. Turistáknak nem javasoljuk motorkerékpár bérlését. Vietnamban csak a helyi közlekedési hatóságok által kibocsátott gépkocsivezetői engedéllyel lehet járművet vezetni, a magyar jogosítvány nem érvényes. Gépkocsi bérlésére gépjárművezetővel együtt van lehetőség, ezt javasoljuk betartani.
Vietnam területére saját vagy bérelt gépjárművel (gépkocsi, terepjáró, motorkerékpár) beutazni előzetes engedély birtokában lehetséges. Ennek hiányában a határőrök a beléptetést megtagadják, az engedély beszerzésére a határállomáson nincs mód. A saját gépjárművel történő utazást tervező magyar állampolgárok indulás előtt legalább 2 hónappal Vietnam budapesti nagykövetsége Konzuli Osztályán tájékozódjanak a gépjármű engedély beszerzésének feltételeiről, az eljárás részleteiről.
A vasúti közlekedés biztonságos. Hosszabb távú utazás esetén a fekvőhelyeket érdemes előzetesen megvásárolni a korlátozott helyek száma miatt. A távolsági buszok felszereltségéről és műszaki állapotáról érdemes az utazás előtt tájékozódni az üzemeltetőnél.
A vízi közlekedést az utazók jellemzően a Ha Long öbölben és a Mekong-deltában veszik igénybe. Azonos áron kínált utak között is jelentős eltérések mutatkozhatnak a szolgáltatás színvonalát (utazás hossza, étkezés, szállás) tekintve.
A légi közlekedés jól szervezett és biztonságos. Kilenc nemzetközi repülőtér mellett további 15, helyi járatokat kiszolgáló repülőtér található Vietnamban. Hanoi, Ho Chi Minh (Saigon) között szinte óránkénti üzemeltet járatokat az állami Vietnam Airlines. Órás késések elsősorban a májustól novemberig tartó tájfun időszakban jellemzők.
Vámszabályok A vietnámi vámrendelkezések szerint az ország területére maximum 7000 USD készpénzt, vagy ilyen értékű egyéb valutát lehet bevinni. Készpénzkivitelnél is ez az engedélyezett összeghatár. Lehet nagyobb összeget is be- vagy kivinni, de ez esetben a vietnami be- vagy kilépő ponton a vámnál bejelentést kell tenni. Aranyból maximum 300 gramm vihető be, illetve ki szabadon, ezt meghaladó tétel esetén vámbejelentési kötelezettség van. 
Kábítószer birtoklása súlyos börtönbüntetést, akár halálbüntetést is maga után vonhat. Állítólag enyhébb büntetést kap az, aki belépéskor a vámon bejelenti, hogy kábítószer van nála.
Vietnamban a turistáknak be- és kilépéskor nagyon gyors pörgős vámprocedúrán kell keresztülmennie. Mindkét esetben ki kell tölteni egy vámnyilatkozatot, ami Vietnamiul és angolul van kinyomtatva.
Nyilatkozni kell akkor is, ha kereskedelmi mennyiségű árú van nálunk, ha bőröndünk nem velünk utazik, ha a nálunk lévő gyógyszer értéke meghaladja a 30 amerikai dollárt.
Tilos Vietnamba bevinni fegyvert, lőszert, robbanóanyagot, mérgező vegyi anyagokat, petárdákat, pornóújságokat, a vietnami hatóságok által felforgatónak, "reakciósnak” minősíthető politikai irományokat, annyi cigarettát, ami kereskedelmi mennyiségnek számítható.
Egészségünk megőrzése Színvonalas egészségügyi ellátás csak a nagyobb városokban hozzáférhető. A Hanoi és Ho Chi Minh városi külföldi klinikák nívósak, a kezelések költsége magas. A csapvíz nem iható, palackos ivóvíz az ország minden részén beszerezhető. Utcai árusoktól vásárolt tisztított, nyers zöldséget, gyümölcsöt ne fogyasszon. Kötelező védőoltás nincs, de hepatitisz ellen ajánlott. Mindenre kiterjedő betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás kötése erősen javasolt utazás előtt!
Időjárás Trópusi viharokra júniustól decemberig Közép-Vietnamban lehet számítani. Vietnam éghajlata trópusi monszun, a levegő páratartalma az év során folyamatosan magas, a hőmérséklet pedig 5 °C és 37 °C közötti. Két évszak van: a hűvös-hideg és a májustól októberig tartó forró és esős.
Pénznem A hivatalos pénznem a Vietnámi đồng (VND).
A vietnami hivatalos pénzeszköz a dong. A legkisebb címlet 500-as, a legnagyobb 500 ezres. Érdemesebb nagyvárosokban pénzt váltani, mert a kisebb helyeken rosszabb az átváltási kurzus. Az utazási irodákban és vendégházakban rendszerint tudunk pénzt váltani, de a kurzus nem olyan jó, mint a normál utcai pénzváltóknál. Hasznos információ, hogy Vietnamba a valuták közül amerikai dollárt érdemes a leginkább vinni. Ha nincs éppen nálunk dong, csak dollár, azt is sok helyen elfogadják. A sérült dollárbankjegyeket nem szokták elfogadni. A dollárból és az euróból is a 100-as és az 50-es címletekért valamivel jobb árfolyamot kínálnak, mint a kisebbekért.
Bankkártyát inkább csak a nagyobb szállodákban, menőbb éttermekben és butikokban fogadnak el. ATM készülékek Hanoin és Ho Si Minh városon kívül alig vannak, legfeljebb a nagyobb városokban. A tuktuk vezetők jól tájékozottak abban, hogy hol találhatunk automatát. A Visa és a Mastercard a legelfogadottabb, Amex kártyát viszont nem érdemes vinni. Ebben az alfejezetben is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hotel széfet mindig hasznos igénybe venni, azaz csak annyi készpénzt vigyünk magunkkal a hotelen kívüli programokra, amennyire kb. szükség lehet.
Biztonság Vietnamban a közbiztonság összességében jó, Hanoiban és a turisták által kedvelt nagyobb városokban (Ho Si Minh-város, Da Nang, Nha Trang és Hue) azonban előfordulhatnak motoros rablások, lopások. Piacokon, pályaudvarokon, bárokban és a strandokon ne viseljenek ékszert, és ha lehet, kevés készpénzzel induljanak útra. Készítsenek másolatot útleveleikről és csak azt vigyék magukkal. Útlevelüket, repülőjegyüket – ha lehetőség van rá – a szálloda széfjében, értékmegőrzőjében helyezzék el. Csomagjaikat ne hagyják őrizetlenül!  
 Magyarország külképviselete
A vietnámi magyar konzulátus elérhetőségét az alábbi linken találja:
http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/kulkepviselete

DANANGI FAKULTATÍV PROGRAMOK
2019 – 2020

DaNang – BaNa Hills
Reggeli után transzfer a Suoi Mo lanofka állomásra, kabinban ülve megcsodáljuk Vietnam páratlan természeti szépségét, a fák felett suhanva élvezzük a Ba Na hegység ökológiai csodáit. Első állomásunk a Linh Ung Pagoda, sétálunk az aranyhídon, melyet két kéz tart, majd folytatjuk a lanofkázást egészen a hegy tetejéig, mely 1.487 méter magasan található. Itt megebédelünk, majd szabadprogram keretében körbejárhatjuk a francia mintára épített hegyi várost. Amennyiben szeretnénk, élvezhetjük a Ba Na Hill Fantasy Parkot is. A visszautat szintén a két állomásos lanofkával tesszük meg, így még egyszer van lehetőségünk fotókat készíteni.
Angol nyelven: 80 $ / fő-től
Magyar nyelven: 2-3 fő esetén: 110 $ / fő-től, 4-5 fő esetén: 90 $ / fő-től, 6 fő felett: 75 $ / fő-től


My Son és DaNang városnézés
Reggeli után My Son romjaihoz látogatunk el. Az elhagyott és részben romba dőlt hindu templomok együttese Vietnam középső részén található, DaNang-tól kb. 50 km-re. A templomokat az időszámítás szerinti 4. és 14. század között az egykori Champa Királyság uralkodói építették és Siva Istennek szentelték, akinek több más helyi neve is ismert, közülük a legfontosabb a Bhadresvara. My Son-ból visszatérünk DaNang-ba a Son Tra-félszigethez. A félsziget 693 méter magas a tengerszinthez képest. Ez a természetvédelmi terület gazdag a jellegzetes növényvilágáról és számos ritka vadállat él itt. Túránkat folytatva Közép-Vietnam legnagyobb pagodáját csodálhatjuk meg, a Ling Ung 3-as Pagodát valamint a 18 Arhat szobrot és a 67 méter magas Lady Buddha szobrot. Innen átmegyünk a Márványhegység 5 legendás mészkő dombjához, valamint 108 lépcsősoron felsétálunk a Ling Ung 1-es Pagodához, mely a Minh Mang királyi dinasztia alatt épült. Itt találjuk a Stupa Tornyot, a Tam Thai Pagodát, a Tang Chon, a Hoa Nghiem és a Huyen Khong barlangokat. A Vong Hai és a Vong Giang Dai kilátókból páratlan fotókat készíthetünk a folyóról, a tengerpartról és a 4 hegyről (Kim, Moc, Hoa és a Tho).
Angol nyelven: 80 $ / fő-től
Magyar nyelven: 2-3 fő esetén: 100 $ / fő-től, 4-5 fő esetén: 75 $ / fő-től, 6 fő felett: 65 $ / fő-től


DaNang és Hoi An városnézés
Délutáni kirándulásunk első állomása a 10 km-re található Son Tra-félsziget. A félsziget 693 méter magas a tengerszinthez képest. Ez a természetvédelmi terület gazdag a jellegzetes növényvilágáról és számos ritka vadállat él itt. Túránkat folytatva Közép-Vietnam legnagyobb pagodáját csodálhatjuk meg, a Ling Ung 3-as Pagodát valamint a 18 Arhat szobrot és a 67 méter magas Lady Buddha szobrot. Megtekitjük a Márványhegység 5 legendás mészkő dombját, valamint 108 lépcsősoron felsétálunk a Ling Ung 1-es Pagodához, mely a Minh Mang királyi dinasztia alatt épült. Itt találjuk a Stupa Tornyot, a Tam Thai Pagodát, a Tang Chon, a Hoa Nghiem és a Huyen Khong barlangokat. A Vong Hai és a Vong Giang Dai kilátókból páratlan fotókat készíthetünk a folyóról, a tengerpartról és a 4 hegyről (Kim, Moc, Hoa és a Tho). Vacsoránkat Hoi An-ban fogyasztjuk el, előtte és utána sétálunk ebben a romantikus ősi városban.
Angol nyelven: 60 $ / fő-től
Magyar nyelven: 2-3 fő esetén: 80 $ / fő-től, 4-5 fő esetén: 65 $ / fő-től, 6 fő felett: 60 $ / fő-től


Hoi An városnézés
Hoi An ősi városa 1999 óta az Unesco Világörökség része, melyet hangulata miatt egy vietnami út során látni kell ezen a félnapos kirándulás alatt. A nagyszerű állapotban maradt óváros épületei és utcái tükrözik a helyi és külföldi hatások keverékét. A városban sétálva megtekintjük a Japán – Kínai barátság hidat, mely a 16.-17. században épült, a történelmi lakóépületeket és a Thu Bon folyón akár csónakázhatunk is. Hoi An a gasztro-kutúráról is híres, megkóstolhatjuk az ország legjobbjának tartott szendvicsét (Banh mi Phuong) vagy akár olyan helyi ételt ami máshol nem található, a Cao Lau-t. 
Angol nyelven: 60 $ / fő-től
Magyar nyelven: 2-3 fő esetén: 75 $ / fő-től, 4-5 fő esetén: 60 $ / fő-től, 6 fő felett: 55 $ / fő-től


Hue városnézés
Reggeli után meglátogatjuk Hue-t, melyet 1687-ben alapították, de aranykora az 1800-as évek elején kezdődött, ekkor lett az ország fővárosa. A túránk során megtekintjük a Nguyen dinasztia vezetése alatt épített pagodákat, ősi templomokat, uralkodói síremlékeket. Meglátogatjuk a Thien Mu 7 szintes pagodát, mely minden egyes emelete Buddha reinkarnációját szimbolizálja. A császárváros területén megnézzük a fényűző tiltott bíborváros részt is, ahova csak az uralkodó és az őt kiszolgáló személyzet léphetett be.
Angol nyelven: 95 $ / fő-től
Magyar nyelven: 2-3 fő esetén: 130 $ / fő-től, 4-5 fő esetén: 110 $ / fő-től, 6 fő felett: 100 $ / fő-től

MEGJEGYZÉS:
Az árak USD-ben értendőek és tartalmazzák a transzfert a programokra.
1 fő esetén felár lehetséges, csak úgy, mint a csoportos kedvezmény is kérhető.
Programokra a részvételi díjat a kezdés előtt legkésőbb 48 órával kell kifizetni.
Lemondás legkésőbb 24 órával a program kezdete előtt lehetséges, mely esetén 50% visszatérítést lehetséges.
Érvényes: 2019. 11. 01-től visszavonásig

 

Álomesküvő Vietnámban, Danangban!

Vietnámban jelenleg csak szimbolikus szertartás lehetséges.

Esküvői alapcsomag
Esküvői csomagár: 1265 USD / pártól

Az esküvői csomag tartalma:

 • Teljes körű szervezés, az álomesküvő megtervezése és személyes koordinálása magyar nyelven
 • Magyar ceremóniamester
 • Anyaggal és virággal díszített kapu - esküvői ceremónia helyszíne a fehér homokos tengerparton
 • Virággal díszített tálca a jegygyűrűknek, melyet ajándékba kap az ifjú pár
 • Menyasszonyi csokor és gomblyukdísz a vőlegény részére
 • Választható, a tengerparti esküvőhöz illő bevonuló zene
 • Koccintás pezsgővel a ceremónia végén
 • Esküvői emléklap (nem hivatalos)
 • Frissítő italok és egzotikus gyümölcsök a nagy nap folyamán

Választható esküvői kiegészítők:

 • Profi fotózás magyar professzionális fotóssal, mely tartalmaz 250 db szerkesztett digitális képet az esküvőről és a nagy nap eseményeiről (helyszínek: tengerpart + Hoi An romantikus városa) - 935 USD
 • Profi fotózás helyi (vietnami) fotóssal, mely tartalmaz 200 db szerkesztett digitális képet az esküvőről és a nagy nap eseményeiről + ajándék fotóalbumot + sminket + frizurát - 1045 USD
 • Videó a ceremóniáról - 195 USD
 • Esküvői smink - 110 USD
 • Esküvői frizura - 110 USD
 • Több fogásos romantikus vacsora a tengerparton - lekérésre

Az árak és csomagok változhatnak, részletekről érdeklődjenek irodánkban!

Az itt található árak a megadott célterületen az esküvői csomagokra vonatkoznak.
Repülőjegy, szállás és transzfer árakkal kapcsolatban érdeklődjön irodánkban!
evelin@amazontravel.hu

 

Nincs megjeleníthető időjárásadat.

Vietnám

Ez a sokak által még felfedezetlen, csodálatos ország számtalan egyedi természeti és történelmi látnivalót kínál. Északon a Vörös folyó deltája, délen a Mekong torkolatvidéke határolja, közte pedig magas hegységeket, buja őserdőt, zöldellő rizsföldeket találunk. Vietnámban sikerült az, ami sok helyütt nem, az ország és lakossága megőrizte kultúráját és hagyományait, de nyitott maradt az újdonságra. Ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy az ország nagyvárosai, műemlékei mellett azt a páratlan természeti környezetet is megcsodálhassuk, ami egyedülálló Ázsiában. Legyen szó triciklis városnézésről, vagy egy felejthetetlen naplementéről a Halong-öbölben, Vietnám nem okoz csalódást.